2019. szeptember 21., szombat, Máté, Mirella, Ildikó napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
15:06 Évente 30 iraki kurd diák tanulhat ösztöndíjjal magyar egyetemeken14:33 Tíz kicsi indián a kölkedi kukoricásban14:12 MÁV és Betyársereg, ajánlóívek és Facebook-cenzúra: Tvrtko kérdezte Toroczkait13:41 Az egyik államtitkárt kifütyülték, a másikat kinevették a joggal türelmetlen orvosok13:22 Az egyik összetört kocsinak még a kulcsát is visszavitte a talpig becsületes szügyi fiatal12:47 "Joggal remélem, hogy felmentenek a vádak alól" - mondta a fideszes politikusbűnöző12:15 Szíven szúrta magát egy bákói diák egy csíkszeredai középiskolában11:40 A nemzetiségi szervezetek nem küldhetnek delegáltakat a választási bizottságokba11:03 Megtalálhatták a gyógymódot a szívritmuszavarra10:54 Lakatos Raul nem öregszik - és lassan öregezik10:37 Sokan utaznak mostanában Csernobilba10:09 Eke Uzoma a legújabb magyar09:41 Az Egyesült Államok katonákat küld Szaúd-Arábiába09:13 Ezt a két szőke kólát bankkártyalopás miatt keresik a győri nyomozók08:54 Tele vannak a magyarországi gáztárolók
24 óra legolvasottabbjai

Anyaország :: :: Hozzászólások

Trócsányi: Gruevszkit már "nem lehet" kiadni - és oda utazik, ahová akar

Reklám

A macedónok tiltakoznak, és Gruevszki kiadatását fogják kérni. De abba az országba már nem lehet kiadni, ahol az "üldözés" történt – mondta Trócsányi László az Echo TV-ben. Az igazságügyi miniszter megerősítette: Nikola Gruevszkit "megilleti az utazás joga", szabadon közlekedhet.
Az igazságügyi minisztert az Echo TV-ben arról kérdezték tegnap késő este, hogy Nikola Gruevszki macedón exkormányfő tegnap megkapta a menekültstátuszt Magyarországtól. Trócsányi László elmondta, hogy akinek Magyarországon menekültstátuszt adnak, az azt jelenti, hogy "menekült igazolvánnyal rendelkezik, kaphat útiokmányt, és innentől kezdve ő szabadon közlekedhet". A nemzetközi szabályok értelmében, melyek egységesek, megilleti az utazás joga is – erősítette meg a miniszter. Gruevszki tehát akár szabadon elhagyhatja Magyarországot.
Az Echo TV-ben a műsorvezető kérdésére, hogy miután Gruevszki menekültstátuszt kapott "nyilván támadások kereszttüzébe kerül mind a bevándorlási hivatal, mind a magyar kormány, a döntés indoklása kiállja-e jogállamiság próbáját", Trócsányi László azt mondta: ő nem látta, nem olvasta az indokolást, de a Bevándorlási és Menekültügyi Hivatal alapos vizsgálat után hozza meg a döntését, egy nagyon hosszú meghallgatás után. Nikola Gruevszkinek pedig – aki hivatali visszaélés miatt a rá kiszabott kétéves börtönbüntetés miatt menekült el a hazájából – részletesen el kellett mondania, kapott-e olyan fenyegetést, hogy joggal feltételezhető, hogy az életére törnek, üldözik a hazájában. A BMH-nak pedig mérlegelnie kellett a macedón börtönviszonyokat, hogy kapott-e ilyen fenyegetést, és helytállóak-e az ezzel kapcsolatos félelmei.
"Legyünk őszinték, ha egy volt miniszterelnök bevonul a börtönbe, nem olyan könnyű a helyzete" - konstatálta Trócsányi László. "Az más kérdés, hogy ahogy olvassuk, a macedónok tiltakoznak, és Gruevszki kiadatását fogják kérni. De abba az országba már nem lehet kiadni, ahol az üldözés történt" – mondta Trócsányi László az Echo TV-ben.
(ATV)
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Dossziék

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2019 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready