Bezár!
2020. augusztus 4., kedd, Domonkos napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
22:10 A japán szervezők sem akarnak nézők nélküli olimpiát21:43 Észak-Korea tovább fejleszthette nukleáris fegyvereit21:28 Több ezer sebesültje és több tucat halottja van a bejrúti robbanásnak20:54 Németországban 879-cel nőtt a fertőzöttek napi száma20:22 Soha véget nem érő történet: a "kiirtottak" leszármazottait kényezteti állampolgársággal Kurz19:53 Szerdán is intenzív esőzésre figyelmeztetnek19:23 Elhagyja Spanyolországot a korrupciógyanúba keveredett volt uralkodó18:51 A "székely terroristák"18:40 Elloptak és összetörtek egy autóbuszt Fejérben18:27 A vártnál erősebben nőtt az amerikai gyáripar új megrendeléseinek értéke júniusban18:04 MÁV-Start: év végéig huszonkét légkondicionált fekvőhelyes és hálókocsi érkezik17:44 Egyre feszültebb a Minszk-Moszkva viszony, Lukasenka hazudozással vádolja az oroszokat17:18 Dudálás váltott ki csoportos idegállapotot Egerben16:42 Áldott jó ember ez a pedofil ex-nagykövet: mégis megelégszik a felfüggesztettel16:06 Állandóvá teszik az amerikai katonai jelenlétet Lengyelországban
24 óra legolvasottabbjai

Anyaország, Politikusbűnözés :: :: Hozzászólások

Lebukás után: Horváth Csaba visszavonja botrányos rendeletét

Reklám

Zugló polgármestere hétfő reggeli Facebook-bejegyzésében azt írta, „a közbizalom helyreállítása érdekében” visszavonja a vitatott SZMSZ-módosítást.
„Tény, hogy Zugló a legátláthatóbban működő önkormányzatok közé tartozik, hiszen minden szerződése nyilvános és nyomon követhető. Ez nagyon fontos érték, ezért ez így lesz a jövőben is. Az eddigi eredményeket semmibe véve, a jövőbeni átláthatóságot támadta meg az atlatszo.blog.hu hazug, manipulatív és félrevezető cikke, amely Zugló Önkormányzatának tervezett SZMSZ-módosítását magyarázta félre. Ezzel az önkormányzat működését alapjaiban meghatározó szabályrendszerrel kapcsolatos közbizalmat ásta alá és becsapta a közvéleményt” – vádaskodott a rajtakapott politikusbűnöző.
Korábban írtuk: Átlátszó: átláthatatlanabbá tenné Zuglót Horváth Csaba
Átláthatatlanabbá tenné Zuglót Horváth Csaba – erről írt az Átlátszó blog. A portál vette észre, hogy az újdonsült polgármester két olyan előterjesztés benyújtásával kezdi munkáját, amelyek szerint szinte bármiben egyedül dönthetne, illetve csorbítaná a képviselő-testület jogköreit a több százmillió forintos ügyleteknél. Horváth Csaba szerint polgármesterként egyébként is ő a felelős jogilag a döntéseiért – hangzott el az M1 híradójában.
Horváth Csaba már most átláthatatlanabbá tenné Zuglót – ezzel a címmel közölt cikket az Átlátszó blog. A portál arról írt, hogy az alig néhány hete megválasztott városvezető munkáját rögtön azzal szeretné kezdeni, hogy szinte bármiben egyedül dönthessen.
Horváth Csaba az Átlátszó szerint úgy módosítaná a szervezeti és működési szabályzatot, hogy a testület megkerülésével is határozhatna egy kérdésben, ha azt halaszthatatlannak minősíti. Ez a bélyeg pedig szinte mindenre rásüthető lenne – jegyezte meg a portál.
Nem ez az egyetlen változtatás, amelyet az újdonsült szocialista polgármester sürget Zuglóban. Horváth Csaba a hétfői alakuló ülésre benyújtott egy salátarendeletet, amely azt tenné lehetővé, hogy ne kelljen a képviselő-testület hozzájárulása több százmillió forintos ügyekhez. Ezt az értékhatárt ingó vagyontárgyak esetén 50 millióról 150 millióra, ingatlanok esetén pedig 50 millióról 250 millióra emelné.
A polgármestert az Index kérdezte a javaslatairól. Az ingatlanok esetében a szocialista politikus szerint az történt, hogy az életből kért példát, és ahhoz kérte igazítani az értékhatárokat. Horváth Csaba az ingó vagyontárgyakkal kapcsolatban azt mondta: abszolút nincs jelentősége, mert az ingó vagyon legdrágább esetben is egy használt autót jelenthet, ami inkább az 1-2 millió kategóriája.
A kiszélesített döntési jogköréről pedig úgy fogalmazott: ha bármilyen kifogásolható döntést hoz a polgármester, azért nyilván jogilag és politikailag is felelős.
Horváth Csaba jogi ismereteit Karácsony Gergely is elismerte egy korábban nyilvánosságra került hangfelvételen, amelyen többek között arról beszélt, hogy a szocialisták szétlopnák Zuglót, de a kerület jobban járna Horváth Csabával, mint egy olyan emberrel, akit a helyi MSZP választana ki.
Horváth Csaba aláírásával az MSZP közleményt adott ki, amelyben azt írták: az alatszo.blog.hu-n megjelent cikk címében foglalt állítás szemenszedett hazugság.
(Híradó - Átlátszó)
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2020 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready