Bezár!
2020. augusztus 8., szombat, László, Zádor napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
17:21 Berlinben vaddisznó orozta el egy nudista férfi számítógépét (16+)16:59 Lassan az egész Székelyföldön is kötelező lesz a zsúfolt kültéren a maszkviselés16:43 Aláírást gyűjt a Mi Hazánk a Karácsony Gergely-i autósüldözés ellen16:25 Ukrajna és a Krím közé állhat a koronavírus is16:07 Kezdődik a parlagfűszezon15:48 Tovább nőtt a napi esetszám Csehországban15:32 Ökológiai vészhelyzetet hirdettek Mauritiuson a zátonyra futott japán hajó miatt15:17 Gőzerővel irtják az esőerdőket Brazíliában, de az alelnök ebben is talált valami biztatót15:05 Robbanás áldozata lett a holland nagykövetné is - Közel félszáz embert még keresnek Bejrútban14:53 Repült a Nehéz Kő árbevétele a csillagos égig14:13 Visszanyalt a chicagói fagyi13:58 Ha humanisták lennénk, ilyen KFC-be vezető összkomfortos alagutat ásnánk az illegálisoknak a gúnyhatáron13:40 A japánmaszk az új spanyolviasz - evés közben is használható csúcstechnika13:23 Városi gyűlést bombázott le a szaúdi vezetésű koalíció Jemenben13:01 Trump is részt vesz a Libanon megsegítésére szervezendő videós donorkonferencián
24 óra legolvasottabbjai

Anyaország :: :: Hozzászólások

Napidíjak, nyugdíjak, titkárnők - még több pénzt költünk Áderékre, Schmittre és Sólyomra

Reklám

Tovább bővülhet az amúgy is meglehetősen kiterjedt politikuskiváltságok listája: ezúttal a köztársasági elnök családtagjai lehetnek ennek kedvezményezettjei – szúrta ki a Blikk a Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter által benyújtott törvényjavaslatban. Ebben ugyanis nemcsak az Áder János köztársasági elnök és tucatnyi állami intézmény vezetőjének illetményét emelik meg januártól, hanem az államfő házastársának és gyerekének is pluszjuttatásokat állapítanak meg.
Zoom
Áder és házastársa "a köztársasági elnök közfeladataival összefüggő hivatalos program keretében": klímacsúcs után irány a brooklyni zsinagóga idén szeptemberben (fotó: MTI)
A javaslat szerint az elnök felesége, ha kéri, jogosult lesz saját, kétfős titkárság alkalmazására, valamint hivatali gépkocsi használatára akár saját célból is. Külföldi utazásai esetén pedig napidíjra, költségtérítésre és kíséretre tarthat igényt, amennyiben hivatalos programon vesz részt. Emellett első osztályon utazhat repülőn és vasúton is. A tervezet szerint külföldi programjaik esetén ugyanazok a jogosultságok járnak a gyerekeiknek is, mint az államfőnek, vagyis napidíjat és költségtérítést is kaphatnak.
A javaslat bevezeti az özvegyi ellátás fogalmát. Az államfő özvegye az elnöki illetmény hatvan százalékát kaphatja meg, ha nem rendelkezik saját nyugdíjjal. Ez havonta kétmillió forintos járandóságot jelenthet jövő januártól.
A volt köztársasági elnökökről sem feledkezik meg a javaslat: Schmitt Pál (77) és Sólyom László (77) bővítheti a stábját, mivel az eddigi kétfős titkárság helyett már három főt alkalmazhatnak. Emellett külföldi útjaik során jogosultak lehetnek költségtérítésre, valamint első osztályt is igénybe vehetnek a repülőn.
Zoom
Grafika: Séra Tamás
A bulvárlap megkérdezte a Köztársasági Elnöki Hivatalt, indokoltnak tartják-e a pluszjuttatásokat: – Az államfő, illetve hivatala nem alkot véleményt egy tárgyalás alatt álló törvényjavaslatról, kizárólag a törvény alkotmányosságát vizsgálja annak parlamenti elfogadását követően – válaszolták.
„Az államfő házastársa és gyermeke csak a köztársasági elnök közfeladataival összefüggő hivatalos program keretében történő utazás esetén jogosult juttatásra" – hívta fel válaszában a figyelmet a Miniszterelnökség.
Zoom
Áder és házastársa "a köztársasági elnök közfeladataival összefüggő hivatalos program keretében": Auschwitzban az élősködők menetén Meir Lau korábbi izraeli főrabbival 2014-ben (fotó: PAP/Jacek Bednarczyk)
Tucatnyi állami szerv vezetőjének és helyetteseinek illetményét is "rendezik" a javaslattal. Vannak, akiknek egy-két millióval emelik a fizetését. Mindezt azzal indokolták, hogy sokak juttatása hosszú évek óta nem emelkedett.
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2020 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready