2020. június 1., hétfő, Tünde, Torda, Kund napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
17:35 RTL Klub: érettségijét ünnepelte a rendvédelmi iskolában tanuló gyulai késelő17:21 Részlegesen megnyitotta határait Észtország és Litvánia17:06 Gyújtogattak a Fehér Háznál, Trumpot állítólag bunkerbe menekítették, templomot gyaláztak meg stb.16:59 Nem engedélyezik Hongkongban és Makaóban a Tienanmen téri komcsi vérengzés áldozatairól való megemlékezést16:46 Gőbl Gábor: A 100 éve zajlott országrablás akkor teljesül be végleg, amikor lemondunk a revízióról!16:29 Már nem kell sokat aludni, és tényleg konzultálhat megint a nemzet16:13 Trianon 100 - Istentisztelet a Hazatérés Templomában15:58 Késekkel élőzve várták a cigányok az éjjel a kutyáikra támadó nácifantomot15:41 Világszerte tüntettek a négerek és rajongóik, Kanadában betörték a rasszista kirakatokat15:20 Elkapta a koronavírust az örmény miniszterelnök, a családja is fertőzött14:59 Nyitogatják a határokat a Nyugat-Balkánon is14:43 Veszélyhelyzet és Trianon a heti parlamenti programban14:04 MTÜ: újraindult a belföldi turizmus a pünkösdi hosszú hétvégén, egyre több a szállásfoglalás a nyárra13:49 Megtartják a Trianon Felvonulást a századik évfordulón, széles hazafias összefogással12:55 Isten haragjához hasonló revansot ígérnek a sosem bűnőző drága szép testvérek
24 óra legolvasottabbjai

Anyaország :: :: Hozzászólások

Megesett a bíróság szíve drogdíler Renátón: nyomkövetővel nyugodtan mászkálhat szerte a fővárosban

Reklám

A bíróság elrendelte - nem végleges végzésében - annak a férfinak a bűnügyi felügyeletét, aki a megalapozott gyanú szerint eladta a kábítószert azoknak a fiataloknak, akik közül az egyik a közelmúltban kizuhant egy ablakon. Az ügyészség fellebbezett a döntés ellen - írja az MTI.
A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) felderítő főosztályának vezetője csütörtöki sajtótájékoztatóján az ügyről elmondta, kábítószer hatása alatt állt az a 17 éves fiú, aki vasárnapra virradó éjjel kiugrott Budapesten egy I. kerületi lakás ablakából. Balotai Attila közölte, a fiú állapota válságos, a dílert, akitől a bulizó fiatalok a kábítószert vásárolták, csütörtök délelőtt elfogta a rendőrség.
Zoom
Illusztráció: Wired
A Fővárosi Főügyészség szombaton azt közölte az MTI-vel, a nyomozó hatóság előterjesztése alapján a kerületi ügyészség indítványt tett a gyanúsított letartóztatására, mivel megalapozottan feltehető, hogy a férfi - szabadlábon hagyása esetén - megszökne, jogellenesen befolyásolná a bizonyítást és hasonló bűncselekményt követne el.
A bíróság szombaton megállapította, hogy a gyanú megalapozott, és fennáll a szökés-elrejtőzés, valamint a bűnismétlés veszélye, a bizonyítás megzavarása azonban nincs veszélyben.
A bíróság a gyanúsított bűnügyi felügyeletét rendelte el Budapest területére, nyomkövető eszköz viselésével (ami már sokan és sokszor sikerrel levágtak, ha megunták - a szerk.).
Az ügyészség fellebbezett, mivel az ügy és a terhelt személyi körülményei alapján kizárólag a letartóztatást tartja az egyedül alkalmazható kényszerintézkedésnek.
Korábban írtuk: "M. C." Renátó változatos drogokat adott el az ablakon kiugró 17 éves érettségit ünneplő társaságának
A megalapozott gyanú szerint a 24 éves férfi adta el a kábítószert annak a fiatalokból álló társaságnak, amely egyik tagja kizuhant egy ablakon; a Budapesti I. és XII. Kerületi Ügyészség indítványozza a gyanúsított letartóztatását – írja az ügyészségi honlap.
A megalapozott gyanú szerint a gyanúsított, egy 24 éves férfi 2020. május 9-én, a VIII. kerület, Kálvária téren egy fiatalokból álló, és aznapra az érettségi vizsga megünneplését tervező társaság egyik tagjának delta-9-THC, amfetamin és LSD hatóanyag-tartalmú anyagokat adott el.
A Budapesti Rendőr-főkapitányság a férfit példás gyorsasággal azonosította, elfogta és csekély mennyiségű kábítószer kereskedelmének vétsége miatt gyanúsítottként hallgatta ki.
A nyomozó hatóság előterjesztése alapján a kerületi ügyészség indítványt tett a gyanúsított letartóztatására, mivel megalapozottan feltehető, hogy a férfi – szabadlábon hagyása esetén – megszökne, jogellenesen befolyásolná a bizonyítást, és hasonló bűncselekményt követne el.
A kényszerintézkedés kérdésében a Fővárosi Törvényszék illetékességi területén működő nyomozási bíró várhatóan szombaton dönt.
A rendőrségi honlap tegnapi tudósítása szerint a kábítószert eladó díler kézre kerítésére Budapest rendőrfőkapitánya külön nyomozócsoportot állított fel, akik széleskörű adatgyűjtés és felderítő munka eredményeként azonosították a dílert, egy 25 éves budapesti férfit. A Felderítő Főosztály nyomozói a dílert, illetve a vele együtt tartózkodó barátnőjét 2020. május 14-én Józsefvárosban, a Kálvária téren elfogták és előállították.
M. C. Renátót kábítószer-kereskedelem bűntette, barátnőjét a 21 éves B. Eliza Viktóriát kábítószer-birtoklás vétség megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki gyanúsítottként. Kihallgatásukat követően a 25 éves dílert a nyomozók őrizetbe vették, és előterjesztést tesznek letartóztatásának indítványozására.
Balul elsült "ünneplés"
A Blikk szerint a 17 éves fiatal focista és társasága számára az érettségi kínálta az alkalmat az elfajuló ünneplésre.
Zoom
Fotó: Pozsonyi Zita / Blikk
- A kisfiam hatéves volt, amikor elváltunk, de azóta is együtt neveltük a volt feleségemmel – mondta a bulvárlapnak Ricsi édesapja. – Nagyon nehezen viseljük a jelenlegi helyzetet, most indulunk be hozzá az édesanyjával a János kórházba. A fiunk állapota ellenére azt látjuk, hogy az orvosok és a nővérek mindent megtesznek érte. Nem tudjuk, meddig tartják őt életben, de amíg nem kapcsolják le a gépről, addig hinnünk kell a csodában. Mert a reményt nem veheti el tőlünk senki.
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2020 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready