Bezár!
2020. augusztus 13., csütörtök, Ipoly, Áldáska, Ibolya napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
12:17 Ez a cigányasszony is népi hagyományainak megfelelően akarta intézni a bevásárlást12:01 Szijjártó nem lehetetlenítené el Fehéroroszország és az EU kapcsolatépítését11:38 Hatszáz történelmi épület rongálódott meg a bejrúti robbanás során - megjelentek a hiénák is11:24 Egy hónap alatt másfél millió forintot termelt futtatóinak egy 18 éves lány11:11 275 millió forintra bírságoltak egy magánszemélyt jogosulatlan tevékenység miatt10:56 Életre szóló ingyenjegyet kap egy mongol repülőgépen született ikerpár és édesanyjuk10:34 Litvánia enyhít a fehérorosz állampolgárokra vonatkozó beutazási korlátozáson10:01 Meghalt két idős, krónikus beteg, 45-tel nőtt az azonosított fertőzöttek száma hazánkban09:41 Kaleta apja a fia pedofilbotránya miatti szégyenkezés helyett inkább feljelentette Toroczkait09:21 Ha netán nem tudta volna: Soros igazi jó ember08:46 Miskolcon is rasszisták a térfigyelő kamerák08:05 A fehérorosz hatóságok megerősítették egy tüntető halálát07:44 Visegrádi hallgatói szövetség alakul07:31 Négy korszakból származó gazdag lelőhelyre bukkantak horvát régészek a magyar határ közelében06:54 Felmérés: a skótok többsége támogatná a függetlenséget
24 óra legolvasottabbjai

Anyaország :: :: Hozzászólások

Éjjeli közleményt adott ki a Színművészeti, Zsámbéki Gábor felmondott

Reklám

„A sajtóból ismertük meg a leendő fenntartónkat – a Színház- és Filmművészetért Alapítványt – irányító kurátorok névsorát. A névsor világossá tette, hogy a kuratórium megbízója sem a kurátorok személyére tett javaslatainkat, sem a kiválasztásukra kidolgozott szakmai szempontrendszerünket nem vette figyelembe. Szemben a korábban lebegtetett lehetőséggel az egyetem egyetlen képviselője sem kapott helyet a testületben” – írta szombat éjszaka kiadott közleményében az egyetem vezetése, reagálva arra, hogy Vidnyánszy Attila tölti be az egyetem működését szeptember 1-től felügyelő kuratórium elnöki posztját.
Az intézmény a most kiadott közleményében kitért arra is, a kuratórium nem ismeri az SZFE valós működését. Mint írják, „Vidnyánszky Attila személyében olyan elnök kapott felhatalmazást, aki nyilatkozataival évek óta következetesen és céltudatosan rombolja egyetemünk hírnevét. A kuratórium további tagjainak ugyanakkor nincs számot tevő felsőoktatási tapasztalata.”
A SZFE vezetése szerint Vidnyánszky Attila, illetve többi kuratórium tag – Bacsa György, a Mol stratégiai ügyvezető igazgatója, Lajos Tamás operatőr-producer, Rátóti Zoltán színész-rendező és Világi Oszkár, a Slovnaft Igazgatóságának elnöke – kinevezése azt bizonyítja, hogy „a modellváltás valódi célja nem az oktatás korszerűsítése, színvonalának emelése, hanem a minőséget és a hagyományokat semmibe vevő erőszakos térfoglalás, a szabad gondolat korlátozása”.
Az egyetemmel egyidejűleg Zsámbéki Gábor Kossuth-, és Jászai-díjas rendező, aki 1979 óta oktatott színészosztályokat, közleményben jelentette be, hogy felbontotta szerződését a Színház- és Filmművészeti Egyetemmel. Szeptember 1-től, az új kuratórium belépésétől kezdve már nem tanít ott, döntéséről további nyilatkozatot nem kíván adni. Ám egy Youtube-videóra hívta fel a figyelmet, amelyben az SZFE diákjai adják elő Thuküdidész A peloponnészoszi háborújából az egyik dialógust, amelyben az önként behódolás és a teljes pusztulás közti döntés dilemmájáról esik szó.
(Magyar Hang - 24 nyomán)
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2020 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready