Vannak, akik csóválják a fejüket, s nem hiszik, hogy meg tudjuk valósítani a szibériai bérrabtartásra vonatkozó elképzelésünket. Ugyanígy sokan (kezdetben még a kormány képviselői is) csóválták a fejüket, amikor arról kezdtem beszélni, hogy kerítést kell építeni a déli határra. Aztán az is megépült.
Most is ugyanazt csinálom, mint akkor. Először a közvéleményt győzöm meg arról, hogy ez jó ötlet. Ez az út a győzelemhez.
Most éppen a Russia-24 nevű, Putyin kormánya által alapított orosz állami tévének nyilatkoztam a szibériai bérrabtartás ötletéről. Ők is jól járnának, hiszen nálunk egy rab napi 10 ezer forintjába kerül az adófizetőknek, Oroszországban ez lehet 2 ezer forint, s ha mi rabonként 4 ezret adunk az oroszoknak, mindkét állam jól jár.
Kivéve a visszaeső, életellenes, a társadalomba beilleszkedni képtelen, agresszív bűnözőket. Marian Cozma gyilkosai sem luxusautókon érkezve, egész Enyinget megbotránkoztató szabadulóbulin ünnepelnék önmagukat, menő dologként beállítva a börtönviseltséget, ha mondjuk a Fekete Delfinből szabadulnának. Egy ilyen orosz börtön után tényleg inkább bodzát gyűjtögetnének életük hátralévő részében.