Ma délutáni ülésén a Nemzeti Választási Bizottság elmarasztalta Orbán Viktor miniszterelnököt, amiért az elmúlt napokban több rendezvényen is gyerekek körében kampányolt azok szüleinek hozzájárulása nélkül – értesült az Index. Orbánt a további jogsértéstől is eltiltotta az NVB.
A törvénysértés miatt Orbánnak 350 ezer forintos büntetést kell fizetnie. Az NVB az ügy miatt a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatósághoz fordult.
Az NVB meglepő döntését az tette lehetővé, hogy a testület a nemrég egészült ki az országos listát állító pártok jelöltjeivel, így a kormánypárti tagok kisebbségbe kerültek.
Frissítés: a Jobbik közleménye:
Április 8-án is megálljt parancsolhatunk Orbán Viktornak
Orbán Viktor és kormánya eddig is tudatosan a politikai kultúra lezüllesztésén dolgozott, és a primitív üzenetekkel, manipulációkkal és központilag vezérelt hazugságkampánnyal tűzdelt mindennapjaikban úgy tűnik, el is felejtették, hogy milyen, ha működnek fékek a rendszerben. Az NVB mai döntése megálljt parancsol annak a manipulációnak, amely a gyerekeket használja kampányeszközként, miközben például az oktatás színvonala a rossz politikai döntések következtében romlik.
Április 8-án azért is kéri a Jobbik a választók bizalmát, hogy a demokráciát helyreállítsuk Magyarországon, a politikai kultúra végre 21. századi legyen, és Orbán Viktort és a Fidesz többi politikusát ne csak a tisztességtelen kampányért lehessen felelősségre vonni.
Dúró Dóra, a Jobbik országgyűlési képviselője