2018. október 17., szerda, Hedvig napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
09:53 Végeztek az iráni terrortámadás szervezőjével09:32 Háromnapos EU-csúcs kezdődik Brüsszelben09:01 Volner: akkor sem ülök be a Mi Hazánk frakciójába, ha netán létrejön08:26 Drograzzia volt a Hős utcában, 29 "embert" vittek el07:48 Volt ma egy kis meglepetés Izraelben07:32 May nem akar határt Észak-Írország felé06:54 Trumppal egyelőre nem találkozik Putyin, de Netanjahuval hamarosan újra összefutnak22:11 Amerikai pilóta hagyta Ukrajnában a fogát21:06 Elítélték a pénzváltóba betörő "padlóbontókat"20:35 Volner nem várta meg a koncepciós eljárást, Apáti Istvánnal és Fülöp Erikkel együtt kilépett a Jobbikból20:09 Az oroszok szerint Ukrajna titokban amerikai és izraeli pilótákat képez ki az Sz-300-as rakétarendszer ellen19:12 Újabb tömeggyilkoló hadműveletre buzdít az izraeli hadügyminiszter18:58 Poloskacsapdán dolgoznak az MTA kutatói17:50 "Szakmai és erkölcsi alkalmatlanság": a Jobbik-elnökség lemondását és elszámoltatását szorgalmazza Gyöngyösi "jobbkeze" is17:18 Nem Demeter Márta lesz az LMP zsenije: kétéves gyereket tévesztett össze Orbán lányával
24 óra legolvasottabbjai

Anyaország, Zsidóbűnözés :: :: Hozzászólások

Csatát nyertek aberrálték: az Emmi honlapján fel kell tüntetni, hogy ők is jogosultak az első házasok kedvezményére

"Szexuális irányultságon alapuló jogellenes hátrányos megkülönböztetést jelent, hogy a kormány családpolitikai honlapján, a csalad.hu oldalon szereplő tájékoztató anyagokban a bejegyzett élettársak nincsenek feltüntetve a kedvezményekre jogosultak között, illetve a Szivárványcsaládokért Alapítvány nem szerepel a családszervezetek listáján" - döntött az Egyenlő Bánásmód Hatóság, amely állami sóhivatal 30 napot adott az egyébként teljesen normális, de szerinte jogellenes állapot megszüntetésére.
2015-ben csalad.hu címen új információs honlapot indított az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) Család- és Ifjúságügyért Felelős Államtitkársága. A honlapon a kormány családpolitikával kapcsolatos hírei mellett tájékoztató anyagok találhatóak a különböző családtámogatási formákról (első házasok kedvezménye, családi adókedvezmény, családi pótlék stb.), illetve elérhető a magyarországi és a jelenlegi határainkon túli családszervezetek listája is.
Zoom
Szivárványcsaládok mögé állt az Egyenlő Bánásmód Hatóság - mindkét fél élvezi
A "Magyar LMBT Szövetség" (merthogy ilyen is van, bizony) még 2015 decemberében kereste meg a honlapot fenntartó Nemzeti Család- és Szociálpolitikai Intézetet, majd annak jogutódját, az Emberi Erőforrások Minisztériumát, felhívva a figyelmet arra, hogy a hatályos jogszabályok ellenére a honlapon található tájékoztató anyagokban nem szerepel, hogy a házastársak mellett - a nemzeti ügyek kormányának hála - sajnos az ún. bejegyzett élettársak is jogosultak az első házasok kedvezményére. A normalitásellenes gittegylet javasolta azt is, hogy a családszervezetek listája egészüljön ki a magyarországi "LMBTQ-szülők" és gyermekeik (sic!) alkotta "családok" támogatásával foglalkozó Szivárványcsaládokért Alapítvánnyal.
A felforgatók többszöri zaklatása után a portál szerkesztősége 2016 júliusában azt közölte, hogy „amennyiben a megkeresésükben jelzett lehetőségekkel élni kívánnánk, jelezni fogjuk”. Mivel a kért módosítások nem kerültek átvezetésre, a "leszbikus, meleg, biszexuális, transznemű" és most már ún. queer és interszex (LMBTQI) közösség, vagyis a szexuálisan aberrált páciensek pluszjogi támogatásával foglalkozó, és természetesen Soros-pénzből futtatott Háttér Társaság közérdekű igényérvényesítőként, illetve a Szivárványcsaládokért Alapítvány képviseletében az Egyenlő Bánásmód Hatósághoz fordult. Mostanra született meg a szégyenletes döntés.
A hatóság vizsgálata megállapította, hogy a honlapot üzemeltető Családbarát Ország Nonprofit Közhasznú Kft., illetve az annak tulajdonosi jogait gyakorló, a honlap tartalmára befolyással bíró állami szerv, az Emberi Erőforrások Minisztériuma megsértette az egyenlő bánásmód követelményét, amikor tájékoztatási gyakorlatában "hátrányosan különböztette meg" az azonos nemű "párokat", ill. az "LMBTQI-családok" képviseletével foglalkozó Szivárványcsaládokért Alapítványt. A hatóság határozatában hangsúlyozta: az egyenlő bánásmód követelményét akkor is meg kell tartani, ha a gyakorlat folytatása (jelen esetben egy honlap működtetése) nem kötelező, hanem önkéntes vállaláson alapul.
„Örülünk a hatóság döntésének, hiszen hiába biztosít a magyar jogrendszer már ma is számos jogot a szivárványcsaládoknak, ha az érintettek erről nem is értesülnek” – mondta a döntést követően a "heteronormativitásra" egyébként is tüzet okádó Faix-Prukner Csilla, a Szivárványcsaládokért Alapítvány kurátora.
A "bejegyzett élettársi kapcsolat" ocsmány intézményét a jogalkotó 2009-ben vezette be, és azóta - a fülkeforradalom nyolcadik évében - változatlan formában hatályban van. Az intézmény a legtöbb területen a házastársakkal azonos jogokat biztosít az azonos nemű "pároknak": a közös örökbefogadás és a mesterséges megtermékenyítés lehetőségét egyelőre nem biztosítja, de a szülő azonos nemű "bejegyzett élettársa" mostohaszülőnek minősül, és valamennyi családtámogatásra jogosult. A Háttér Társaság idei, több mint 1200 aberrált körében végzett kutatása ugyanakkor azt találta, az érintetteknek csak töredéke él ezekkel a lehetőségekkel.
„Az Emmi az elmúlt években próbált úgy tenni, mintha az azonos nemű párok és gyermekeik alkotta családok nem is léteznének” – siránkozott Dombos Tamás, a Háttér Társaság ügyvivője. „Bízunk benne, hogy a hatóság döntése arra sarkallja a minisztériumot, hogy jogkövető magatartást tanúsítson, és a jövőben a szivárványcsaládok szempontjait is integrálják a kormány családpolitikai intézkedései során” – áll a buzeránsok győzelemittas közleményben.
A hatóság határozata ellen fellebbezésnek helye nincs, de az eljárás alá vontak a bíróságon kérhetik a határozat felülvizsgálatát.
(Kuruc.info - HVG nyomán) Érdekes cikk, megosztom Facebookon!  Érdekes cikk, elküldöm e-mailben! Nyomtatóbarát változat
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Ajánló
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Humoros kép 
Dossziék
Ajánlott videó 

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2018 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready