Bezár!
2020. július 10., péntek, Amália, Kenese, Alma napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
22:38 Lehet ennél betegebb? Szexuálisan bántalmazott gyermekeket segítő egyesület alapító tagja védi Kaletát22:20 Az olasz belügyminiszter szerint ősszel "robbanhat" is a társadalmi feszültség21:46 Külföldi szervezeteket és médiumokat vádoltak meg Moszkvában az alkotmányról szóló szavazás manipulálásával21:13 Kokainista hölgyemény autókázását vették videóra20:54 Mégis marad az emlékkő a braunaui Hitler-ház előtt20:34 90 km/h helyett 223 km/h20:22 Folytatódhat a Székely Nemzeti Tanács aláírásgyűjtése19:55 A WHO független bizottságot hoz létre a járvány kezelésének kivizsgálására19:38 Amerikai legfelsőbb bíróság: a demokraták nem, de a manhattani ügyész betekinthet Trump üzleti ügyeibe18:57 Strassburg nem csak a bűnözők, hanem a magukat más neműnek képzelők szorongását is nagyon a szívén viseli18:44 Leültetik végre azokat a cigányokat, akik felfüggesztett börtönbüntetésük ideje alatt támadtak rendőrre18:21 Holtan találtak rá Szöul eltűnt polgármesterére18:05 Tizenegy embert tartóztattak le a Mozaik utcai vesztegetési ügyben17:48 Bulgáriában bezárják az éjszakai szórakozóhelyeket, nem engednek nézőket sporteseményekre17:14 Nem jött be a "rágalom": Ungváry ugyanúgy visszataszítónak tartja a becsület napján megemlékező hazafiakat, mint a fideszes bértollnokok
24 óra legolvasottabbjai

Anyaország, Cigánybűnözés :: :: Hozzászólások

Strassburgi ítélet enged egy kis betekintést abba, milyen börtönélet várná a cigányainkat Oroszországban

Reklám

Az Emberi Jogok Európai Bírósága felszólította Oroszországot, hogy változtasson az életfogytiglani büntetésüket töltő rabok fogva tartásának körülményein, és alkalmazzon humánusabb bánásmódot velük szemben - olvasható a strassburgi székhelyű testület kedden közzétett ítéletében.
Zoom
A bíróság emlékeztetett arra, hogy az orosz szabályozás szerint az életfogytiglanra ítélteknek büntetésük első tíz évét nagyon szigorú rendszabályok között kell eltölteniük.
Az ítélet szerint az orosz állam megsértette a strassburgi testülethez fordult, életfogytiglanra ítélt rab emberi jogait, miután egy orosz távol-keleti börtönben 7 évig magánzárkába kényszerítették, és csak napi 90 perc szabadtéri testmozgást engedélyeztek neki.
Ezenkívül a fogvatartottat öt éven keresztül minden egyes alkalommal megbilincselték, amikor cellájából kilépett, még abban az esetben is, amikor 30 literes illemhelytartályát kellett saját magának kiürítenie a börtön kültéri emésztőgödrébe, mivel az intézményben nem volt beépített csatornavíz-elvezetési rendszer.
Az ítélet szerint "a fogoly kapcsolatát a külvilággal jelentős mértékben korlátozta" a börtönhatóság. A szigorú fogva tartási körülmények depressziót idéztek elő az elítéltben, és ez "akár társadalmi képességeinek teljes leépüléséhez is vezethet".
A bíróság szerint az elítéltet mint veszélyes foglyot vették nyilvántartásba, azonban tartózkodásának teljes időtartama alatt egyszer sem sértette meg a büntetésvégrehajtó intézet szabályait. Ezért több mint öt éven át tartó rendszeres megbilincselése egyértelműen meghaladta a börtönbiztonság törvényes követelményeit, továbbá sértette az elítélt emberi méltóságát.
A testület 3000 euró nem vagyoni jellegű kártérítést ítélt meg a fogvatartottnak, továbbá az államot a kifogásolt szabályozás felülvizsgálatára és megreformálására szólította fel.
(MTI nyomán)
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2020 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready