A Nyíregyházi Járási Ügyészség közfeladatot ellátó személy elleni erőszak és könnyű testi sértés miatt gyorsított eljárásban bíróság elé állította azt a 19 éves "fiút", aki 2020. március 7-én a neki segítséget nyújtó mentőápolót bántalmazta.

Illusztráció (valószínűleg)
A "fiatal fiú" március 7-én este erősen ittas állapotban Szakolyban "öngyilkossági szándékkal" felmászott egy villanyoszlopra, ezért mentőt hívtak hozzá. A "fiút" ittassága miatt a mentősök a gépjárműbe fektették, a hordágyhoz rögzítették, majd elindultak vele Nyíregyházára a kórház sürgősségi osztályára.
A mentőautóban a vádlott a mentősöket folyamatosan provokálta, szidalmazta, majd mikor a gépjármű Nyíregyházán a Kállói útra ért, a "fiú" a rögzítő szíjakat kikapcsolta, az ágyon felült, és a mentőápolóra támadt. Ekkor a gépjármű megállt, és a két mentős a nyitott tolóajtón keresztül menekülni próbált az agresszív vádlott elől. Eközben a "beteg" egyikőjüket ököllel a vállán nagy erővel megütötte, majd az előle tovább menekülő mentőst még métereken keresztül üldözte, ezért társai rendőri segítséget kértek.
A másnap őrizetbe vett büntetlen előéletű fiatal "fiú" "őszintén megbánta tettét", őt az ügyészség 72 órán belül bíróság elé állította. Vele szemben a járásbíróság mindössze 2 év próbaidőre felfüggesztett 1 év 6 hónap börtönbüntetést szabott ki... Az ítélet jogerős - derül ki dr. Borsodi-Buss Emese, Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség helyettes sajtószóvivőjének közleményéből.