A kormányváltáshoz a baloldalon félre kell tenni az egymás iránti előítéleteket, és együtt kell működni, ugyanakkor a Jobbiknak nem lehet elfelejteni, amit az elmúlt években képviselt – hangsúlyozta az MSZP elnöke az M1 aktuális csatorna szerda esti műsorában.
Az, hogy a politikus nyilatkozott a közmédia műsorában, az MSZP még májusban bejelentett bojkottjának bukását jelenti – a döntést akkor a még MSZP-szóvivő Nyakó István jelentette be, közölve, hogy pártja a lakájmédiának minősülő Echo TV-nek, az M1-nek, a TV2-nek, az Origónak, a PestiSrácoknak, a 888-nak, a Lokálnak, a Ripostnak, a Magyar Időknek és a Magyar Hírlapnak sem hajlandó nyilatkozni.
Molnár Gyula – aki ezzel tehát visszatért az állami média képernyői elé – kijelentette: a Jobbiknak "annyi csak az érdeme, hogy nem próbálta ki még soha az ország". Leszögezte: nem lát lehetőséget a Jobbikkal való együttműködésre.
Az ellenzéki politikus elmondta, nagyon sokan 2022-re melegítenek már, holott most félre kell tenni az egyéni érdekeket, és nyerni kell, megmozdítva az elbizonytalanodott szavazókat.
Azt említette az utóbbi hat-hét év legfőbb tanulságaként, hogy kettészakadt az ország, amit az alul lévők felzárkóztatásával és a középosztály megerősítésével lehet orvosolni.
(MTI nyomán)
Korábban írtuk: