Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott magyar segítőivel egyetértésben megkérte a szülei révén magyar állampolgársággal is rendelkező izraeli ’Omri Altmant, hogy öltse magára a piros-fehér-zöld mezt, s játsszon a magyar nemzeti tizenegyben. A most 26 éves izraeli összekötő azonban az ajánlatra azt válaszolta: köszöni szépen, de ő egyelőre arra vár, hogy a hazája válogatottjának szövetségi kapitánya hívja meg a zsidó nemzeti tizenegybe – írja a one.co.il izraeli sporthírportál.
Zoom
Omri Altman (fotók: wiki.red-fans.com)
’Omri Altman, jelenleg a Tel-Aviv Há-Po’él labdarúgó klub összekötője, 1994-ben született a Tel-Aviv melletti Rámát-Gán városban. A szülei valószínűleg a mai vagy a történelmi Magyarország területéről vándoroltak ki Izraelbe, s ő ennek alapján kaphatta meg a magyar állampolgárságot. A 26 éves, tehát már nem túl fiatal izraeli labdarúgó mostanában csatárként eredményesen játszik, amit az is bizonyít, hogy az izraeli első osztályú bajnokságban hat gólt lőtt és négy gólpasszt adott. Legutóbb az ’Ironi Kirját-Smoná csapat elleni mérkőzésen Altman kétszer is bevette az ellenfél kapuját.
Zoom
Omri Altman a pályán
’Omri Altman tavaly nyáron tért haza Izraelbe, miután két éven keresztül a görög Panathinaikósz csapatában játszott. A különböző korosztályú izraeli ifjúsági válogatottakban játszott, s három esztendővel ezelőtt a felnőtt válogatott edzésére is meghívták, de végül az utóbbiba hivatalos fölkérést eddig nem kapott.
Marco Rossi a magyar labdarúgó-válogatott olasz szövetségi kapitánya – a magyar segítőivel egyeztetve – megüzente a magyar állampolgársággal is bíró ’Omri Altmannak, hogy szívesen látják a magyar nemzeti tizenegy soraiban. Az izraeli sportújság úgy tudja: a magyar válogatott képviselői Izraelbe utaznának, hogy személyesen tárgyaljanak a Tel-Aviv Há-Po’él játékosával. Altman azonban időközben udvariasan, de elutasította a magyar ajánlatot, mondván: jelenleg abban reménykedik, hogy végre meghívják az izraeli válogatottba.
Hering J. – Kuruc.info