Bezár!
2020. augusztus 10., hétfő, Lőrinc, Csilla napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
22:59 Az Atlético Madrid két tagja megfertőződött22:38 Kioktat a szoknyás férfi - Heti progresszió (XL. rész)22:28 Erre talán senki nem számított: az exit poll szerint elsöprő győzelmet fog aratni Lukasenka21:25 Több bejrúti helyszínen segít a Debreceni Egyetem orvos- és mentőcsoportja20:56 Mindent megadnak Libanonnak az "adakozó" országok, csak hát kérnek is ezt-azt cserébe20:39 Mindenki karanténba került egy újfehértói rendezvény után19:49 Magyarországon játszhatja hazai mérkőzéseit a szerb labdarúgó-válogatott19:33 Francia turistákat öltek meg az n betűs országban19:04 Meghalt egy motoros Bükkszék közelében18:46 Árokba borult egy lengyel busz az M5-ösön - egy halott, 34 sérült18:11 Lukasenka: nyugalom, minden ellenőrzés alatt marad - nem tart a "szegény csaj" győzelmétől17:59 Több száz tálibot enged szabadon az afgán kormány17:32 A jéghegy csúcsa: 600 millió felett kasszíroz a legéhesebb végrehajtóparazita16:55 A jövő héten is maradnak a 30 fok körüli maximumok16:20 Többen meghaltak az ítéletidő miatt Görögországban
24 óra legolvasottabbjai

Anyaország :: :: Hozzászólások

Öngyilkos lett (?) Cserdi polgármestere

Reklám

Hétfőn éjjel elhunyt Bogdán László, Cserdi 46 éves polgármestere, országosan ismert cigány faluvezető – írta meg a Hírklikk több forrásra hivatkozva. A portál információi szerint az egyik legismertebb cigány közszereplő öngyilkos lett, a RomNet szerint a falu feldolgozóüzemében találtak rá a holttestére.
Zoom
Fotó: Balogh Zoltán /MTI
A rendőrség a 24.hu kérdésére azt írta: a haláleset körülményeit a Szigetvári Rendőrkapitányság közigazgatási hatósági eljárás keretében vizsgálja, a részletekről jogszabály engedélyének hiányában nem adhatnak tájékoztatást.
A hvg-nek a szomszédos Boda község önkormányzatánál is megerősítették a halálhírt, de a család kérésére több információt nem közöltek.
Bogdán László 1974. június 3-án született. 2002-ben független jelöltként lett a zömében cigányok lakta baranyai falu alpolgármestere, 2006 óta pedig polgármestere. Azóta számos olyan akcióval hívta fel magára és a településre a figyelmet, amelyek a cigányság felemelésére irányultak. Vezetésével mintafalu lett Cserdi: oktatási program indult, ami főként a háztáji gazdálkodáshoz szükséges ismereteket tömörítette, melynek köszönhetően a falu mezőgazdasági termelésbe kezdett, sokat segítve ezzel a rászorulókon. Bogdán polgármestersége idején a faluban rendkívüli rossz bűnügyi statisztikák után szinte megszűnt a bűnözés - írja a 24.hu.
Frissítés: az MSZP elnöke barátjának nevezi az elhunyt polgármestert
Alább olvasható a közleménye:
Felfoghatatlan tragédia, pótolhatatlan veszteség!
Nyugodj Békében, Barátom!
Példát és utat mutattál....
Megmutattad, hogyan lehet beilleszteni a romákat a többségi társadalomba, megmutattad, hogyan lehet reményt adni a jobb életre vágyó embereknek a szegénységből való kitöréshez.
"Magyarország nem fekete vagy fehér. Attól szép a nemzet, hogy sokszínű!"
Egy csillaggal több van odafent...
Őszinte részvétem a családnak!
Tóth Bertalan,
az MSZP elnöke
2. frissítés: Karácsony szerint Bogdán "velünk élő próféta" volt
Bogdán László, Cserdi polgármestere mindannyiunk közös terheit cipelte: a szegénységet, a kirekesztést, a jövőtlenséget, a dogmákat - írta a főpolgármester kedden a Baranya megyei település vezetőjének halálhírére reagálva a Facebook-oldalán.
Karácsony Gergely egy személyes emléket felelevenítve arról írt, hogy amikor legutóbb Cserdiben járt, Bogdán Lászlótól kapott egy fotót, amelyen Cserdi legidősebb polgára, egy "gyönyörű, idős cigányasszony" látható.
"Azt mondta, azért adja nekem ezt a fotót, hogy mindig emlékeztessen arra, hogy a cigányok csak nagyon ritkán élnek meg ilyen szép kort, és a rövidebb életük alatt is rengeteg terhet cipelnek" - emlékezett vissza a főpolgármester.
Karácsony Gergely úgy fogalmazott: "Bogdán László, Cserdi polgármestere is cipelte ezeket, de nem csak ezeket. A sajátjaiét, a falujáét, sőt mindannyiunk közös terheit: a szegénységet, a kirekesztést, a jövőtlenséget, a dogmákat. Olyan terheket, amikről már rég meg kellett volna szabadítanunk magunkat, de mi az elcseszett évtizedek alatt csak pakoltuk vissza ezeket - mások vállára."
"Csodálatos életének tragikus vége legyen óriási felkiáltójel: becsüljük meg a velünk, az értünk élő prófétákat" - írta a főpolgármester, aki részvétét fejezte ki Bogdán László családjának és Cserdi polgárainak.
3. frissítés: Gyurcsánynak meghasad a szíve
4. frissítés: Alföldinek is barátja volt
(MTI nyomán)
Reklám




Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2020 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready