Felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte a Zalaegerszegi Törvényszék azt a férfit, aki tavaly több városban is szeméremsértő módon zaklatott járókelőket. A bíróság előírta a férfi pszichiátriai kezelését is, és pártfogót rendelt ki mellé, mivel úgy látta, fennáll a veszélye, hogy újra megismétli tettét.
Zoom
Illusztráció: Sylvia Ofili/Daily Mail
A férfi tavaly júniusban Zalaegerszegen, augusztusban Keszthelyen, novemberben pedig Hévízen zaklatott járókelőket. Zalaegerszegen egy kerékpáros nőnek mutogatta a nemi szervét, Keszthelyen egy stoptáblánál várakozó autó utasát inzultálta, Hévízen pedig egy bokorból előugorva végzett önkielégítést a járókelők előtt.
A májusban tartott elsőfokú tárgyaláson mindent tagadott, de a tanúvallomások és bizonyítékok alapján egyértelmű volt, hogy mindhárom esetben ő volt a zaklató. Az elsőfokú ítélet ellen a vádlott és a védője enyhítés miatt fellebbezett, így került az ügy a Zalaegerszegei Törvényszékre.
A másodfokú eljárásban kedden a törvényszék büntető tanácsa teljes körűen helybenhagyta az első fokon született döntést, így az jogerőssé vált.
(MTI)