Facebook-bejegyzésben jelentette be a Migration Aid nevű migránssegítő szervezet, hogy augusztus 20-án új párt alapítását fogják bejelenteni. A párt neve Éjjeli Őrség lesz, amit vélhetően a Trónok harcából kölcsönöztek. A párt Facebook-oldalán legalábbis a George R. R. Martin regényeiből adaptált népszerű fantasysorozatra utaló képek vannak.
Zoom
Siewert András, a Migration Aid vezetője, aki a pólója szerint zsidó és menekült...
"Elképesztő, de 2018-ban egy EU-s országban pártot kell alapítani ahhoz, ha civilek emberségből segíteni akarnak rászoruló menekült embertársaikon" – írják a bejegyzésben.
A lépésről azután döntöttek, hogy a parlament elfogadta a bevándorlási különadóról szóló törvényt. Ez alapján a szervezetnek a tárgyi adományok, így például nagyobb használtruha-adományok után is 25 százalékos különadót kell fizetnie, ami állításuk szerint ellehetetlenítené a munkájukat. A törvény azonban pártokra és pártalapítványokra nem vonatkozik, ezért "bontanak zászlót" augusztus 20-án pártként.
Ezzel együtt azt ígérték, hogy pártként nem csak a migráció ügyében, de egyéb területeken is felveszik a harcot a "kormány által terjesztett sötétség" ellen.
A névválasztás azért is érdekes, mert a Trónok harca világában az Éjjeli Őrség éppenséggel a Westeros kontinens északi részén húzódó határfalat őrzi és védi az északról rájuk törő jégzombiktól, akiket a történetben Másoknak neveznek; illetve a Falon túl élő szabad néptől, akiket pedig Vadaknak hívnak.
Az Azonnalinak sikerült elérnie Siewert Andrást, a Migration Aid vezetőjét, aki elmondta: a pártalapítási szándék és a névválasztás is komoly. Nagy dilemma volt neki az egész, mivel utálja a politikát. 
A lap azon kérdésére, hogy az önkormányzati vagy az EP-választásokon elindulnak-e jövőre, elmondta:  nem céljuk, hogy hatalomra kerüljenek (pedig óriási esélyeik lennének... - a szerk.), sokkal inkább céljuk a "hatalomtalanítás".
Választásokon ettől függetlenül el fognak indulni, különben törlik a párt státuszát. 
A névválasztás kapcsán kifejtette: a Trónok harcában az Éjjeli Őrség által védett Falat ő úgy értelmezi, hogy azon túl az a Sötétség van, amit ma a kormánypártok képviselnek, ettől kell megvédeni az országot. 
A párt ideológiájáról, illetve az általa képviselt ügyekről Siewert egyelőre nem akart nyilatkozni. Az augusztus 20-i zászlóbontás után egy hónapot adnak arra, hogy ezt kialakítsák, és hogy mások csatlakozznak a kezdeményezéshez. Szerinte iránymutató lehet az a pár gondolat, amit egy korábbi blogbejegyzésében megfogalmazott.
Frissítés: olvasónk megalkotta a fantasy-párt vezetőjéhez illőbb képet:
Zoom
2. frissítés: az értékeiket kifejező pártlogót is megkaptuk:
Zoom
Migration Aid-grafikák: Scenic