Néhány hónapon belül budapesti látogatással viszonozza a török elnök Orbán Viktor gesztusát, aki hétfőn Ankarában részt vett elnöki beiktatásán. A hírt a Török Köztársaság budapesti nagykövete közölte.
Erdogan elnök Gül Baba felújított türbéjét fogja hivatalosan felavatni Budapesten. A nagykövet szerint a török–magyar kapcsolatokat nem terheli egyetlen vitás kérdés sem, a gazdasági és a kulturális kapcsolatokat azonban fejleszteni akarja Ankara.
A hatályba lépett új elnöki rendszert demokratikusnak tartja Törökország, és elutasítja a vádat, hogy egy központosított, tekintélyelvű rezsimet hozott létre Erdogan elnök. „Választási kampányban a migráció kérdése felerősödhet, ez érthető. De még ilyen időszakban is mindenkinek óvatosnak kell lennie, hogy ne keletkezzen feszültség a muszlim kisebbség és a többségi társadalom között. Magyarországon a helyzet jó és ellenőrzés alatt van, nem hallottam panaszt erre itt. Ezt így kéne megőriznünk” – mondta Ahmet Akif Oktay, a Török Köztársaság budapesti nagykövete.
(HírTV)