2020. november 28., szombat, Stefánia napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
00:27 Trudeau: jövő szeptemberig a kanadaiak több mint fele megkaphatja a koronavírus elleni védőoltást00:10 Karácsony este az egyedülállók akár két vendéget is fogadhatnak Belgiumban23:55 94 éves asszony lehetett "idegenkezűség" áldozata a borsodi Hegymegen23:42 Amikor a hóhért akasztják: a Facebook, a Twitter és a YouTube blokkolására készül Oroszország23:37 Elsőkből lesznek az utolsók: a leghevenyebb gócpontban a legjobb most a járványhelyzet Angliában23:22 Ne hagyjuk Kárpátalját!23:07 Elutasították Trump jogászainak perkeresetét a választási eredmények felülvizsgálatára Pennsylvaniában22:51 Baranyiék szobordöntési tippet térdepeltetnek BLM jeligére - de a másik progresszív betűszó sem maradhat ki22:36 Zebrán gázolt babakocsit toló nőt egy kisbusz Kecelen - az anya és a két nagyobb gyerek 8-10 métert repült22:19 EB-szóvivő: felkészül a bizottság az uniós költségvetés megvétózására21:57 Néhány olasz tartományban enyhítenek a korlátozásokon21:40 BKK: hétvégén nem járnak a villamosok a Szabadság hídon és a Kiskörúton21:26 Etióp kormánysajtó: újabb várost foglalt el a lázadóktól a hadsereg21:08 Az orosz külügy tiltakozott Washingtonnál a keddi hajós incidens miatt20:51 Három hete lejtmenetben a járvány Spanyolországban
24 óra legolvasottabbjai

Anyaország, Politikusbűnözés :: :: Hozzászólások

Lebukás után: Horváth Csaba visszavonja botrányos rendeletét

Zugló polgármestere hétfő reggeli Facebook-bejegyzésében azt írta, „a közbizalom helyreállítása érdekében” visszavonja a vitatott SZMSZ-módosítást.
„Tény, hogy Zugló a legátláthatóbban működő önkormányzatok közé tartozik, hiszen minden szerződése nyilvános és nyomon követhető. Ez nagyon fontos érték, ezért ez így lesz a jövőben is. Az eddigi eredményeket semmibe véve, a jövőbeni átláthatóságot támadta meg az atlatszo.blog.hu hazug, manipulatív és félrevezető cikke, amely Zugló Önkormányzatának tervezett SZMSZ-módosítását magyarázta félre. Ezzel az önkormányzat működését alapjaiban meghatározó szabályrendszerrel kapcsolatos közbizalmat ásta alá és becsapta a közvéleményt” – vádaskodott a rajtakapott politikusbűnöző.
Korábban írtuk: Átlátszó: átláthatatlanabbá tenné Zuglót Horváth Csaba
Átláthatatlanabbá tenné Zuglót Horváth Csaba – erről írt az Átlátszó blog. A portál vette észre, hogy az újdonsült polgármester két olyan előterjesztés benyújtásával kezdi munkáját, amelyek szerint szinte bármiben egyedül dönthetne, illetve csorbítaná a képviselő-testület jogköreit a több százmillió forintos ügyleteknél. Horváth Csaba szerint polgármesterként egyébként is ő a felelős jogilag a döntéseiért – hangzott el az M1 híradójában.
Horváth Csaba már most átláthatatlanabbá tenné Zuglót – ezzel a címmel közölt cikket az Átlátszó blog. A portál arról írt, hogy az alig néhány hete megválasztott városvezető munkáját rögtön azzal szeretné kezdeni, hogy szinte bármiben egyedül dönthessen.
Horváth Csaba az Átlátszó szerint úgy módosítaná a szervezeti és működési szabályzatot, hogy a testület megkerülésével is határozhatna egy kérdésben, ha azt halaszthatatlannak minősíti. Ez a bélyeg pedig szinte mindenre rásüthető lenne – jegyezte meg a portál.
Nem ez az egyetlen változtatás, amelyet az újdonsült szocialista polgármester sürget Zuglóban. Horváth Csaba a hétfői alakuló ülésre benyújtott egy salátarendeletet, amely azt tenné lehetővé, hogy ne kelljen a képviselő-testület hozzájárulása több százmillió forintos ügyekhez. Ezt az értékhatárt ingó vagyontárgyak esetén 50 millióról 150 millióra, ingatlanok esetén pedig 50 millióról 250 millióra emelné.
A polgármestert az Index kérdezte a javaslatairól. Az ingatlanok esetében a szocialista politikus szerint az történt, hogy az életből kért példát, és ahhoz kérte igazítani az értékhatárokat. Horváth Csaba az ingó vagyontárgyakkal kapcsolatban azt mondta: abszolút nincs jelentősége, mert az ingó vagyon legdrágább esetben is egy használt autót jelenthet, ami inkább az 1-2 millió kategóriája.
A kiszélesített döntési jogköréről pedig úgy fogalmazott: ha bármilyen kifogásolható döntést hoz a polgármester, azért nyilván jogilag és politikailag is felelős.
Horváth Csaba jogi ismereteit Karácsony Gergely is elismerte egy korábban nyilvánosságra került hangfelvételen, amelyen többek között arról beszélt, hogy a szocialisták szétlopnák Zuglót, de a kerület jobban járna Horváth Csabával, mint egy olyan emberrel, akit a helyi MSZP választana ki.
Horváth Csaba aláírásával az MSZP közleményt adott ki, amelyben azt írták: az alatszo.blog.hu-n megjelent cikk címében foglalt állítás szemenszedett hazugság.
(Híradó - Átlátszó)Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2020 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready