Október óta készen áll az 5,5 év alatt felújított vasútvonal villamosítása, márciusig azonban maradnak a dízelvonatok. Napi egy villanyvonatpárt mégis betettek a menetrendbe márciusig, ám az első napon annak sem sikerült elindulnia – írja a HVG.
A portál felidézi: tavaly júliusban indult csak el a vonal villamosítása, az már akkor másfél éves csúszásban volt – akkor idénre ígérték a befejezését. A villamosítással járó munkák újabb 33,7 milliárd forinttal toldották meg a projekt árát, így már 78 milliárd forintnál járunk.
A MÁV-Start próbaképpen egy villanyvonatot tett be a menetrendbe már most decemberben: a reggel a Nyugati pályaudvarról 5 óra 20 perckor induló, és Piliscsabáról 6:53-kor visszaközlekedő szerelvények lettek (volna) ezek. Ez azonban nem indult el. A MÁV a portál kérdésére válaszolva azt írta, ők felkészültek a Flirt motorvonat elindítására, a NIF azonban azt közölte, nem sikerült még a hírközlő hálózatok zavartalanságának elfogadható mértékét igazoló hozzájáruló nyilatkozat beszerzése, és ezért nem engedélyezték a villamos motorvonat elindulását.
(MNO)