Brutálisan bántalmaztak egy német állampolgárságú topmenedzsert péntek este a VII. kerületi bulinegyedben - írja a Blikk.
Az esetről elsőként beszámoló TV2 Tények információi szerint az egyik szórakozóhely biztonsági őrei agyba-főbe verték az 57 éves férfit, két gyermekét pedig gázspray-vel fújták le. Az áldozat feljelentést tett a rendőrségen.
A megtámadott férfi az egyik legnagyobb német autógyár vezető menedzsere, aki két Magyarországon élő fiához jött a fővárosba. A család vacsorázni ment a belvárosba, ahol az este első fele nagyon jól sikerült, beültek az egyik divatos helyre, ahol ettek és beszélgettek.
– A vacsora végeztével fizettek, majd eljöttek az étteremből. Később mégis úgy gondolták, annyira tetszett nekik a hely, hogy visszamennek, de be már nem jutottak – magyarázta az este részleteit a férfi ügyvédje.
Az ajtónál a biztonsági szolgálat emberei a két gyerekre támadtak, azonnal lefújták őket gázspray-vel, majd ütni kezdték a nagyobbik fiút. A kisebbik, 17 éves gyerek próbált a testvére védelmére kelni, ám ő is kapott a maró spray-ből, majd ütötték, rugdosták.
– Az édesapjuk mobillal próbálta felvenni az esetet, mire őt is megtámadták, s nagyon súlyosan helybenhagyták. Legjobban a feje sérült meg, az arccsontja és a járomcsontja is eltört – mondta a Blikknek dr. Varga Zoltán.
A megvert édesapa egy budapesti kórházba került, ám a saját felelősségére azonnal Németországba utazott, ahol az orvosok megállapították: sürgős műtétre van szüksége.
– Ügyfelem nem érti, miért támadtak rá. Ő csak jól akarta magát érezni a gyerekeivel. Természetesen feljelentést tett, jelenleg is nyomozás folyik az ügyben. Ami történt, az bizonyítottság esetén különös kegyetlenséggel elkövetett súlyos testi sértésnek minősülhet – vélekedett az ügyvéd.
A támadást térfigyelő kamera rögzítette.
Az erzsébetvárosi rendőrök mindenesetre négy férfit hallgattak ki gyanúsítottként az üggyel kapcsolatban. Azt írták, az eset során ketten könnyebb, egy férfi súlyos sérülést szenvedett.