Orbán Viktor korábban már többször utalt rá, hogy – ha másért nem, hát dacból – tervezik az indulása óta veszteséges felcsúti kisvasút meghosszabbítását. A jelenleg Felcsút és Alcsútdoboz között néhány kilométeren zakatoló vasutat Bicske és Lovasberény irányába bővíthetik.
Miniszterelnöki biztosként felel Felcsút és környéke fejlesztéséért Tessely Zoltán volt bicskei polgármester, a térség fideszes országgyűlési képviselője. A Mészáros Lőrinc birtokában lévő Fejér Megyei Hírlapnak néhány napja arról beszélt: meghosszabbíthatják a felcsúti kisvasutat. Tessely egészen pontosan úgy fogalmazott, hogy „a vál-völgyi kisvasút Vértesacsa felé való felújítása is hamarosan megindul”.
Zoom
A felcsúti játékvasút a játékstadion előtt
Tessely egészen pontosan úgy fogalmazott, hogy „a vál-völgyi kisvasút Vértesacsa felé való felújítása is hamarosan megindul”.
Orbán Viktor korábban arról beszélt, hogy ha támadják a szülőfalujában épült kisvasutat, „akkor meg kell hosszabbítani Bicskéig, és ha akkor is támadják, akkor meg Lovasberényig”. A kisvasút vonala jelenleg mindössze hat kilométer a felcsúti stadion és az alcsútdobozi arborétum között.
A választási időszakban valahogy nem került elő a fidióták számára is igen kínos téma, azonban úgy tűnik, megszületett a döntés, legalábbis erre lehet következtetni Tessely Zoltán szavaiból, akit Orbán Viktor ismét kinevezett Felcsút és környéke fejlesztéséért felelős miniszterelnöki biztossá. Tessely a közelmúltban összeült néhány Felcsút környéki település vezetőjével, és közösen átbeszélték a fejlesztési lehetőségeket.
Arról már nem közöl információt a megyei Mészáros-harsona, hogy pontosan mikor indulnak a munkák, milyen forrásból és mennyi pénzből.
(24.hu - Mancs nyomán)