Elrendelték annak a feltehetően szomáliai, de az is lehet, hogy kenyai férfinak a letartóztatását, aki a héten Budapesten a gyanú szerint megerőszakolt egy fiatal nőt. A bíróság egy hónapra, a szökés, az elrejtőzés, illetve a bűnismétlés veszélye miatt rendelte el az oltalmazott státuszú férfi letartóztatását, akiről valójában senki nem tudja hogy kicsoda, mert a személyazonosságáról már többször is bizonyíthatóan hazudott – hangzott el az M1 Híradójában.
Ahmed A. B. egy VII. kerületi parkban támadt rá az egyetemista lányra a hét elején. Egy közeli szórakozóhelyen ismerkedtek meg. A huszonöt éves lány a barátnője sikeres államvizsgáját ünnepelte a bulinegyedben. A férfi felajánlotta, hogy hazakíséri. A parkhoz érve azonban szexuálisan közeledett felé, bár a lány ezt elutasította. A férfi erőszakossá vált, többször megütötte áldozatát, majd befogta a száját, és megerőszakolta.
Zoom
A kép (valószínűleg) illusztráció
A Ripost információi szerint a férfi a nemi erőszak helyszínétől nem messze, egy albérletben élt három gyerekkel és egy nővel.
2014 decemberében repülővel érkezett Európába kenyai papírokkal, ám kiderült, hogy iratai hamisak voltak. Pontos személyazonosságát így egyelőre nem is tudni. Kihallgatásain mindig új történettel állt elő, egyszer azt állította, hogy a papírjait Kenya fővárosában, az egyik piacon vásárolta.
Folyamatosan hazudhatott magáról a hatóságoknak. Először kenyainak, később szomáliainak vallotta magát. Születési dátumát is változtatja. A hamis kenyai papírokon az áll, hogy 1989-ben született, később már azt mondta, 1996-ban.
A férfit néhány órával a lány megerőszakolása után fogták el a rendőrök. A lány telefonját is megtalálták a férfinál, a bűncselekményt azonban nem ismerte el.
A harmincéves férfit a szexuális erőszak mellett kifosztás és súlyos testi sértés kísérletével, valamint kábítószer-birtoklással gyanúsítják.
(Híradó)