A budapesti rendőrök a lakosság segítségét kérik egy ismeretlen "férfi" azonosításában.
A Budapesti Rendőr-főkapitányság nyomozást indított "ismeretlen tettes" ellen, szexuális kényszerítés bűntettének kísérlete miatt.
A rendelkezésre álló adatok szerint a retek 2018. december 1-jén 7 óra 20 perc körül Budapest VIII. kerületében a Gutenberg tér közelében leszólított egy 12 éves lányt, majd az egyik kapualjba behúzta és ott erőszakoskodni próbált vele. A fiatal lány végül elmenekült és az iskolában szólt a tanítójának, aki hívta a rendőrséget.
Az ismeretlen gyerekszerető 23-30 év körüli, körülbelül 170 centiméter magas, vékony testalkatú, fekete hajú, körszakállas. A bűncselekmény elkövetéskor barna, combközépig érő kabátot, fekete nadrágot és barna cipőt viselt.
A "férfiről" egy térfigyelő kamera felvételt készített.
Zoom

Zoom
A Budapesti Rendőr-főkapitányság Nyomozó Főosztály Gyermek és Ifjúságvédelmi Osztálya kéri, hogy aki a képen látható férfit felismeri, tartózkodási helyével vagy a bűncselekménnyel kapcsolatosan információval rendelkezik, akár névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést a 06-80-555-111 „Telefontanú” zöldszámán, a 107 vagy 112 központi segélyhívó számok valamelyikén - olvasható a rendőrségi közleményben.
Frissítés: Elfogták a türelmetlen szőke herceget
A rendőrség elfogta azt a férfit, aki szombat reggel Budapesten erőszakoskodni próbált egy 12 éves kislánnyal – értesült a 24.hu. A "férfit" vasárnap délután 2 óra körül fogták el a VIII. kerületben.
A retek a Gutenberg tér közelében szólította le a kislányt, majd az egyik kapualjba behúzta, és ott erőszakoskodni próbált vele. A fiatal lány végül elmenekült, és az iskolában szólt a tanítójának, aki hívta a rendőrséget - emlékeztet a 24.hu.
Hétfői frissítés: "Személyi szabadság megsértésével" vádolják G. Rolandot
A nyomozás adatai szerint a 19 éves budapesti G. Roland 2018. december 1-jén 7 óra 20 perc körül Budapest VIII. kerületében a Gutenberg tér közelében leszólított egy 12 éves lányt, akit egy kapualjba behúzott és ott erőszakoskodni próbált vele. A fiatal lány végül elmenekült és egy közeli iskolában kért segítséget.
A rendőrök a nyomozás során a férfit azonosították és 2018. december 2-án 14 órakor Budapesten, a VIII. kerületi Víg utcában elfogták. Elfogását követően előállították, a Budapesti Rendőr-főkapitányság Nyomozó Főosztály nyomozói személyi szabadság megsértése bűntett és más bűncselekmény elkövetése miatt gyanúsítottként hallgatták ki és – őrizetbe vétele mellett – előterjesztést tesznek letartóztatásának indítványozására - olvasható a hivatalos rendőrségi közleményben.