Az ügyészség osztotta meg a honlapján a 2018-ban enyhén szürreálisnak tűnő történetet:
A Pécsi Járási és Nyomozó Ügyészség felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntette miatt emelt vádat egy férfi és egy nő ellen, akik kapával támadtak haragosukra.
A vádlottak – anya és fia – régóta haragos viszonyban vannak a sértettel. 2017 márciusában Pécsett az utcán a vádlottak meglátták a sértettet, aki felé támadóan megindultak. Ekkor a sértett gépjárművébe ült, hogy azzal a rendőrségre menjen. Miközben a sértett elhajtott, az elkövetők mindketten ráütöttek a mellettük elhaladó autóra.
A két vádlott saját autójával ezt követően követni kezdte a sértettet. Amikor a közúti forgalomban a forgalomirányító lámpa pirosra váltott, a sértett az országúton megállt, majd mellette a vádlottak is megálltak. A két elkövető a gépkocsiból kiszállt, majd a zsúfolt forgalom ellenére a sértett autójához léptek és azt rongálni, a sértettet bántalmazni kezdték.
A férfi elkövető bokszert húzott a kezére, majd azzal több alkalommal a sértettet fejen ütötte, a gépjármű visszapillantó tükrét kiszakította.
Zoom
Eközben az anyja a nála lévő kapával megpróbált a lehúzott ablakon keresztül a sértett felé ütni, azonban ez nem sikerült neki, ezért a kapával a sértett gépkocsiját kezdte ütlegelni, melynek során annak szélvédője, illetve a jobb oldali első tükre is kitört.
Zoom
A sértett megpróbált a helyszínről elmenekülni úgy, hogy a gépkocsival hátra tolatott, azonban elhajtani nem tudott, mivel a jelzőlámpánál összetorlódott forgalomban a mögötte álló autónak ütközött. Ekkor a gépkocsiból kiugorva megpróbált elszaladni, miközben a vádlottak utána futottak, és az egyik elkövető a kapát hozzá akarta dobni.
Zoom
A vádlottak cselekményét a helyszínen tartózkodó szolgálaton kívüli rendőr észlelte, aki értesítette a rendőrséget, és a vádlottakat a helyszínen visszatartotta.
Az elkövetők cselekménye felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntettének és rongálás vétségének a megállapítására alkalmas.