A Budakörnyéki Járásbíróság nyomozási bírója távmeghallgatás útján megtartott ülésén 2020. április 3-án elrendelte annak a nőnek a letartóztatását, akit a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság emberölés bűntettével gyanúsít írja a Budapest Környéki Törvényszék honlapja.
R. K. gyanúsított férjével tíz éve él házasságban. A kapcsolatból három gyermekük született. A férj 2020 januárjában szerzett tudomást arról, hogy a gyanúsítottal fennálló házasságuk alatt született gyermekek vér szerinti apja valójában a sértett volt, akit a házaspár régóta ismert. Ezt követően gyanúsított gyakran tartózkodott a sértett ingatlanában Gödöllőn, melyről immár a férjnek is tudomása volt.
2020. március 31-ről április 1-re virradóan a gyanúsított a sértettnél volt. Április 1-én délelőtt a gyanúsított a sértettet a hálószobájában, kezeinél fogva az ágyhoz kötözte, majd késsel többször mellkason szúrta. A szúrások következtében kialakult belső sérülések és a vérvesztéses sokk miatt a férfi életét vesztette. A gyanúsított aznap este bejelentette tettét a rendőrségnek.
Az eddig ismert adatok alapján a gyanúsított – vélhetően a nyomok eltüntetése céljából – a sértett ingatlanjába aznap többször is visszament, illetve az elkövetést követően több, ezidáig ismeretlen személlyel is találkozhatott.
Fentiek alapján feltehető, hogy a gyanúsított szabadlábon hagyása esetén a bizonyítást a tárgyi bizonyítékok elrejtésével, megsemmisítésével, illetve a nyomozás során még nem ismert tanúk befolyásolásával megnehezítené, veszélyeztetné.
A gyanú tárgyát képező cselekmény kiemelkedő tárgyi súlyára, a kiszabható – középmértékes - büntetés nagyságára figyelemmel a bejelentett munkahellyel nem rendelkező gyanúsított tekintetében a szökés, elrejtőzés veszélyére megalapozott következtetés tehető.
A Budakörnyéki Járásbíróság nyomozási bírója a gyanúsítottat meghallgatta, aki személyi körülményeiről nyilatkozott, azonban vallomást nem tett. A bíróság az ügyészi indítványt megalapozottnak találta és azzal egyetértve elrendelte a gyanúsított letartóztatását az elsőfokú bíróságnak a tárgyalás előkészítése során hozandó határozatáig, legfeljebb azonban 2020. május 3. napjáig.
A döntés ellen a gyanúsított és védője fellebbezéssel élt, így az nem végleges, de végrehajtható.
Korábban írtuk: Gyilkosság Gödöllőn