Hétfőn, kora délután döntött a bíróság a második rákoskeresztúri gyilkosság gyanúsítottjának előzetes letartóztatásának ügyében.
Mint ismert, Rákoskeresztúron, az Újlak utcában az elmúlt időszakban két gyilkosság is történt: első alkalommal egy féltékeny férfi lőfegyverrel rendezett mészárlást, néhány napra rá pedig egy 17 éves fiú, W. Dávid késsel ölte meg volt barátnőjét, aki szakított vele előzőleg.
A fiút most bilincsben vitték a bíróságra, ahol döntöttek előzetes letartóztatásának ügyéről. Gyilkossági ügyben rendkívül ritka döntés született: nem helyezték előzetes letartóztatásba, hanem mindössze házi őrizetét rendelték el, azaz otthon kell maradnia, amíg a bíróság másképp nem dönt esetleg az ügyében az eljárás ideje alatt.
Zoom
W. Dávid féltékenységből ölt (Fotó: Fuszek Gábor)
A 19 éves Fanni és Dávid egy is­kolába jártak, egy párt alkottak, de a lány szakított a fiúval. Dávid azonban képtelen volt fel­dolgozni ezt, többször is zaklatta Fannit, fenyegette is. Végzetes tette előtt még azt is megmondta a lánynak, hogyha nem kezdik újra a kapcsolatot, úgy fogja vé­gezni, mint múlt hétfőn az a másik lány az utcából, akit szintén a volt szerelme gyilkolt meg.
Fannit a lépcsőházban ölte meg volt barátja, a hatodik és a hetedik emelet közötti fordulóban: késével nyakon szúrta, majd otthagyta. A fiatal nő holttestére egy a lépcsőházban élő 12 éves fiú talált rá.

S. Fanni és W. Dávid
Orvosszakértői vizsgálat jön
W. Dávid ügyvédje, dr. Hegedűs László elmondta, hogy a fiú beismerte, azonban magyarázatot nem tud adni tetteire. A szakember hozzáteszi, hogy komoly orvosszakértői vizsgálatok következnek az ügyben.
(Index - Borsonline - Blikk nyomán)
Frissítés: Weinber Dávidnak hívják a gyilkost
A gyilkosoknak nálunk nicsenek személyiségi jogai. A szemérmes W. Dávid valójában Weinber Dávidot takargatja. Facebook-adatlapját már törölték, Twitter-oldala még elérhető, de nem aktív. Onnan származik kitakarás nélküli képe is.

(Kuruc.info)