2020. február 18., kedd, Bernadett napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
11:11 Ennek az öregezőnek sem segítettek megjavulni az enyhe büntetések10:30 Több mint száz agyonvert kutya maradványait találták meg Hajdúsámson mellett10:10 Kiscsaládi program délutánra: anya és fia órán, a többi gyerek előtt verte meg az osztálytársat09:51 Sophia Loren úgy látta jónak, ha négerbabusgató holotúlélőként tér vissza09:32 Még néhány ilyen "keto siker", és Norbi is elmehet dolgozni09:10 Korán kelt tegnap néhány unokázós cigány, és a térkő is hideg volt08:50 Meg akarja nézni, ki juttatta börtönbe Budaházyékat? - A Fővárosi Törvényszéken megteheti!08:20 Csokifütyizés helyett rendőrt hívott egy budapesti nő, így fogtak el egy körözött nigériai bűnözőt07:44 Lecsengőben van a koronavírus-járvány Kínában07:32 Idén is élőben követhető a gemenci fekete gólyák élete06:54 A járvány ellenére nem lanyhul a vadállatok iránti kereslet Kínában21:32 Vona már azon agyal, mivel tudna katartikus élményt szerezni keresztgyermeke, az összeborult ellenzék21:18 Nahát, valaki nem helyeselte, hogy hazánk szovjet megszállása alkalmából koszorúztak az egyik holoemlékműnél21:05 Karanténba kerül az óceánjáróról hazatért két magyar20:21 Rekordszámú "antiszemita incidens" történt tavaly Hollandiában - de legalább jön az újabb kárpótlás
24 óra legolvasottabbjai

Anyaország :: :: Hozzászólások

Trócsányi: Gruevszkit már "nem lehet" kiadni - és oda utazik, ahová akar

Reklám

A macedónok tiltakoznak, és Gruevszki kiadatását fogják kérni. De abba az országba már nem lehet kiadni, ahol az "üldözés" történt – mondta Trócsányi László az Echo TV-ben. Az igazságügyi miniszter megerősítette: Nikola Gruevszkit "megilleti az utazás joga", szabadon közlekedhet.
Az igazságügyi minisztert az Echo TV-ben arról kérdezték tegnap késő este, hogy Nikola Gruevszki macedón exkormányfő tegnap megkapta a menekültstátuszt Magyarországtól. Trócsányi László elmondta, hogy akinek Magyarországon menekültstátuszt adnak, az azt jelenti, hogy "menekült igazolvánnyal rendelkezik, kaphat útiokmányt, és innentől kezdve ő szabadon közlekedhet". A nemzetközi szabályok értelmében, melyek egységesek, megilleti az utazás joga is – erősítette meg a miniszter. Gruevszki tehát akár szabadon elhagyhatja Magyarországot.
Az Echo TV-ben a műsorvezető kérdésére, hogy miután Gruevszki menekültstátuszt kapott "nyilván támadások kereszttüzébe kerül mind a bevándorlási hivatal, mind a magyar kormány, a döntés indoklása kiállja-e jogállamiság próbáját", Trócsányi László azt mondta: ő nem látta, nem olvasta az indokolást, de a Bevándorlási és Menekültügyi Hivatal alapos vizsgálat után hozza meg a döntését, egy nagyon hosszú meghallgatás után. Nikola Gruevszkinek pedig – aki hivatali visszaélés miatt a rá kiszabott kétéves börtönbüntetés miatt menekült el a hazájából – részletesen el kellett mondania, kapott-e olyan fenyegetést, hogy joggal feltételezhető, hogy az életére törnek, üldözik a hazájában. A BMH-nak pedig mérlegelnie kellett a macedón börtönviszonyokat, hogy kapott-e ilyen fenyegetést, és helytállóak-e az ezzel kapcsolatos félelmei.
"Legyünk őszinték, ha egy volt miniszterelnök bevonul a börtönbe, nem olyan könnyű a helyzete" - konstatálta Trócsányi László. "Az más kérdés, hogy ahogy olvassuk, a macedónok tiltakoznak, és Gruevszki kiadatását fogják kérni. De abba az országba már nem lehet kiadni, ahol az üldözés történt" – mondta Trócsányi László az Echo TV-ben.
(ATV)
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Dossziék

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2020 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready