2017. május 15-én ketten életüket vesztették a Budapesten a Dózsa György út és a Kassák Lajos utca kereszteződésében történt közlekedési balesetben. A baleset ügyében vádlott és jogosítványától a történeteket követően megfosztott Molnár Richárd előbb házi őrizetben, aztán pedig letartóztatásban volt, de idén februárban "szívbetegsége és szívműtétje miatt" kiengedték a börtönből.
Zoom
A július 5-én, vagyis jövő pénteken bíróság elé álló maffiózó nemrégiben egy olyan videót osztott meg a világhálón, amin az látható, hogy a budakalászi Lupa Beach parkolójából kihajt egy sportkocsival.
A jogosítvány nélkül történő vezetés kapcsán az Indexnek (akik persze tapintatból nem tették ki a videót) sikerült megszólaltatnia Molnárt, aki ezt reagálta:
A Lupa egy magánterület, ott vezethetek, csak közúti forgalomban nem vehetek részt. Magánterületen az is vezethet, akinek nincs jogosítványa. Közúti forgalomban sofőrrel járok.
Az érvényben lévő KRESZ bevezető rendelkezései között, a rendelet hatálya címszó alatt az első paragrafus így fogalmaz:
E rendelet a Magyarország területén lévő közutakon és közforgalom elől el nem zárt magánutakon folyó közlekedést szabályozza.
Tehát amelyik magánút nincs a külön jogszabályban meghatározott módon elzárva a közforgalom elől, azon az úton érvényes a KRESZ, vagyis a közúti közlekedési szabályai a magánúton vezető autósra is vonatkoznak.
A szabálysértésekről, a szabálysértési eljárásról és a szabálysértési nyilvántartási rendszerről szóló törvény 220. paragrafusa szerint:
Aki vasúti járművet, légi járművet, gépi meghajtású vízi járművet, úszó munkagépet, illetőleg a közúti forgalomban olyan gépi meghajtású járművet vezet, amelynek vezetésére hatósági engedéllyel nem rendelkezik, továbbá aki e járművek vezetését ilyen személynek átengedi, szabálysértést követ el.
Amennyiben az engedélyhez kötött jármű vezetője nem rendelkezik járművezetésre jogosító okmánnyal, akkor a helyszíni bírság 45 000 forint, a pénzbírság pedig 90 000 forint.
Molnár Richárd idén tavasszal vásárolta meg legújabb Mercedesét, egy legalább 57 millió forintos Mercedes-AMG GT-R kupét.
"A drága autókra tök egyszerű a magyarázat. Mi foglalkozunk autókereskedéssel is, német autókat hoz be egy nagyon kedves barátom, egy német fiú, és tartós bérletbe adjuk ki őket. Ez egy teljesen hivatalos, a NAV által ellenőrzött cég, akin keresztül megy a dolog. Ezért fordul meg nálam nagyon sok drága autó" – nyilatkozta márciusban Molnár az Echo Tv Razzia című műsorának.
Molnár védője a 24.hu-nak úgy nyilatkozott, szeretnék elérni, hogy a rendőrség szüntesse meg nyárra a bűnügyi felügyeletet, hogy külföldre is mehessen ártatlan Ricsike:
Jogerős bírósági döntés van arról, hogy az ügyfelünknek nem kell nyomkövetőt viselnie. Hogy ezen lesz-e változtatás, azaz lesz-e újabb ügyészi indítvány, azt nem lehet megmondani. De az ügyésznek természetesen joga, hogy indítványozza ezt. Ahogy nekünk is jogunk van ahhoz, hogy beadjunk egy indítványt, hogy a bíróság szüntesse meg nyárra a teljes bűnügyi felügyeletet, hogy akár külföldre is mehessen az ügyfelünk. Ha szökni akart volna, nyilván megtehette volna, hiszen nincs rajta nyomkövető
(hvg nyomán)