Bezár!
2020. július 4., szombat, Ulrik napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
22:34 Az orosz egészségügyi miniszter szerint februárig nem lehet visszatérni a normális élethez22:23 Kanada felmondja a kiadatási megállapodását Hongkonggal22:11 Megölik a nőstény medvét, amely két embert támadott meg az olasz Alpokban21:51 Törvényt hoztak Németországban a szénalapú energiatermelés fokozatos leállításáról21:37 Franciaországban vizsgálat indul a távozó miniszterelnök és volt egészségügyi miniszterei ellen21:22 Pancsolással próbálják siettetni a partra szállást az élősködők21:18 Több mint 48 ezer új fertőzöttet jelentettek Brazíliából21:06 Szlovéniában megerősítette parlamenti többségét a jobbközép koalíciós kormány20:47 Veneto tartományban emelkedett a reprodukciós ráta, ismét szigorítanak20:23 Módosítani kellett a Nemzetközi Űrállomás pályáját, hogy ne ütközzön űrszemétnek20:03 Amerika szövetségi ünnepének napján lép érvénybe az orosz alkotmánymódosítás19:30 Jövő péntektől hazánkból is karanténkötelezettség nélkül lehet Angliába utazni 19:19 Fotók és videó a borsodnádasdi gyilkosság helyszíni tárgyalásáról18:38 "Heroizmus" a nyugati világban18:04 Alig vált muzulmánná egy angol nő, máris székesegyházat, szállodát és metrót akart robbantani
24 óra legolvasottabbjai

Anyaország :: :: Hozzászólások

A Mi Hazánk miatt akarta lemondani a megemlékezést Mirkóczki, de igencsak alászaladt

Reklám

Lefújták Egerben az önkormányzat trianoni megemlékezését, miután Mirkóczki Ádám polgármester nem tudott megegyezni a rendező Mi Hazánk Mozgalommal. A volt jobbikos politikus-városvezető levele szerint a Mi Hazánk nem akart együttműködni vele. Pápai Ákos, a Mi Hazánk megyei elnöke viszont azt írta, ultimátumot kaptak Mirkóczkitól, akit korábban beengedtek a rendezvényükre, és aki ezután alig hagyta volna megszólalni őket. Miután nem engedtek neki, a polgármester lemondta a megemlékezést. A Mi Hazánk megyei elnöke hozzátette, az egész ügy szégyen Trianon 100. évfordulóján – írja a Hír TV. /Bővített, pontosított hír./
Zoom
Forrás: egerhirek.hu
Röviden és tömören ez történt a napokban, Eger városában, de érdemes azért jobban belemélyednünk, ugyanis rendelkezünk információkkal, pontosan hogyan zajlottak az események.
Dr. Pápai Ákos, a Mi Hazánk egri elnöke és önkormányzati képviselője elmondta nekünk, hogy ő két éve, a helyi elnök, Bognár Ignác pedig immár 28 éve vesz részt helyi Trianon-megemlékezések szervezésében. Tulajdonképpen az egész város úgy tekint erre az eseményre, mint központi megemlékezés, az van leginkább köztudatban. Nem volt ez másképpen ebben az évben sem, szervezetileg pedig úgy festett, hogy az Egri Városvédő Egyesület és a Mi Hazánk megemlékezése lesz közösen, viszont kiemelték, nem kívánnak pártpolitikát beleszőni, mindenkit várnak szeretettel, ők maguk sem terveztek aktuálpolitikai tartalmú beszédeket tartani. Továbbá, miután beadták a területfoglalási kérelmet (ezt magánszemélyként lehet és kell kérni, ezt Bognár vállalta), kiemelték, amennyiben lesz másik megemlékezés is, úgy szívesen csinálnák közösen, ne legyenek megosztva az emberek, Trianon 100. évfordulóján úgy méltó, ha pártállástól függetlenül minden egri együtt emlékezik.
Jött is az információ, hogy terveznek városi megemlékezést is, és Pápai elmondta, az alpolgármester korrektül állt a dolgokhoz, Minczér Gáborral meg is egyeztek erről. Tehát nem zárkóztak el Pápaiék a közös megemlékezéstől, annál is inkább, mert mint mondta,
mert mi is az Egri Városvédő Egyesülettel közösen már a helyi tévében eleve egy mindenki számára nyitott megemlékezést hirdetünk meg, írásban megkeresve helyi civil szervezeteket és pártokat is. Legyen közös ügy Trianon a 100. évfordulón.
Sikerült azt is megbeszélniük, hogy ki milyen időtartamban szólalhat fel, egyfajta időkeretet állapítottak meg mindenkinek. Pápaiék úgy gondolták, saját időkeretüket megosztják egymás között, és két, ámde így rövidebb beszédet fognak tartani.
Zoom
– Mirkóczki Ádám a megemlékezés napján 10:50-kor felhívott, hogy vagy csak egy ember beszélhet a megemlékezésen a Mi Hazánk Mozgalom részéről, vagy lefújja a rendezvényt. Kértem egy kis időt, hogy egyeztessünk, ne egyedül hozzak döntést. Indoka az volt, hogy nem jó az optikája, hogy sem a Fidesz, sem az MSZP, sem az LMP, sem a DK nem kíván beszédet mondani, mi meg a Mi Hazánktól ketten is – mondta Pápai.
Zoom
Úgy hullott szét a közös megemlékezés, ahogy 2016-ban az egri emlékművön látható történelmi Magyarország (fotó: Heol)
Egy óra elteltével Pápai közölte Mirkóczkival, hogy ezt az ultimátumot nem tudják elfogadni. A nap további történései pedig úgy festettek, hogy még azok a civil szervezetek is Pápaiék rendezvényére mentek koszorúzni, amelyeket Mirkóczki hívott meg, ugyanis az önkormányzat mégiscsak tartott egy saját, külön megemlékezést. A számok azonban önmagukért beszélnek, náluk alig lézengett 40 ember, míg a Mi Hazánk által is szervezett eseményen mintegy 500-600 fő jelent meg, a szervezők szerint Egerben soha ekkora számban nem emlékeztek Trianonra. Mirkóczki tehát meg akarta fúrni a közös emlékezést, de csúnyán alászaladt.
Mi nem szeretnénk kisajátítani ezt a megemlékezést, ezért is szerettük volna, mindenki együtt emlékezik, de sajnos győzött a pártpolitika, amit ebben az esetben Mirkóczki Ádám képviselt, hiába mosakszik és mondja az ellenkezőjét az ATV-ben – foglalta össze Pápai.
Zoom
A helyi televízió beszámolója:
Lantos János – Kuruc.info
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Szavazás

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2020 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready