2020. június 2., kedd, Kármen, Anita, Csilla napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
17:30 Mi Hazánk: emlékezzünk és emlékeztessünk!17:02 Mirkóczki "amit 2010 előtt mondtunk, nem volt igaz" Ádám is elhagyja a süllyedő hajót - de nem azért...16:47 Most épp az ún. Szlovákiával dúl a szerelem, még az is kiderült, hogy Pozsonynak szívügye a felvidéki magyarság16:16 Vajon csak a Mi Hazánk megemlékezésétől rendült meg az ORÖ, vagy Rácz László szexuális szokásai is megérintették őket?16:03 "Semlegesítik" Hitler szülőházát a szellemiségétől ma is rettegő demokraták15:46 Egy kis nosztalgia az őszödi beszéd évfordulójának árnyékában: az MSZP frakcióvezetője azt szerette volna, ha újra oszlatják a rendőrök a "rasszistákat"15:31 Találós kérdés: honnan lesz Nike-cipője a niggernek?15:22 Felmérés: nincs olyan magyar, aki ne úgy gondolná, hogy a trianoni diktátum igazságtalan és túlzó volt15:08 Salvini: számunkra Magyarország példakép14:35 Ha nem cigány témáról van szó, még Balognak is vannak értelmes gondolatai14:29 Ausztráliában is beindította a tüntetéshullámot az amerikai néger halála14:13 Száz néptáncos közös előadása emlékeztet a diktátumra a Hősök terén13:54 Rablóink rokonszenve: legkevésbé az oláhok és a rácok kedvelnek minket - az érzés kölcsönös13:34 Lesz Himnusz június 4-én a zsidó/ballib tévékben és rádiókban? Hamarosan kiderül13:22 Országos tisztifőorvos: a járvány egyértelműen lecsengőben van
24 óra legolvasottabbjai

Anyaország, Cigánybűnözés :: :: Hozzászólások

Zseniális bírósági indoklás: azért mentették fel a cigányokat, mert annyira debilek, hogy nem tudják, mit cselekszenek

Reklám

A Nyíregyházi Törvényszék 2019. július 2-án a gondatlanságból elkövetett emberölés vétsége miatt emelt vád alól I. rendű Á. T. és II. rendű R. G. vádlottakat felmentette.
A vádirat szerint a vádlottak élettársi kapcsolatban éltek öt kiskorú gyermekükkel egy Szabolcs megyei, közmű nélküli ingatlanban. 2015-ben a vádlottak lakásába egy ismeretlen személy a vádlottak tudtával és beleegyezésével szívességből bevezette az elektromos áramot úgy, hogy az utcán lévő hálózati vezetékre egy kampó segítségével rácsatlakozott, és a vezetéket a lakóház utcafront felőli ablakán át behúzta a házba. A vádlottak az így szabálytalanul kialakított villanyáramrendszert a hálózati árammal üzemeltették, szakember segítségét nem kérték abban, hogy meggyőződjenek arról, hogy az egyébként életveszélyes hálózati villanyáram az általuk használt hosszabbítókkal, fogyasztókkal biztonságos-e.
2015. július 27-én a vádlottak kiskorú gyermeke játék közben a szabálytalanul vételezett villanyárammal üzemeltetett, földelés nélküli hűtőszekrény hátsó részének fém alkatrészéhez véletlenül hozzáért, és halálos áramütést szenvedett.

Illusztráció: pixers.es
A bíróság ítéletének indoklásában előadta, hogy a vádlottak mélyszegénységben élő családból származnak, olyan lakásban éltek négy kiskorú gyermekükkel, ami semmilyen közművel nem rendelkezett, a lakásba sem víz, sem gáz, sem pedig elektromos áram nem volt bekötve. A vádlottak az általános iskola 5, illetve 8 osztályát végezték el. Á. T. I. rendű vádlott a gondatlanságból elkövetett emberölés vétsége vonatkozásában nagy mértékben korlátozott beszámítási képességgel, míg R. G. II. rendű vádlott kis mértékben korlátozott beszámítási képességgel rendelkezett. E szerint a vádlottak, bár tisztában voltak azzal, hogy illegálisan nem szabad elektromos áramot vételezni,
alacsony intellektusuk és beszámítási képességük korlátozottsága miatt nem tudták felmérni azt, hogy az elektromos áram ily módon történő vételezése egy ember halálát okozhatja.
Ezt a bíróság főleg az eljárás során beszerzett két elmeorvosszakértői vélemény és egy igazságügyi pszichológus szakértői vélemény alapján állapította meg, amik egymást kölcsönösen alátámasztották, de nagyszámú tanúk vallomásai is megerősítették. A bíróság megállapította, hogy a vádlottaknak még a gondatlansága sem állapítható meg az emberölés vonatkozásában, a tőlük elvárható figyelmet és körültekintést nem mulasztották el, és ilyen körültekintésre képesek sem voltak. (Vajon ha következőkor magyart ölnek, akkor is ez lesz a felmentő ítélet indoklása? Továbbá érdemes lenne kipróbálni, észrevennék-e, ha a postás játékpénzben fizetné nekik a családit... Erős a gyanúnk, hogy igen - a szerk.)
Az ítélet nem jogerős, az ügyészség fellebbezést jelentett be - írja közleményében a Nyíregyházi Törvényszék.
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Szavazás

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2020 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready