Az Országos Központi Kisebbségi Kapcsolattartó Munkacsoport által meghatározottak szerint, a Tolna Megyei Területi Kisebbségi Kapcsolattartó Munkacsoport éves munkatervének megfelelően valamennyi városi rendőrkapitányságon szervez "érzékenyítő tréninget" az egyenruhásoknak az ősz folyamán.
Zoom
A programsorozat második állomásán, Bonyhádon 2019. november 5-én dr. habil Orsós Anna, a Pécsi Tudományegyetem Romológia és Nevelésszociológia Tanszékének vezetője tartott előadást a cigányság eredetéről, történetéről és szokásairól a kapitányságon szolgálatot teljesítő körzeti megbízottaknak. A rendezvényen részt vett dr. Marcsek Sándor rendőr ezredes a Bonyhádi Rendőrkapitányság vezetője is. A megjelenteket Zsiga Péter rendőr százados, a munkacsoport tagja – a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság Közrendvédelmi Osztályának kiemelt főelőadója – köszöntötte.
A délelőtt folyamán megtartott értekezleten a rendőrök kérdezhettek is a tanszékvezető asszonytól, aki a témában megtartott színes előadásán túl az egyenruhások felvetetéseire is válaszolt - olvasható a nagyszerű hír a Police.hu-n.