2018. március 25., vasárnap, Irén, Málna napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
22:50 Százezrek tüntettek a fegyvertartás szigorításáért az Egyesült Államokban22:06 Zongorázott a cigányok szavazataiért Orbán ügyvédje - a készpénznek vélhetően jobban örülnek majd21:22 Szemmel láthatóan zsidó származású emberek ajvékoltak a kormány teljesen felesleges megszállási emlékművénél21:09 Óraátállítás vasárnap hajnalban20:34 Elhagyta Finnországot a leváltott katalán vezető19:35 Elszerencsejátékozta a pénzt, majd barátjával kiraboltatta magát egy dohánybolti eladó19:22 Tényleg bezárja Orbán Szél Bernadettet? - Jobbikos és MSZP-s latolgatás a K.O.-ban18:52 Ebből a fényképből varázsolt "szélsőjobboldali" Orbánt az idióta Newsweek18:12 Marad a felhős idő vasárnap is17:25 "Miniszter Flóri" országszerte vásárolja fajtársai szavazatát a Fidesznek16:41 Fejjel a betonba csapódott egy izraeli nő Ferihegyen16:31 Így fosztanak ki egy alvó utast a 151-es buszon15:30 Vona: az első lépés az elszámoltatás lesz14:36 Kétszer annyian jelezték, hogy külföldön szavaznak, mint négy éve14:08 Fegyvereket foglaltak le a rendőrök két szentegáti ingatlanban
24 óra legolvasottabbjai

Anyaország :: :: Hozzászólások

NVB: jogsértő volt a kispesti plakátleragasztás

A Nemzeti Választási Bizottság (NVB) szerint a kispesti önkormányzat és a polgármester több jogszabályt is megsértett azzal, hogy - egy helyi rendeletre hivatkozva - leragasztotta az egyik jelölő párt plakátjait. A testület keddi, nem jogerős másodfokú határozatával megváltoztatta az első fokú választási bizottság ezzel ellentétes határozatát és bírságot is kiszabott.
Az ügy előzménye, hogy a XIX. kerületi önkormányzat az elmúlt napokban leragasztatta a Fidesz Stop Soros! plakátjait, arra hivatkozva, hogy gyűlöletkeltésre alkalmasak. Az önkormányzat ezt azzal indokolta, hogy a helyi rendelet szerint tilos a közterületeken gyűlöletkeltő tartalmú plakátokat kihelyezni.
A leragasztással szembeni kifogást Budapest 8-as országgyűlési választókerületi bizottság elutasította, így került az ügy az NVB elé. A választási bizottságok a beadványban megjelölt egyetlen – telefonfülkére kihelyezett – plakáttal kapcsolatban hozták meg döntésüket.
A testület a kifogásnak helyt adott, és a határozatot megváltoztatva megállapította a jogsértést, az önkormányzatot és Gajda Péter MSZP-s polgármestert pedig eltiltotta a további jogsértéstől, továbbá előbbire 1 millió 35 ezer forint bírságot szabott ki.
Az NVB 8:6 arányban elfogadott határozatában egyebek mellett arra hivatkozott, hogy egy önkormányzati rendelet nem vonatkozhat a választási kampányra, és a plakát leragasztása sérti a jelölőszervezetek közötti esélyegyenlőséget. A határozatban emlékeztetnek arra is, hogy kampányidőszakban tilos a választási plakátok leragasztása, és nem szabályozható, korlátozható a kihelyezésük sem.
A testületben vita alakult ki arról, van-e impresszuma a leragasztott plakátnak, illetve, hogy az kormányzati plakátnak vagy a jelölőszervezet plakátjának számít. A határozat ellenzői szerint az önkormányzat feladatai közé tartozik a békés együttélés biztosítása, és álláspontjuk szerint gyűlöletkeltő a plakát, amely sérti Soros "György" személyiségi jogait is.
Az NVB határozata nem jogerős, a Kúriához lehet fordulni jogorvoslatért ellene. Az NVB keddi ülésére 6 új pártdelegált taggal bővült. A Jobbik, az Együtt, a Kell az Összefogás Párt, a Momentum, a Magyar Kétfarkú Kutya Párt és a Magyar Munkáspárt egy-egy megbízottja ülhetett be a jelenlegi 6 nemzetiségi taggal együtt már 22 tagú testületbe.
(MTI nyomán) Érdekes cikk, megosztom Facebookon!  Érdekes cikk, elküldöm e-mailben! Nyomtatóbarát változat
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Ajánló
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Humoros kép 
Dossziék
Ajánlott videó 

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2018 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready