2019. április 24., szerda, György, Gyöngyvirág napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
21:44 Litvánia kitiltotta Irvinget, nehogy fény derüljön valami kellemetlenre holomítosz-ügyben21:32 Kilenc pártlistára lehet majd szavazni20:50 Óriási siker volt a jobbikos-vadais fórum Jászberényben20:25 Az új ukrajnai főzsidó ugyanolyan jól tud orosz agresszorozni, mint a korábbi19:55 Mégis beengedik az 5G-kiépítésbe a Huaweit a britek19:33 OECD: hárommillió ember él havi 125 ezer forintnál kevesebből hazánkban19:04 Túlélte a tűzvészt a Notre-Dame orgonája18:45 Vonattal ütközött egy autó Szatymaznál18:38 Néhány agresszív deviáns kiharcolta, az idióták megszavazták - és szinte senki sem "harmadik nemű" Németországban18:07 Itt tekinthető meg a Kuruc.info sajtóklubról készült videóközvetítés18:03 Három perben marasztalta el jogerősen a bíróság Márki-Zay Pétert17:27 Shazam! Tárulj! 17:08 Nyomoz a rendőrség a mozsgói szociális otthonban történt bántalmazás ügyében16:32 A horvátok többsége elutasítja az eurót16:01 Janukovics visszatérne Ukrajnába - "konvojjal és bilinccsel várják"
24 óra legolvasottabbjai

Anyaország :: :: Hozzászólások

Felmérés: a visegrádi országok fiataljainak 40%-a tisztában van azzal, hogy zsidó irányítás alatt áll számos kormány

Reklám

Generációs trendek címmel készített átfogó kutatást a négy visegrádi ország, Magyarország, Szlovákia, Csehország és Lengyelország társadalmairól, a helyi polgárok világnézeti beállítottságairól a pozsonyi székhelyű Globsec think tank 2018 első hónapjaiban. Tanulmányukból érdekes adatok derülnek ki arról, hogyan látják a régiónkban lakó fiatalok és idősebbek helyüket a világban – és mit gondolnak egyáltalán róla.
Zoom
Német felvilágosító plakát 1942-ből (forrás: reddit.com)
Hova tartozzon az országod, a Nyugathoz, a Kelethez, vagy valahol a kettő között legyen?
Az első kérdésre a magyar fiatalok máris kiugró adatot produkálnak: a 18-24 év közötti magyarok 69 százaléka szerint Magyarországnak a Nyugat részének kell lennie.
Ugyanezt a cseh fiatalok 57, a szlovák fiatalok mintegy 35, és lengyel fiatalok mindössze 27 százaléka vallja.
Az idősebb magyar korosztályok körében ugyanakkor 40 százalék alá esik a nyugatosok aránya, csakúgy, mint a cseheknél. A szlovákok esetében pedig végképp népszerűtlen a nyugatos gondolkodás: alig 10-20 százalékuk gondolja, hogy Szlovákiának a Nyugathoz kell tartoznia.
Lengyelországban ellenben minél idősebb korosztályhoz tartozik valaki, annál inkább a Nyugathoz való tartozást tartja helyesnek: a középkorú és idősebb lengyelek többsége így gondolkodik.
Zoom
Zoom
Maradjunk-e az EU és a NATO tagjai?
Az EU-tagság megőrzésére minden visegrádi ország minden korosztálya nagy többséggel igent mond.
Ebben a kérdésben is a 18-24 év közötti magyar fiatalok a legelkötelezettebbek: 87 százalékuk szerint az EU-ban kell maradnunk. Ilyen magas arányban egyik ország egyik nemzedéke sem állt ki az EU-tagság mellett.
A hagyományosan EU-szkeptikus csehek esetében alacsonyabb az EU-tagságot támogatók aránya, de még mindig többségben vannak.
A NATO-tagság kicsit más megítélés alá esik: míg Magyarországon, Lengyelországban és Csehországban az észak-atlanti katonai szövetség összességében még kicsit népszerűbb is, mint az EU-tagság, addig a szlovákok esetében az idősebb nemzedékek csak 38-48 százaléka támogatja a tagságot.
Zoom
Egyetért azzal, hogy titkos társaságok tartják kontroll alatt a világpolitikát, és az a céljuk, hogy totalitárius világrendet hozzanak létre?
Az úgynevezett összeesküvés-elméletekre kihegyezett kérdésre a szlovák válaszadók többsége igennel válaszolt.
A másik három országban 30-40 százalék körül alakul a világösszeesküvést igaznak tartók aránya.
Zoom
És hogy a zsidóknak túl nagy hatalmuk van, és titokban kontrollálnak sok kormányzatot és intézményt a világ körül?
Erre a kérdésre is a szlovákok válaszoltak igennel a legnagyobb arányban, de a lengyelek és a magyarok körében is 40 százalék körül alakul a zsidó összeesküvést felismerni képesek aránya.
A hagyományosan mindennel szemben szkeptikus csehek ugyanakkor valamivel kevesebb arányban hisznek benne.
Zoom
Az amerikai kormányzat és nem az al-Kaida szervezte a 2001. szeptember 11-ei terrortámadást?
Ezzel a kijelentéssel a szlovákok és a magyarok mintegy 20 százaléka ért egyet (és az átlagnál nagyobb arányban a szlovák és magyar fiatalok).
A fiatalabb cseh korosztályok ezt sem hiszik el, körükben 5-10 százalék a 9/11 összeesküvés hívőinek aránya, csak a legidősebb csehek érik utol a régió átlagos arányát.
Pozitív fejlemény volt-e a kommunizmus 1989-es bukása?
Míg a csehek jelentős többsége (a fiatalabb nemzedékek több mint 90 százaléka) egyetért ezzel, addig a lengyelek és a szlovák körében alacsonyabb ez az arány.
Erre a kérdésre a magyarok adják a legkevésbé egyetértő válaszokat: a 18-24 év közötti fiatal magyaroknak csak fele gondolja úgy, hogy a kommunizmus bukása jó dolog volt.
Az idősebb magyar nemzedékek azért magasabb arányban örülnek a kommunizmus 30 évvel ezelőtti összeomlásának.
Zoom
(Globsec - Mandiner nyomán)
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Dossziék

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2019 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready