2019. augusztus 25., vasárnap, Lajos, Patrícia, Elemér napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
22:04 Bűnmegelőzési razziát tartott a rendőrség Budapest V., VI. és VII. kerületében21:39 Teljes gőzzel üzemel a török-amerikai műveleti központ20:58 Negyvennyolcezer embert evakuáltak a kelet-kínai Fucsien tartományban a Bailu tájfun közeledése miatt20:26 90 év bölcsesség19:53 Míg anyjuk a benzinkúton vásárolt, füstmérgezést szenvedett három gyerek egy fővárosi lakástűzben 19:21 Rohamosan pusztul a világ tüdeje, az Amazonas18:35 A telefonja és a cigarettája mellett a fiú gyógyszere is kellett a belvárosi rablóknak 18:02 Megrendelték az első magyar fejlesztésű, kompozit testű repülőgépet17:41 Három tonna kokaint foglaltak le Rotterdamban17:05 Közös megyei listát indít Komárom-Esztergomban a Jobbik, a DK, az MSZP, a Momentum stb.16:49 Nem lopott, csak önkényesen elvett autó parkolt bunkón az árokban Barcson16:32 Egy androiddal a fedélzetén érkezett a Szojuz az űrállomáshoz, de nem sikerült a csatlakozás - Fedor hétfőn újrázik15:16 "Egyszer és mindenkorra, bármilyen formában merüljön is fel: összefog-e a Jobbik bármelyik baloldali párttal?"14:43 Szó szerint égető a helyzet: a tűzoltók 74 százaléka készül a pálya elhagyására14:04 "A tegnapi is a nemzet egyik sikeres napja volt" - Irán új rakétát tesztelt
24 óra legolvasottabbjai

Anyaország :: :: Hozzászólások

Magyar püspökök a homoszexuális propaganda ellen

Reklám

Közel két hete Krakkó érseke, Marek Jędraszewski szentbeszédében elítélte a szivárványos prájdos mozgalmat. Kemény szavaiért hevesen támadták az újpogány ideológia hívei. A lengyel katolikus püspöki kar elnöke kiállt a támadott érsek mellett, majd Prága bíboros-érseke ítélte el az LMBTQ-mozgalmat, s arra kérte szlovák és magyar püspöktársait, támogassák a krakkói érseket. Tegnap a magyar katolikus püspöki konferencia elnöke, Veres András megírta támogató levelét.
Zoom
Marek Jędraszewski (forrás: Gazeta Wyborcza)
A krakkói érsek augusztus elején szentbeszédében ezt mondta:
A vörös pestis már nem szorongatja a hazánkat. Ami nem jelenti azt, hogy ne lenne itt egy újabb, ami uralni akarja a lelkünket, a szívünket, és az elménket. Ez nem marxista és nem bolsevik, de ugyanabból a lelkületből született: neo-marxista. Nem vörös, hanem szivárványos.
A krakkói érsek szavait nagy felzúdulás fogadta szélsőséges körökben. Válaszul előbb a lengyel püspöki kar elnöke, majd néhány nappal később Dominik Duka bíboros, Prága érseke állt ki a támadott főpap mellett. Duka bíboros többek között úgy fogalmazott, „riasztónak tartom, hogy az utóbbi időben az LMBT-ideológia témái ateista és sátánista célkitűzésekkel bővültek”, s arra kérte szlovák és magyar kollégáit, adjanak ki a lengyel főpapot támogató nyilatkozatot.
A katolikus egyház álláspontja a homoszexualitással kapcsolatban közismert, az Egyház tanítása kétezer éve nem változott. A homoszexuális cselekedetek, tanítja az Egyház, belső természetük szerint rendetlenek, ellentétesek a természetes törvénnyel. „Nincs olyan eset, amikor jóváhagyhatók lennének” – olvassuk a katolikus egyház katekizmusában. Minden ellenkező híreszteléssel ellentétben Ferenc pápa is többször elítélte a gender-elméletet, a házasság intézménye elleni támadást, s a szivárványos propagandát agyunk-szívünk elleni gyarmatosítási kísérletnek nevezte. Ez ma az új totalitarizmus, a bolsevizmus új kiadásban. Neve: LMBTQ. Csak annyi változott, hogy az új bolsevizmus hívei nem vörös, hanem szivárványos lobogó alatt vonulnak.
Tegnap, augusztus 13-án, a magyar katolikus püspöki konferencia elnöke levélben biztosította támogatásáról a krakkói érseket. A levél megjelent a lengyel katolikus püspöki kar hivatalos honlapján, s néhány külföldi katolikus portál is közölte. Jelen sorok írásakor a hazai katolikus hírportál, a Magyar Kurir még nem publikálta a levelet, egyedül a katolikusvalasz.blog.hu honlapon olvasható, innen idézzük:
Excellenciás úr,
Tudjuk a történelmünkből, hogy a hitünk tanításaiban való állhatatosság újból és újból haragra indított másokat. Ennek ellenére meglepődve figyeltük a legutóbbi igazságtalan támadásokat, amiért önök csupán kifejezték a katolikus egyház tanítását korunk egy jelenségével szemben. Megdöbbentő látni, hogy akik a meggyőződéseik elfogadását követelik, ezzel egyidőben megtagadják önöktől és a más véleményen lévőktől a megszólalás jogát egy adott kérdésben.
Mivel ezek a támadások példátlanok, ezzel a levéllel szeretnénk kifejezni a szolidaritásunkat és testvéri támogatásunkat.
Testvéri egységben,
+ Veres András
Győr püspöke,
A Magyar Püspöki Konferencia elnöke
Budapest, 2019. augusztus 13.
Eleddig a hazai püspökök hallgattak a szivárványos rombolásról. Most megtört a jég, Veres András püspök úr a hazai katolikus főpapok nevében állt ki a lengyel érsek és támadott beszéde mellett. Köszönet érte.
B.
Frissítés: a lengyel püspöki konferencia elnökének nyilatkozata buzipropaganda-ügyben
A Magyar Kurír közzétette Stanisław Gadecki érsek, Lengyelország Püspöki Konferenciájának elnöke nyilatkozatának magyar fordítását:
A nyári szabadságolás időszakának ellenére, amelynek a pihenés és az Isten alkotta természeti szépségekre való rácsodálkozás idejének kellene lennie, vita támadt Lengyelországban az LMBT-ideológiáról. Ez a helyzet valószínűleg a LMBT közösség offenzív megnyilvánulásaihoz és az országunkban szervezett melegjogokat támogató demonstrációk számának látható növekedéséhez, valamint az LMBT-ideológiának az iskolai szexuális nevelésben való megjelenéséhez kapcsolódik, amelyet az egyes helyi (önkormányzati) döntéshozó hatóságok a nyári szünet után terveznek bevezetni a tanrendben.
Az úgynevezett szexuális kisebbségekhez tartozó személyek a fivéreink és nővéreink, akikért Krisztus életét adta és akiknek a megváltását ugyanúgy akarja. Ezen személyek tisztelete ugyanakkor önmagában nem vezethet olyan ideológiával való egyetértéshez, amely megváltoztatja a társadalmi szokásokat és az emberek közötti kapcsolatokat. „A szokásoknak és az erkölcsöknek ez a forradalma – hangsúlyozza Ferenc pápa – gyakran lobogtatta a »szabadság zászlaját«, valójában spirituális és anyagi pusztítást végzett megszámlálhatatlanul sok ember számára, különös tekintettel a legsebezhetőbbekre.” (Ferenc pápa beszéde a Hittani Kongregáció nemzetközi konferenciáján, Vatikán, 2014. november 17.)
Ezúton arra szólítom fel a helyi önkormányzatokat, hogy ne hozzanak olyan döntéseket – a diszkrimináció megakadályozásának álcája alatt –, melyek alapja olyan ideológia, amely tagadja és összemossa a nemek közötti különbségeket, valamint a férfi és női szerepeket. Hasonló módon arra szólítom fel a parlamenti képviselőket, hogy álljanak ellen az LMBT közösség hosszú távú terveinek, amelyek a lengyel törvények megváltoztatásához vezetnének, és az azonos neműek úgynevezett házasságának és számukra a gyermekek örökbefogadásának engedélyezését célozzák.
A kritikák hulláma, mely a Krakkói Főegyházmegyét, az érseket és a professzorokat érte az LMBT-ideológiával szembeni ellenvéleményük megfogalmazása miatt, arról a totalitárius ideológiáról tanúskodik, mely gyökeret vert bizonyos médiumokban, ami abban nyilvánul meg, hogy kirekesztik a másként gondolkodókat. Ezért felhívással fordulok minden jó szándékú emberhez, hogy biztosítsa a diszkriminációmentes közbeszédet, ne csak a már említett ideológia támogatói számára, hanem az ellenvéleményt megfogalmazók számára is, a véleménynyilvánítás egyenlő esélyét szem előtt tartva.
Stanisław Gadecki
Poznań érseke,
Lengyelország Püspöki Konferenciájának elnöke
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Dossziék

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2019 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready