2019. április 24., szerda, György, Gyöngyvirág napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
21:44 Litvánia kitiltotta Irvinget, nehogy fény derüljön valami kellemetlenre holomítosz-ügyben21:32 Kilenc pártlistára lehet majd szavazni20:50 Óriási siker volt a jobbikos-vadais fórum Jászberényben20:25 Az új ukrajnai főzsidó ugyanolyan jól tud orosz agresszorozni, mint a korábbi19:55 Mégis beengedik az 5G-kiépítésbe a Huaweit a britek19:33 OECD: hárommillió ember él havi 125 ezer forintnál kevesebből hazánkban19:04 Túlélte a tűzvészt a Notre-Dame orgonája18:45 Vonattal ütközött egy autó Szatymaznál18:38 Néhány agresszív deviáns kiharcolta, az idióták megszavazták - és szinte senki sem "harmadik nemű" Németországban18:07 Itt tekinthető meg a Kuruc.info sajtóklubról készült videóközvetítés18:03 Három perben marasztalta el jogerősen a bíróság Márki-Zay Pétert17:27 Shazam! Tárulj! 17:08 Nyomoz a rendőrség a mozsgói szociális otthonban történt bántalmazás ügyében16:32 A horvátok többsége elutasítja az eurót16:01 Janukovics visszatérne Ukrajnába - "konvojjal és bilinccsel várják"
24 óra legolvasottabbjai

Anyaország :: :: Hozzászólások

Kovács Béla nem lesz itt a perén

Reklám

A Jobbik egykori EP-képviselője, az unió intézményei elleni kémkedéssel és uniós költségvetési csalással vádolt Kovács Béla ma sem vesz részt saját perében. Amúgy továbbra is tagadja a vádakat, azt mondta a Magyar Nemzetnek, annak idején maximum lobbizásról volt szó és nem kémkedésről, egyébként sem tudta, hogy az orosz katonai hírszerzés embereivel tárgyal.
Zoom
Fotó: Havran Zoltán/MN
Felpörgette az Európai Parlamentben (EP) hátralevő időszakát Kovács Béla, a Jobbik egykori EP-képviselője, aki ma már függetlenként vesz részt a munkában. Az uniós költségvetés kárára elkövetett csalással és az unió intézményei elleni kémkedéssel vádolt politikus olyan szinten táblázta be a mandátumából hátralévő időszakot, hogy saját büntetőperén sem tud részt venni.
A Budapest Környéki Törvényszéken mára kitűzött tárgyalási napján sem lesz ott, amikor újabb tanúkat hallgatnak meg, várhatóan folytatva a költségvetési csalás vádjának a bizonyítási eljárását. Ez utóbbi lényege, hogy Kovács három gyakornokot foglalkoztatott úgy, hogy azok meg sem fordultak Brüsszelben.
Kovács a Magyar Nemzetnek hangsúlyozta: korábban a bírónak jelezte, hogy lehetőleg olyan napokra tűzzön ki tárgyalást, amikor nincs az EP-ben hivatalos elfoglaltsága. Ez azonban ezúttal sem sikerül, hiszen részt kell vennie az EP franciaországi központjában, Strassburgban hétfőn kezdődött plenáris ülésen, ahol több voksolást is terveznek.
Így például szavaznak az EP 2020-as ülésrendjéről, ami már nem érinti majd Kovács Bélát, mivel nem indul az idei EP-választáson, az üzleti életben folytatja, és elsősorban Üzbegisztánra fókuszál. Múlt keddtől péntekig az unió külügyi szolgálatának tárgyalódelegáció­jával Üzbegisztán fővárosában, Taskentben az EU és Üzbegisztán közötti együttműködési megállapodás tervezetét vitatták meg.
A politikus a Magyar Nemzet kérdésére, hogy valóban személyes kapcsolatban állt-e évekkel ezelőtt a bőnyi rendőrgyilkosság vádlottjával, idősebb Győrkös Istvánnal, mint ahogy azt több portál is tényként felvetette, határozott nemmel válaszolt. – Soha nem találkoztam sem vele, sem egykori szervezetének, a Magyar Nemzeti Arcvonal (MNA) bármelyik tagjával – fogalmazott.
Kovács tagadta azt is, hogy a Lengyelországban 2016-ban Oroszországnak való kémkedés gyanúja miatt letartóztatott Mateusz Piskorskival, az oroszbarát lengyel Változás nevű párt vezetőjével bármilyen szinten kapcsolata volt.
– Egyszer találkoztam az úrral, a krími választásokon ő is tagja volt a választásokat felügyelő nemzetközi csapatnak, ám semmilyen más dolgunk nem volt egymással sem előtte, sem utána – szögezte le a politikus.
A kémkedés vádja szerint Kovács az orosz katonai hírszerzés, a GRU Budapesten vélhetően diplomáciai fedésben dolgozó tisztjével tartott kapcsolatot és informálta őt 2012 és 2014 februárja között az unióról, valamint egyebek mellett a Paks II atomberuházás magyarországi híreiről.
A hírszerzőtisztet elvezényelték Magyarországról, ám utódját bemutatta az akkor még jobbikos politikusnak, aki még 2014. február 14-én is információkat adott át az utódnak. (A magyar jogrendbe 2014. ja­nuár 1-jével került be az unió elleni kémkedés.)
A vádirat szerint Kovács operatív feladata volt az is, hogy olyan politikai csoportosulást hozzon létre az EU-ban, amelynek célja az unió politikájának gyengítése Oroszország hatalmi érdekeinek megfelelően.
A vádhatóságnak azt kell bizonyítani, hogy a politikus úgynevezett szenzitív – az EU számára érzékeny, bizalmas – információkat adott át kapcsolatának, cserében pedig előnyökben részesült.
Kovács tagadja a vádakat, azt mondta a Magyar Nemzetnek, maximum lobbizásról volt szó és nem kémkedésről, egyébként sem tudta, hogy a GRU embereivel tárgyal.
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Dossziék

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2019 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready