2021. június 18., péntek, Arnold, Levente, Levéd napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
16:23 Merkel minisztere nem érti: "érzékenyítésen" esnek át a német katonák, mégis megünneplik a Führer születésnapját15:55 Cigi- és pénzkérés, szóváltás, majd életveszélyes sérülés - a szokásos Zuglóban is15:32 Korrupció miatt vettek őrizetbe egy rendőri gazdasági vezetőt15:05 Az évtized közepére ejti az Audi a belsőégésű motorokat14:51 Letartóztatták a gyöngyösi polgármester megölésével fenyegetőző férfit14:35 Japánban is baj van a medvékkel14:14 "Totális a nihilizmus" Moszkvában - meghosszabbították a járványügyi szigorításokat13:55 Átadták az észak-balatoni vasútvonal villamosított szakaszát13:39 Spanyolországban megszűnik a kötelező szabadtéri maszkviselés13:21 Megnyílt a 125 éves a Millenniumi Földalatti Vasút című kiállítás12:44 Az amerikai legfelsőbb bíróság a Nestlének és a Cargillnak adott igazat a gyerekrabszolgaság ügyében indított perben12:21 Egy atomenergetikai fejlesztés: az ólomhűtéses gyorsreaktor11:40 Medvetámadások esetén azonnali beavatkozást lehetővé tevő szabályozást készítenek Bukarestben11:27 Két újabb körzetet foglaltak el a tálibok Afganisztán északi részén10:47 Az adóemelés méreg - mondta a miniszterelnök, aki az EU legmagasabb áfakulcsát vezette be
24 óra legolvasottabbjai

Anyaország :: :: Hozzászólások

Gyurcsány rákosista tempója: minden értelemben földönfutóvá teszi kulturális ellenségeit

Reklám

Hat egyetem augusztus elsejével, míg a Színház- és Filmművészeti Egyetem szeptember elsejével vált működési modellt - emlékeztetett pénteken az MTI-hez eljuttatott közleményében az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM), amely a Színház- és Filmművészeti Egyetemet fenntartó alapítvány kuratóriumának elnökét és tagjait is megnevezte.
Zoom
Azt írták: a közelmúltban megszületett döntés értelmében a Színház- és Filmművészeti Egyetemet fenntartó alapítvány kuratóriumának elnöke Vidnyánszy Attila rendező, a Nemzeti Színház főigazgatója, egyetemi tanár lesz. A kuratórium tagjai: Bacsa György, a Mol stratégiai ügyvezető igazgatója, Lajos Tamás operatőr-producer, Rátóti Zoltán színész-rendező és Világi Oszkár, a Slovnaft Igazgatóságának elnöke, vezérigazgatója.
Eddig az unalmas MTI a kétségtelenül Fidesz-közeli kinevezettekről, Gyurcsány ma belendült a Facebookon, hiszen neki kell lennie a legnagyobb ellenzékinek, és ezt írta:
Zoom
Nem nehéz észrevenni az őskomcsi, már Engelsnél megjelenő, nálunk a Rákosi-rendszerrel azonosított lényeget, az "aki nincs velünk, az ellenünk van" ideológiáját. (Az Újszövetségben megjelenik Jézusnál, hogy "Aki nincs velem, az ellenem van, aki nem gyűjt velem, az szétszór.", illetve a "gulyásosodó" kádárizmussal párhuzamba állítható "Ne tiltsátok meg! Mert aki nincs ellenetek, az veletek van." De mondani sem kell, hogy a tartalom, a mondanivaló, a belőlük következő tettek már mást takarnak, mint a komcsi parafrázisok. Pedig sokat bérmálkozhattak mindannyian...)
Szerintünk éppenséggel, hogy nem sikerült tisztességes jobboldali kulturkampfot produkálni, de bárki bármit is gondol a Fideszről, arra emlékezhetünk, hogy az ún. rendszerváltás után a kádárista rendszert kiszolgálók nem kaptak selyemzsinórt, azóta is köztünk vannak üzletemberek, történészek, művészek, ügynökök, politikusok - vagy fiaik és unokáik. Gyurcsány sem lenne az aki a korábbi - valódi - diktatúra nélkül. Persze sok fideszes sem...
Feltéve, hogy Gyurcsány nem éri be a "féldiktatúrában" sérthetetlen milliárdos ellenzéki vezér üldözött szerepével, pont tanult a múltból: nem hagyná a hatalomátmentést semmilyen formában. Tanult a 30 évvel ezelőtti rendszerváltás kudarcából és a bő 70 évvel ezelőtti sikeréből. Már ellenzékből is dolgozik a Magyar Dolgozók Koalíciójáért. Ezúttal egy rendező egzisztenciális ellehetetlenítését ígérve. Bezzeg az Alföldi Robi! Ő akár újra megkaphatja a Nemzeti vagy az SZFE kulcsait, ha nem találnak nála hívebb kontárt. De ő nem párt- vagy ideológiai katona lesz, hanem függetlendemokrata művész.
Gy. Németh Erzsébet  budapesti DK-kommisszár is kiadott egy közleményt, hasonló elemeket sem nélkülözve, de más célközönségnek  szánva:
Az Innovációs és Technológiai Minisztérium közleményben ismerte el, hogy Vidnyánszky Attilát, a Nemzeti Színház kormányközeli igazgatóját választották a Színház- és Filmművészeti Egyetemet fenntartó alapítvány kuratóriumi elnökének. Pontosan az a forgatókönyv játszódott le a színművészetivel, mint minden, Fidesz által megszállt kulturális műhellyel: előbb csak ilyen-olyan okból tervezett átalakításokról beszélnek, amit a szakma és az érintettek beleszólása nélkül, tiltakozásuk ellenére valósítanak meg, hogy a végén aztán egy megbízható Fidesz-báb álljon az intézmény élére, véget vetve a szabad és független működésnek.
Budapest kulturális ügyekért felelős főpolgármester-helyetteseként végtelenül felháborít, hogy a gondolat-, vélemény- és művészi szabadság egyre korábban tűnik el, a hatalom ezeket már az egyetemen sem tűri meg, ezek után pedig már csak a NER-nek tetsző fiatalok juthatnak majd be a színművészetire. A DK szerint az a hatalom, amely a szabad kultúra ellen visel harcot, az a saját hazája és nemzete ellen háborúzik. A kultúra, a művészet természetszerűen szabad, minden más csak hatalmi szóra ácsolt értéktelen giccs és propaganda.
Meg sem merjük kérdezni, hogy hány és hány ballibek álltal megszállt vagy megszült és futtatott kulturális műhely van akár jelenleg is... Gyurcsány legalább őszintébb és lényegretörőbb volt a kormányváltás utáni cselekvési programjukat illetően is.
A színvallás, az állásfoglalás valóban fontos dolog, a politikusbűnözőket mi legszívesebben szibériai földön futókká tennénk (orbánistát és gyurcsányistát is), de amikor a demokraták, a véleményszabadság hívei játsszák a "vagy ők, vagy minket", akkor pontiosan tudjuk, hogy a demokrata mit is jelent valójában, és mire készülnek. És mennyire őszinte a felháborodásuk, hogy most éppen nem az övék minden kulturális és médiapozíció.
(Kuruc.info)Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2021 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready