Baseballütővel ütött egy kamionos egy közutas dolgozót Szikszónál, amiért az megállította egy szabálytalan előzésnél, írja a Magyar Közút Nonprofit Kft.
Az erről szóló bejegyzés szerint az eset még október elején történt. Szikszónál jelzőőrös forgalomirányításra volt szükség, amikor a tilos jelzés ellenére egy kamionos megpróbálta kielőzni az álló sort. Erre a jelzőőr a kamion elé lépett, hogy megakadályozza a szabálytalan előzést.
A sofőr erre lehúzta az ablakot, kezébe vett egy baseballütőt, és azzal kezdte verni a jelzőőrt. Amikor egy munkatársa a segítségére sietett, a sofőr kis híján fellökte a férfit a kamionnal. A helyszínre ezután rendőrt hívtak.
A Közút szerint az eset másnapján munkatársuk lánya egy cetlivel búcsúzott munkába induló apjától:
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Magyar Közút Nonprofit Zrt. (@magyarkozut) által megosztott bejegyzés,
Egy október végi felmérés szerint tízből kilenc közutas dolgozót ért már valamilyen verbális vagy fizikai támadás a munkája során. 1480 dolgozó töltötte ki a kérdőívet, aminek az összesített eredménye nagyon szomorú képet fest a magyar autósok figyelmetlenségéről és türelmetlenségéről. Ebből az derült ki, hogy 2000 óta 17 közutas szakember halt meg a munkaterületen autósok miatt, az autópályákon pedig szinte hetente éri baleset az ott dolgozókat.
(Index)