Bezár!
2020. augusztus 15., szombat, Mária napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
16:53 Putyin és Lukasenka bíznak a megoldás megtalálásában16:34 Szijjártó focista vírusprotokollt jelentett be16:17 Nagyboldogasszony napját ünnepli a katolikus egyház15:59 Túl sok volt a buli a horvát tengerparton15:45 Erősebb amerikai katonai jelenlétről írtak alá szerződést a komcsiellenes függetlenségvédő csatájuk centenáriumán15:18 Tapétavágóval szurkálta, ököllel sorozta a kalauzt egy polgártársunk, mielőtt leugrott a mozgó vonatról15:02 20 millió forint az új unokázós rekord - "J." László álrendőrös csavar segítségével állította fel, társait még keresik14:43 Négynapos munkahéttel védené meg a munkahelyeket egy német szakszervezet elnöke14:26 Egy leheletnyit javult a járványhelyzet Romániában14:03 Lukasenka telefonon fordult Putyinhoz13:37 Halálos baleset miatt leállították a Miskolc-ralit13:22 Egy rövid időre kissé kevésbé aberrált lett a ferencvárosi önkormányzat12:36 InterCity gyűrt maga alá személyautót Győrben - egy ember meghalt12:22 Megváltoztathatták a mentési protokollt a siklóernyőst gyilkoló rotoszél miatt12:01 Róhani: súlyos hiba az Egyesült Arab Emírségeknek Izraellel kötött békemegállapodása
24 óra legolvasottabbjai

Anyaország :: :: Hozzászólások

Öngyilkos lett (?) Cserdi polgármestere

Reklám

Hétfőn éjjel elhunyt Bogdán László, Cserdi 46 éves polgármestere, országosan ismert cigány faluvezető – írta meg a Hírklikk több forrásra hivatkozva. A portál információi szerint az egyik legismertebb cigány közszereplő öngyilkos lett, a RomNet szerint a falu feldolgozóüzemében találtak rá a holttestére.
Zoom
Fotó: Balogh Zoltán /MTI
A rendőrség a 24.hu kérdésére azt írta: a haláleset körülményeit a Szigetvári Rendőrkapitányság közigazgatási hatósági eljárás keretében vizsgálja, a részletekről jogszabály engedélyének hiányában nem adhatnak tájékoztatást.
A hvg-nek a szomszédos Boda község önkormányzatánál is megerősítették a halálhírt, de a család kérésére több információt nem közöltek.
Bogdán László 1974. június 3-án született. 2002-ben független jelöltként lett a zömében cigányok lakta baranyai falu alpolgármestere, 2006 óta pedig polgármestere. Azóta számos olyan akcióval hívta fel magára és a településre a figyelmet, amelyek a cigányság felemelésére irányultak. Vezetésével mintafalu lett Cserdi: oktatási program indult, ami főként a háztáji gazdálkodáshoz szükséges ismereteket tömörítette, melynek köszönhetően a falu mezőgazdasági termelésbe kezdett, sokat segítve ezzel a rászorulókon. Bogdán polgármestersége idején a faluban rendkívüli rossz bűnügyi statisztikák után szinte megszűnt a bűnözés - írja a 24.hu.
Frissítés: az MSZP elnöke barátjának nevezi az elhunyt polgármestert
Alább olvasható a közleménye:
Felfoghatatlan tragédia, pótolhatatlan veszteség!
Nyugodj Békében, Barátom!
Példát és utat mutattál....
Megmutattad, hogyan lehet beilleszteni a romákat a többségi társadalomba, megmutattad, hogyan lehet reményt adni a jobb életre vágyó embereknek a szegénységből való kitöréshez.
"Magyarország nem fekete vagy fehér. Attól szép a nemzet, hogy sokszínű!"
Egy csillaggal több van odafent...
Őszinte részvétem a családnak!
Tóth Bertalan,
az MSZP elnöke
2. frissítés: Karácsony szerint Bogdán "velünk élő próféta" volt
Bogdán László, Cserdi polgármestere mindannyiunk közös terheit cipelte: a szegénységet, a kirekesztést, a jövőtlenséget, a dogmákat - írta a főpolgármester kedden a Baranya megyei település vezetőjének halálhírére reagálva a Facebook-oldalán.
Karácsony Gergely egy személyes emléket felelevenítve arról írt, hogy amikor legutóbb Cserdiben járt, Bogdán Lászlótól kapott egy fotót, amelyen Cserdi legidősebb polgára, egy "gyönyörű, idős cigányasszony" látható.
"Azt mondta, azért adja nekem ezt a fotót, hogy mindig emlékeztessen arra, hogy a cigányok csak nagyon ritkán élnek meg ilyen szép kort, és a rövidebb életük alatt is rengeteg terhet cipelnek" - emlékezett vissza a főpolgármester.
Karácsony Gergely úgy fogalmazott: "Bogdán László, Cserdi polgármestere is cipelte ezeket, de nem csak ezeket. A sajátjaiét, a falujáét, sőt mindannyiunk közös terheit: a szegénységet, a kirekesztést, a jövőtlenséget, a dogmákat. Olyan terheket, amikről már rég meg kellett volna szabadítanunk magunkat, de mi az elcseszett évtizedek alatt csak pakoltuk vissza ezeket - mások vállára."
"Csodálatos életének tragikus vége legyen óriási felkiáltójel: becsüljük meg a velünk, az értünk élő prófétákat" - írta a főpolgármester, aki részvétét fejezte ki Bogdán László családjának és Cserdi polgárainak.
3. frissítés: Gyurcsánynak meghasad a szíve
4. frissítés: Alföldinek is barátja volt
(MTI nyomán)
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2020 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready