A Mi Hazánk drogprevenciós kabinetje sajtótájékoztatót tartott a Szcientológiai Egyház központja előtt, ahol is Lantos János, a kabinet vezetője felhívta a figyelmet arra a veszélyre, melyet a szcientológusok megtévesztő tevékenysége rejteget magában.
Zoom
Lantos János sajtótájékoztatója
Nyílt titok, hogy különböző, általuk drogrehabilitációsnak nevezett kezelésekkel hatalmas összegeket, akár milliókat gombolnak le a gyanútlan, drogfüggésből gyógyulni vágyóktól. Orvosi felügyelet nélkül naponta több órán át szaunáztatják őket, mely még egy egészséges szervezetet is megviselne, nemhogy egy beteg emberét.
Lantos János hangsúlyozta, külföldön ez az eljárás már több halálos áldozatot is szedett, ezért a sarlatánságon túl ez kimeríti a veszélyeztetés kategóriáját. A szolgáltatást a mai napig ajánlja a magyarországi szcientológusok honlapja.

Nos, ez lenne Xenu, a galaktika ura. Legalábbis a szcientológusok szerint - lehet, hogy inkább nekik lenne szükségük elvonóra
A kabinet határozott álláspontja, hogy az illetékeseknek meg kell vizsgálnia annak a jogi lehetőségét, hogy ez a szekta ne működhessen tovább vallási egyesületként bejegyezve, az édeskevés, hogy 2011 óta már nincsenek egyházként számon tartva. (Más destruktív szekta, mint például a Hit Gyülekezete pedig pont a Fidesz-KDNP-kormány új egyházügyi törvénye által lett egyházi rangra emelve - a szerk.)
A sajtótájékoztatón végezetül elhangzott, európai példák alapján, hogy például Németországban, Oroszországban vagy Görögországban, ahol jóval erélyesebben léptek fel ellenük, ezt hazánkban is érdemes volna megvalósítani. Mert a végső cél az, hogy teljesen mértékben nyilvánítsák illegálisnak ezen szekta működését - szögezi le közleményében az Élj Tisztán Akciócsoport, a Mi Hazánk Mozgalom drogprevenciós kabinetje.
Kapcsolódó: