Bezár!
2019. október 21., hétfő, Orsolya, Zsolt napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
22:44 A kurdok kivonultak egy török határ mentén fekvő városból22:19 A konnektorban hagyott zárlatos telefontöltő miatt égett le egy hétgyerekes pilisvörösvári család háza21:53 Horváth József titkosszolgálati szakértése az "újfajta antiszemitizmusról" a Kossuth Rádióban21:39 A hallei kettős gyilkosság margójára21:08 Hillary megőrült - közölte Trump20:28 A jobboldali, EU-ellenes Svájci Néppárt kapta a legtöbb voksot - sajnos a zöld vörösök is jól szerepeltek19:59 Zuhanyzóba vizelés fogmosás közben: az oslói önkormányzat agyára ment a klímarettegés19:23 A tálibokkal tárgyalna a Kabulba érkezett amerikai védelmi miniszter18:40 A kínai nagy tűzfal árnyékából szónokolt az internet nyitottságáról egy illetékes elvtárs18:06 Boris Johnson kérte is a Brexit-halasztást meg nem is17:26 Kedden tartják Naruhito császár koronázási ceremóniáját16:59 Pongrátz András: a Jobbiknak nincs többé keresnivalója a Corvin közben!16:35 Egy madár szedte le az égről az amerikai haditengerészet büszkeségét, a "leghalálosabb repülőt"15:54 Szerencsére nem sérti Morales állampolgári jogait a bolíviai elnök(újra)választás15:26 Rekordszintre emelkedett az Egyesült Államok sertéshúskivitele
24 óra legolvasottabbjai

Anyaország :: :: Hozzászólások

Évek óta árulnak hamis doktori címeket szélhámosoknak - a miniszter csak most értesült róla

Reklám

Öt évvel ezelőtt tudódott ki, hogy egy gyulai székhelyű egyesület és annak vezetője, Husvéth György a maga módján zseniális találmánnyal állt elő: a 'Dr. címmel (itt az aposztróf fontos a Dr. előtt, sőt az maga a találmány). Minthogy a 'Dr. nem azonos a rendes doktorátussal, nem is kell hozzá sok évnyi egyetemi tanulmány, gyakorlatilag semmi sem kell, csak pénz.

Bárkiből lehet doktor... (illusztráció: Amazon)
A Ködpiszkáló blog 2014-es bejegyzése szerint akkor 240 ezer forintot kellett befizetni a doktorjelöltnek, aki ezután egy egyórás "vizsgán" bizonyíthatta rátermettségét. Ha átment (nem ismert, hogy hányan buktak meg), akkor az egyesület szerint jogszerűen viselhette a 'Dr. előtagot a neve előtt.
Nyilvánvaló, hogy visszaélésre alkalmas (vagy inkább erre a célra tervezett) bóvliról van itt szó, hiszen az elmúlt években számos gyanús figura tetszelgett jól fizető páciensei előtt aposztrófos doktori címmel, miközben teljesen biztos, hogy a hozzá forduló kétségbeesett laikusok 100 százaléka azt hitte, hogy ő igazi orvos. Pedig némelyiküknek még érettségijük sincs a valóságban. Van közöttük viszont pedikűrös, rendőrtiszt és kőműves is.
A Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala akkoriban azt az állásfoglalást tette közzé, hogy Husvéthék állításával szemben, miszerint a 'doktorság bejegyzett védjegy, így a licenszjogokkal rendelkező személyek jogszerűen viselhetik nevük előtt a 'Dr. előtagot, ez teljes félreértése a védjegy fogalmának. Az ugyanis csak a logóra és az elnevezésre vonatkozik, és köze nincs ahhoz, hogy valaki a neve elé a szélhámos doktor előtagot biggyeszti.
Ez ugyanis egyértelműen jogszerűtlen.
Az ember azt gondolná, hogy az efféle csalás láttán a hatóságok hivatalból eljárást indítanak, és rövid úton megszüntetik a betegek tömegeinek átverésére kitalált svindlit. Talán kitalálták, hogy eddig ez nem történt meg.
Amint az a Ködpiszkáló blog Facebook-oldalán megosztott dokumentumok alapján egyértelmű, bár a Magyar Orvosi Kamara már évekkel ezelőtt jelezte a problémát az Emberi Erőforrások Minisztériumának, mindeddig még csak válaszra sem méltatták őket. Kásler Miklós miniszter csak az újbóli levélre válaszolt a Kamarának azzal, hogy
a problémáról csak néhány hete szerzett tudomást.
Vagyis arról az egészségügyi átverésről, amiről öt éve minden médium írt már, az egészségügyi miniszter egészen eddig még csak nem is hallott. Nehéz kérdés, hogy miből jön ki jobban Kásler Miklós: ha elhisszük ezt neki, vagy ha nem.
De ennél fontosabb most, hogy a miniszter válaszában jelezte: utasította az államtitkárt az anomália megszüntetésére alkalmas rendelkezés előkészítésére.
(Ködpiszkáló - Index nyomán)
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Dossziék

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2019 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready