2019. július 17., szerda, Endre, Elek, Bánk napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
14:11 Már 470 elektromos töltőállomást helyeztek üzembe13:35 Újabb szomorú statisztika: hazánkban halnak meg a legtöbben rákban az EU országai közül13:05 Fideszes logika: elveszik a magyarok jogait? Támogassuk Ukrajnát "számtalan módon!"12:51 Újabb emberöléssel gyanúsítják a 2016-os túronyi gyilkosság elkövetőjét12:12 A Vikingen lévő turisták karnyújtásnyira látták hullámsírba merülni a Hableányt11:40 Megtámadták Hockenheim baloldali főpolgármesterét, súlyosan megsérült11:22 Lavrov: a Donyec-medencének különleges státust kellene adni10:42 "Ha jogszerűen jártok el, az nem szül jót" - így magyarázza el felettesük a rendőröknek, miért kell futni hagyni a fontos embereket10:03 Hát persze hogy rasszista lett Trump, amiért hazaküldte származási országukba a demokrata hisztérikákat09:52 Szeptembertől 5-ös metró lesz a szentendrei HÉV új neve09:36 A Fidesz sem túl válogatós: a korábban MSZP-s polgármester mögé állnak be Pesterzsébeten09:28 Megkezdi a lakossági 5G szolgáltatást Németországban a Vodafone09:04 Drogos aligátoroktól tartanak Amerikában08:39 A francia parlament elfogadta a Notre-Dame helyreállításáról szóló törvényt08:01 A kvóta számít, nem a rátermettség: Merkel pártbéli utódja lesz az új védelmi miniszter
24 óra legolvasottabbjai

Anyaország :: :: Hozzászólások

Évek óta árulnak hamis doktori címeket szélhámosoknak - a miniszter csak most értesült róla

Öt évvel ezelőtt tudódott ki, hogy egy gyulai székhelyű egyesület és annak vezetője, Husvéth György a maga módján zseniális találmánnyal állt elő: a 'Dr. címmel (itt az aposztróf fontos a Dr. előtt, sőt az maga a találmány). Minthogy a 'Dr. nem azonos a rendes doktorátussal, nem is kell hozzá sok évnyi egyetemi tanulmány, gyakorlatilag semmi sem kell, csak pénz.

Bárkiből lehet doktor... (illusztráció: Amazon)
A Ködpiszkáló blog 2014-es bejegyzése szerint akkor 240 ezer forintot kellett befizetni a doktorjelöltnek, aki ezután egy egyórás "vizsgán" bizonyíthatta rátermettségét. Ha átment (nem ismert, hogy hányan buktak meg), akkor az egyesület szerint jogszerűen viselhette a 'Dr. előtagot a neve előtt.
Nyilvánvaló, hogy visszaélésre alkalmas (vagy inkább erre a célra tervezett) bóvliról van itt szó, hiszen az elmúlt években számos gyanús figura tetszelgett jól fizető páciensei előtt aposztrófos doktori címmel, miközben teljesen biztos, hogy a hozzá forduló kétségbeesett laikusok 100 százaléka azt hitte, hogy ő igazi orvos. Pedig némelyiküknek még érettségijük sincs a valóságban. Van közöttük viszont pedikűrös, rendőrtiszt és kőműves is.
A Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala akkoriban azt az állásfoglalást tette közzé, hogy Husvéthék állításával szemben, miszerint a 'doktorság bejegyzett védjegy, így a licenszjogokkal rendelkező személyek jogszerűen viselhetik nevük előtt a 'Dr. előtagot, ez teljes félreértése a védjegy fogalmának. Az ugyanis csak a logóra és az elnevezésre vonatkozik, és köze nincs ahhoz, hogy valaki a neve elé a szélhámos doktor előtagot biggyeszti.
Ez ugyanis egyértelműen jogszerűtlen.
Az ember azt gondolná, hogy az efféle csalás láttán a hatóságok hivatalból eljárást indítanak, és rövid úton megszüntetik a betegek tömegeinek átverésére kitalált svindlit. Talán kitalálták, hogy eddig ez nem történt meg.
Amint az a Ködpiszkáló blog Facebook-oldalán megosztott dokumentumok alapján egyértelmű, bár a Magyar Orvosi Kamara már évekkel ezelőtt jelezte a problémát az Emberi Erőforrások Minisztériumának, mindeddig még csak válaszra sem méltatták őket. Kásler Miklós miniszter csak az újbóli levélre válaszolt a Kamarának azzal, hogy
a problémáról csak néhány hete szerzett tudomást.
Vagyis arról az egészségügyi átverésről, amiről öt éve minden médium írt már, az egészségügyi miniszter egészen eddig még csak nem is hallott. Nehéz kérdés, hogy miből jön ki jobban Kásler Miklós: ha elhisszük ezt neki, vagy ha nem.
De ennél fontosabb most, hogy a miniszter válaszában jelezte: utasította az államtitkárt az anomália megszüntetésére alkalmas rendelkezés előkészítésére.
(Ködpiszkáló - Index nyomán)
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Dossziék

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2019 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready