Bezár!
2020. augusztus 10., hétfő, Lőrinc, Csilla napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
10:08 Meghalt három beteg, harmincöttel nőtt a fertőzöttek száma Magyarországon09:55 Tanmese toleráns tinilányoknak: semmilyen körülmények között nem állunk szóba cigányokkal, mert megerőszakolnak, és elvisznek kurvának09:33 Ismét kitört a Sinabung vulkán Indonéziában09:16 Kigyulladt egy pirotechnikai raktár a csepeli Színesfém utcában08:57 Teljes kapacitással üzemelhetnek az egyetemi kollégiumok - nem lesz kötelező koronavírus-tesztelés sem08:38 Belorusz rendőrség: nincs itt semmi látnivaló, kérem, haladjanak tovább!08:24 Újabb izraeli terrortámadás a Gázai övezet ellen08:08 Itt a trükk, hogy ne égesd oda a húst sütésnél. Készülj a jó időre: ínycsiklandó grill ízek egy ügyes módszerrel (x)07:46 Százharmincegy újmigráns nem kopogtatott illedelmesen a hét végén07:31 Szarvacskákat visel a szemhéján egy ritka kínai háromélű teknős06:57 Még mindig rejtély, hogy mi pusztítja az elefántokat Botswanában22:59 Az Atlético Madrid két tagja megfertőződött22:38 Kioktat a szoknyás férfi - Heti progresszió (XL. rész)22:28 Erre talán senki nem számított: az exit poll szerint elsöprő győzelmet fog aratni Lukasenka21:25 Több bejrúti helyszínen segít a Debreceni Egyetem orvos- és mentőcsoportja
24 óra legolvasottabbjai

Anyaország :: :: Hozzászólások

Gyurcsány rákosista tempója: minden értelemben földönfutóvá teszi kulturális ellenségeit

Reklám

Hat egyetem augusztus elsejével, míg a Színház- és Filmművészeti Egyetem szeptember elsejével vált működési modellt - emlékeztetett pénteken az MTI-hez eljuttatott közleményében az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM), amely a Színház- és Filmművészeti Egyetemet fenntartó alapítvány kuratóriumának elnökét és tagjait is megnevezte.
Zoom
Azt írták: a közelmúltban megszületett döntés értelmében a Színház- és Filmművészeti Egyetemet fenntartó alapítvány kuratóriumának elnöke Vidnyánszy Attila rendező, a Nemzeti Színház főigazgatója, egyetemi tanár lesz. A kuratórium tagjai: Bacsa György, a Mol stratégiai ügyvezető igazgatója, Lajos Tamás operatőr-producer, Rátóti Zoltán színész-rendező és Világi Oszkár, a Slovnaft Igazgatóságának elnöke, vezérigazgatója.
Eddig az unalmas MTI a kétségtelenül Fidesz-közeli kinevezettekről, Gyurcsány ma belendült a Facebookon, hiszen neki kell lennie a legnagyobb ellenzékinek, és ezt írta:
Zoom
Nem nehéz észrevenni az őskomcsi, már Engelsnél megjelenő, nálunk a Rákosi-rendszerrel azonosított lényeget, az "aki nincs velünk, az ellenünk van" ideológiáját. (Az Újszövetségben megjelenik Jézusnál, hogy "Aki nincs velem, az ellenem van, aki nem gyűjt velem, az szétszór.", illetve a "gulyásosodó" kádárizmussal párhuzamba állítható "Ne tiltsátok meg! Mert aki nincs ellenetek, az veletek van." De mondani sem kell, hogy a tartalom, a mondanivaló, a belőlük következő tettek már mást takarnak, mint a komcsi parafrázisok. Pedig sokat bérmálkozhattak mindannyian...)
Szerintünk éppenséggel, hogy nem sikerült tisztességes jobboldali kulturkampfot produkálni, de bárki bármit is gondol a Fideszről, arra emlékezhetünk, hogy az ún. rendszerváltás után a kádárista rendszert kiszolgálók nem kaptak selyemzsinórt, azóta is köztünk vannak üzletemberek, történészek, művészek, ügynökök, politikusok - vagy fiaik és unokáik. Gyurcsány sem lenne az aki a korábbi - valódi - diktatúra nélkül. Persze sok fideszes sem...
Feltéve, hogy Gyurcsány nem éri be a "féldiktatúrában" sérthetetlen milliárdos ellenzéki vezér üldözött szerepével, pont tanult a múltból: nem hagyná a hatalomátmentést semmilyen formában. Tanult a 30 évvel ezelőtti rendszerváltás kudarcából és a bő 70 évvel ezelőtti sikeréből. Már ellenzékből is dolgozik a Magyar Dolgozók Koalíciójáért. Ezúttal egy rendező egzisztenciális ellehetetlenítését ígérve. Bezzeg az Alföldi Robi! Ő akár újra megkaphatja a Nemzeti vagy az SZFE kulcsait, ha nem találnak nála hívebb kontárt. De ő nem párt- vagy ideológiai katona lesz, hanem függetlendemokrata művész.
Gy. Németh Erzsébet  budapesti DK-kommisszár is kiadott egy közleményt, hasonló elemeket sem nélkülözve, de más célközönségnek  szánva:
Az Innovációs és Technológiai Minisztérium közleményben ismerte el, hogy Vidnyánszky Attilát, a Nemzeti Színház kormányközeli igazgatóját választották a Színház- és Filmművészeti Egyetemet fenntartó alapítvány kuratóriumi elnökének. Pontosan az a forgatókönyv játszódott le a színművészetivel, mint minden, Fidesz által megszállt kulturális műhellyel: előbb csak ilyen-olyan okból tervezett átalakításokról beszélnek, amit a szakma és az érintettek beleszólása nélkül, tiltakozásuk ellenére valósítanak meg, hogy a végén aztán egy megbízható Fidesz-báb álljon az intézmény élére, véget vetve a szabad és független működésnek.
Budapest kulturális ügyekért felelős főpolgármester-helyetteseként végtelenül felháborít, hogy a gondolat-, vélemény- és művészi szabadság egyre korábban tűnik el, a hatalom ezeket már az egyetemen sem tűri meg, ezek után pedig már csak a NER-nek tetsző fiatalok juthatnak majd be a színművészetire. A DK szerint az a hatalom, amely a szabad kultúra ellen visel harcot, az a saját hazája és nemzete ellen háborúzik. A kultúra, a művészet természetszerűen szabad, minden más csak hatalmi szóra ácsolt értéktelen giccs és propaganda.
Meg sem merjük kérdezni, hogy hány és hány ballibek álltal megszállt vagy megszült és futtatott kulturális műhely van akár jelenleg is... Gyurcsány legalább őszintébb és lényegretörőbb volt a kormányváltás utáni cselekvési programjukat illetően is.
A színvallás, az állásfoglalás valóban fontos dolog, a politikusbűnözőket mi legszívesebben szibériai földön futókká tennénk (orbánistát és gyurcsányistát is), de amikor a demokraták, a véleményszabadság hívei játsszák a "vagy ők, vagy minket", akkor pontiosan tudjuk, hogy a demokrata mit is jelent valójában, és mire készülnek. És mennyire őszinte a felháborodásuk, hogy most éppen nem az övék minden kulturális és médiapozíció.
(Kuruc.info)
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2020 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready