2019. szeptember 18., szerda, Diána napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
22:33 Kozmetikai termékkel akarják irtani a cigányokat!!!22:16 A tanúba illő jelenetek: a fideszes képviselő átadott egy parkolót, kivezényelték az összes gyereket22:00 Bibi az előzetes választási eredmények szerint meggyengült - nincsenek természetes koalíciós partnerei21:49 Az oroszok elfogtak két észak-koreai hajót, mert tüzet nyitottak rájuk21:31 Sejthető volt: az amerikai-szaúdi páros "kinyomozta", hogy Irán támadott21:22 Felborult egy tűzoltóautó a diákoknak tartott váci bemutatón20:58 Lőrincz Tamás világbajnok20:39 Estig viszonylagos nyugalomban zajlott az előrehozott választás Izraelben20:02 Horvát államfő: megvédjük a határokat egy újabb migránsválság esetén19:21 Bosnyák Zoltán: Méhely Lajos, a magyar fajvédelem igehirdetője19:04 Amerikai szenátor: meg kéne fontolni az iráni olajipar bombázását18:33 Már érkezik is a következő migránsszállítmány, és persze ez is miattunk18:00 Orbánék hamarosan levelet kaphatnak: izraeli állampolgárságú zsidóbűnözőt tartóztattunk le17:42 Elsőként úszta át négyszer egyhuzamban a La Manche-csatornát egy amerikai nő17:19 A védelem kezdeményezte a perújítást a Prisztás-gyilkosság ügyében
24 óra legolvasottabbjai

Anyaország, Cigánybűnözés :: :: Hozzászólások

Zseniális bírósági indoklás: azért mentették fel a cigányokat, mert annyira debilek, hogy nem tudják, mit cselekszenek

Reklám

A Nyíregyházi Törvényszék 2019. július 2-án a gondatlanságból elkövetett emberölés vétsége miatt emelt vád alól I. rendű Á. T. és II. rendű R. G. vádlottakat felmentette.
A vádirat szerint a vádlottak élettársi kapcsolatban éltek öt kiskorú gyermekükkel egy Szabolcs megyei, közmű nélküli ingatlanban. 2015-ben a vádlottak lakásába egy ismeretlen személy a vádlottak tudtával és beleegyezésével szívességből bevezette az elektromos áramot úgy, hogy az utcán lévő hálózati vezetékre egy kampó segítségével rácsatlakozott, és a vezetéket a lakóház utcafront felőli ablakán át behúzta a házba. A vádlottak az így szabálytalanul kialakított villanyáramrendszert a hálózati árammal üzemeltették, szakember segítségét nem kérték abban, hogy meggyőződjenek arról, hogy az egyébként életveszélyes hálózati villanyáram az általuk használt hosszabbítókkal, fogyasztókkal biztonságos-e.
2015. július 27-én a vádlottak kiskorú gyermeke játék közben a szabálytalanul vételezett villanyárammal üzemeltetett, földelés nélküli hűtőszekrény hátsó részének fém alkatrészéhez véletlenül hozzáért, és halálos áramütést szenvedett.

Illusztráció: pixers.es
A bíróság ítéletének indoklásában előadta, hogy a vádlottak mélyszegénységben élő családból származnak, olyan lakásban éltek négy kiskorú gyermekükkel, ami semmilyen közművel nem rendelkezett, a lakásba sem víz, sem gáz, sem pedig elektromos áram nem volt bekötve. A vádlottak az általános iskola 5, illetve 8 osztályát végezték el. Á. T. I. rendű vádlott a gondatlanságból elkövetett emberölés vétsége vonatkozásában nagy mértékben korlátozott beszámítási képességgel, míg R. G. II. rendű vádlott kis mértékben korlátozott beszámítási képességgel rendelkezett. E szerint a vádlottak, bár tisztában voltak azzal, hogy illegálisan nem szabad elektromos áramot vételezni,
alacsony intellektusuk és beszámítási képességük korlátozottsága miatt nem tudták felmérni azt, hogy az elektromos áram ily módon történő vételezése egy ember halálát okozhatja.
Ezt a bíróság főleg az eljárás során beszerzett két elmeorvosszakértői vélemény és egy igazságügyi pszichológus szakértői vélemény alapján állapította meg, amik egymást kölcsönösen alátámasztották, de nagyszámú tanúk vallomásai is megerősítették. A bíróság megállapította, hogy a vádlottaknak még a gondatlansága sem állapítható meg az emberölés vonatkozásában, a tőlük elvárható figyelmet és körültekintést nem mulasztották el, és ilyen körültekintésre képesek sem voltak. (Vajon ha következőkor magyart ölnek, akkor is ez lesz a felmentő ítélet indoklása? Továbbá érdemes lenne kipróbálni, észrevennék-e, ha a postás játékpénzben fizetné nekik a családit... Erős a gyanúnk, hogy igen - a szerk.)
Az ítélet nem jogerős, az ügyészség fellebbezést jelentett be - írja közleményében a Nyíregyházi Törvényszék.
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Dossziék

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2019 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready