2020. április 7., kedd, Hermann, Árpád napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
19:50 Belügyminiszteri sci-fi: Pintérék zongora-hangverseny megtekintésére buzdítják a cigányokat19:34 Már a román belügyminiszter is arról beszél, hogy szép számmal van bűnöző a hazatérő "vendégmunkások" között19:20 Tizenhétezer fölött a halottak száma Olaszországban18:58 Nem igaz, hogy járvány van, a koronavírus nem is létezik - híresztelte két borsodi észlény18:28 Kreml: elfogadhatatlan, hogy Amerika "privatizálni akarja" a világűrt17:50 Mégsem tétlenkedik e nehéz helyzetben az Európai Bizottság: elmondták, hogy nem szabad közegészségügyi kockázatként tekinteni a szuperhigiénikus cigányságra17:33 Franciaországban 45 százalékkal visszaesett a bűnözés a karantén hatására17:20 Történelmi csúcsra emelkedett a munkanélküliségi ráta Norvégiában17:13 Olasz statisztikai intézet: lehetetlen a válság következményeit felmérni16:51 FFP2 maszk itt készleten, gyors kiszállítással! Most csak 4990 Ft / 2 darab (x)16:21 Kamatot emelt a jegybank, 3000 milliárd forint értékben szállnak be a gazdaságvédelembe16:00 Olasz színészek szavalják magyarul Reményik Sándor ma is aktuális háborús versét15:51 Szijártó János: Meddig maradunk?15:37 A vörös április - 200215:12 Boris Johnson nem szorul lélegeztetésre, tüdőgyulladása sincs
24 óra legolvasottabbjai

Anyaország, Külföld :: :: Hozzászólások

Global Firepower: a román hadsereg a 39. legerősebb, a magyar csak az 54. helyen áll

Reklám

A mioritikus arénában jó ideje folyik a politikai csatározás, kormányok mennek, kormányok jönnek, az ember azt gondolná, mi a fene tud ilyen káoszban fejlődni. És mégis, vannak csodák. Ilyen például az is, hogy a román hadsereg erősebb lett, legalábbis az idei Global Firepower-felmérés szerint, írja a Főtér.ro.
Zoom
Tavaly az előkelőnek nem mondható 40. helyet foglalták el a világ legerősebb hadseregeinek rangsorában, de a hírekben persze azt is bemondták, afféle vigaszként, hogy nyugi, mert Magyarország hadserege csak az 55. helyen áll.
Nos, idén Romániának sikerült felküzdenie magát a 39. helyre, így, bár Magyarország is lépett előre egyet (54. hely), a különbség változatlan.
Mi az, ami változott Románia esetében? Ami a bakák számát illeti, tavaly is, idén is 70 000 aktív katonáról beszélnek, és további 50 000 tartalékosról. Ami a tankokat illeti, itt valóban van fejlődés: a tavalyi 700-ról idén 943-ra nőtt a számuk. A harckocsiké viszont csökkent, 1400-ról 1369-re. A légierő tavaly összesen 140 gépezettel dicsekedhetett, idén eggyel többel. A haditengerészet a család fekete báránya: annak ellenére, ugye, hogy Románia stratégiai fontosságú kijárással rendelkezik a Fekete-tengerre, továbbra is három fregatt, négy korvett és 3 járőrhajó ring a román vizeken.
Ha európai viszonylatban nézzük a dolgokat, picit más a helyzet. És igen, itt szorosabb a verseny Románia és Magyarország között. A románok a 13. helyen állnak Európában, Magyarország pedig a 16.-on.
És ha tovább szűkítjük a kört Kelet-Európára, a két hadsereget csupán egyetlen hely választja el egymástól: Románia az ötödik, Magyarország az hetedik helyen áll, bár ez meglehetősen sovány vigasz...
A dobogós helyeket amúgy ismét az AEÁ, Oroszország és Kína foglalta el.
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Szavazás

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2020 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready