2020. október 31., szombat, Farkas napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
17:41 Rálőttek egy ortodox papra a franciaországi Lyonban17:10 A Feldjägerkorps és más államok katonai rendészete16:53 A fekete péntekek nem számítanak az Amazonnak Franciaországban16:21 Nagy az érdeklődés a Felvidéken: akinek negatív a tesztje, arra a jövő héten már nem vonatkozik a kijárási tilalom16:07 Budaházy György: Tanács Orbán Viktornak15:48 Golán-fennsíki drúzok kimenekítették vallási elöljárójuk holttestét egy izraeli kórházból15:13 Elhunyt Sir Sean Connery14:54 Közfeladatot ellátó személy elleni erőszak miatt köröz a rendőrség valami YouTube-cigányt14:23 Örményország Oroszországhoz fordult segítségért Hegyi-Karabah ügyében13:48 Néhány napja még Olaszországban korzózott a nizzai fejlevagdosó13:34 Kari Geri is lájkolhatja a barcelonai tüntetéseket12:49 Emelkedett az égei-tengeri földrengés halálos áldozatainak száma12:30 Újabb niggerbűnöző halála miatt égnek az amerikai zászlók, ezúttal Vancouverben11:50 Közel négyezer új fertőzött és 52 halott a legújabb hazai koronamérleg11:39 Pécsen is megjelent a tigrisszúnyog
24 óra legolvasottabbjai

Anyaország, Elcsatolt részek :: :: Hozzászólások

Mi Hazánk: az úzvölgyihez hasonló veszély fenyegeti Gyergyóditrót

Reklám

– Mozgalmunk álláspontja szerint a Kárpát-medencei magyarság egy és oszthatatlan, Nyitrától Zentáig, Soprontól Székelyudvarhelyig terjed a mi hazánk, ezért bárhol éri fenyegetés magyar testvéreinket, nekünk kötelességünk szót emelni és mindent megtenni annak érdekében, hogy megvédjük őket – jelentette ki Lantos János, a Mi Hazánk választókerületi elnöke.
Zoom
Lantos szerint azért van erre szükség, mert az úzvölgyi temetőgyalázó akció egyik főszervezője, egy bizonyos Mihai Sorin Tarnoveanu újra aktivizálta magát, és a székelyföldi Gyergyóditróval összefüggésben terjeszt hasonló hazugságokat, mint korábban Úzvölgye esetében.
– Vizionál elüldözött román közösségeket, lerombolt kápolnákat, míg a valóságnak ehhez éppen annyi köze van, mint annak, hogy az úzvölgyi temetőben román katonák nyugszanak, tehát semmi – nyomatékosította Lantos.
Elmondása szerint a Mi Hazánk minden tőle telhetőt meg szeretne tenni annak érdekében, hogy ezt megakadályozza, majd rámutatott, hogy szerinte a román soviniszták ezzel még csak nem is szolgálnak valódi román érdekeket, és tekintve Európa jelenlegi nehéz helyzetét, kijelenthető, hogy radikális Európa-ellenes élt jelenítenek meg a magyarellenességükön túl.
– Az ilyen primitív sovinisztákat az európai nemzetek patriótáinak ki kell rekeszteniük maguk közül – mondta. Majd úgy fogalmazott, magyarok és európaiak vagyunk egyszerre, az északi civilizációhoz tartozunk, ám a helyes sorrend az, előbb vagyunk magyarok és aztán európaiak, viszont mindkét szempontból támadható és elítélendő a készülő újabb román soviniszta akció.
Zoom
Vékony Csongor Levente és Lantos János
Vékony Csongor Levente, a Mi Hazánk Ifjainak elnöke szerint mára odáig jutottunk, hogy megkérdőjelezik már nem csak a vallási és nemzeti, hanem a nemi identitást is, ez ellen pedig európai szintű összefogás szükséges, ezt pedig gátolja a sovinizmus.
– Korábban kértük már, hogy büntessék meg az úzvölgyi elkövetőket, ehelyett azt látjuk, hogy jutalmazzák a temetőrongálókat – jelentette ki a Vékony.
Szerinte a román állam is támogatja a sovinizmust, ezért feltételezhető, hogy újabb támadásra készülnek. Éles kritikát fogalmazott meg az Európai Unióval szemben is, számon kérve, miért nincsenek biztosítva az elcsatolt területen élő magyarok jogai.
– Ha van egy elvileg nemzeti kormányunk, akkor miért nem szólalnak fel az Európai Parlamentben a magyar kisebbségekért? – tette fel a kérdést.
Kitért arra is, hogy legutóbb a Momentum elnöke, Fekete-Győr András a románok támogatására buzdított az erdélyi önkormányzati választások kapcsán, melyet az ifjak elnöke hazaárulásnak nevezett.
(Magyar Jelen nyomán)
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2020 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready