2020. szeptember 22., kedd, Móric napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
18:23 Maszkot hordani nem hajlandó utasok miatt késnek a vonatok17:56 Kilencéves kislányt és 73 éves asszonyt is megerőszakolt két "férfi" Franciaországban17:32 Halálra ítéltek két embert Pakisztánban tömeges tragédiát okozó gyújtogatásért17:06 Négy idős ózdi asszonynál próbálkoztak az unokázók, egyszer sem jártak sikerrel16:34 Szarvasbőgés a barcsi erdészetben16:26 Szijjártó szerint egyetértés volt Strassburgban arról, hogy rendezni kell a nyelvhasználat és az anyanyelvi oktatás kérdését Kárpátalján16:03 Megkérdőjelezték a faji sokszínűség egyik elméletét15:21 Már a gyümölcslével nyakon öntött zsidós poénokat is levadássza az érinthetetlenek legújabb számítógépes projektje14:54 Tucatnyi tűzoltót kötött le egy korlátok közé szorult észlény a Boráros téren14:31 Müller Cecília: különösen javasolt odafigyelni a D-vitamin-bevitelre14:16 Hitler kedvenc szobrászának egy elveszett művét találták meg Berlinben - egy cigányt ábrázol13:54 Finn demokrácia: a rasszistákat nem illeti meg a véleménynyilvánítás szabadsága13:34 Aláírták a szerződést az észak-erdélyi autópálya újabb 31 kilométeres szakaszának tervezésére és építésére13:07 Potenciális terrorista került átadási letartóztatásba Budapesten12:58 Minden vádlottat bűnösnek találtak a sószórási kartell ügyében
24 óra legolvasottabbjai

Anyaország :: :: Hozzászólások

Simonka Nagy Imréhez hasonlította magát - és valóban, őt is a saját elvtársai nyírták ki

Reklám

Azoknak a vádlottaknak a padján ülünk, ahol Nagy Imrét elítélték, és Nagy Imre nem kért kegyelmet. Mi sem kérünk kegyelmet, mi sem kérünk semminemű védelmet, semmiféle befolyásgyakorlást. Egyszerűen megelégszünk az igazsággal.
Ezt Simonka György mondta, a költségvetési csalással megvádolt fideszes politikus az Oroscafé helyi portálnak, ahol olvasói kérdésekre válaszolt. Korábban ennek a portálnak adott exkluzív interjút, miután megkezdődött az ügyének a tárgyalása, és több vádlott megerősítette az ügyészség vádját, miszerint a csalást elkövető bűnszervezet vezetője a fideszes politikus volt.
Akadt olyan kérdés is, amire Simonka György nem volt hajlandó válaszolni, mert szerinte “alpári hangnemet ütöttek meg”, illetve olyan is, amire állítása szerint adatvédelmi szempontból nem reagálhat.
Azért így is voltak erős válaszai, azon túl is, hogy a kivégzett kommunista miniszterelnökhöz hasonlította magát. Egyik olvasó arról kérdezte, hogyan kerülhetett Simonka a gyanúsítottak közé, ha a képviselő azt állítja magáról, hogy ártatlan. "Szerintem volt néhány ember, akikre ettől az ügytől függetlenül komoly büntetés várt volna. Ők kaphattak egy tippet, ha hazudnak rólam, akkor megmenekülhetnek a rájuk váró büntetéstől. Az eljáró hatóság ezeknek az embereknek – számomra érthetetlen módon – azonnal és vakon hitt" – felelte erre.
Simonka azt is megjegyezte, hogy vannak "bizonyítékaik és tanúik", amelyek "cáfolják a vádiratban szereplő állításokat". Azt állította, hogy igazságügyi szakértői véleménnyel is rendelkeznek.
Arról is érdeklődtek, miért most állt a nyilvánosság elé. Simonka erre megismételte korábbi álláspontját, ami szerint az "ellenzéki média" elfogult vele szemben. "Az elmúlt három évben nem nyilatkozhattam az üggyel kapcsolatban, miközben az elfogult ellenzéki média ízekre szedett, és a családomat, kollégáimat sem kímélték. Rettenetes volt, hogy nem védhetjük meg magunkat. Borzasztó volt megélni szeretteim és környezetem szenvedését" – mondta Simonka.
A vád szerint a fideszes politikus és társai nemcsak uniós és költségvetési forrásokat tettek zsebre csalással, de Simonka egyebek mellett lefizette például cége felszámolóját, és a NAV eljárását is vesztegetéssel próbálta meg leállíttatni. Az ügyészség nyolc és fél év fegyházbüntetést és teljes vagyonelkobzást kért Simonkának. Az ügyészség szerint ő volt a bűnszervezet irányítója.
(Oroscafé - Index nyomán)
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2020 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready