A Tett és Védelem Alapítvány (TEV) már korábban is értetlenül állt az előtt, hogy a szentendrei rendőrség bűncselekmény hiányában lezárta a nyomozást abban az ügyben, amelyben egy leányfalui hétvégi ház homlokzatára egy SS-jelvénnyel ellátott zászlót tűztek ki, a járókelőt pedig, aki ezt szóvá tette, a házigazdák elküldték "vonatozni" - kezdi örök fájdalmainak felsorolását a kormány által is támogatott zsidó gárda.
Az időközben nyilvánosságra hozott rendőrségi szakvélemény, amely úgy fogalmaz, hogy a szóban forgó jelvény "statisztikailag nem felel meg teljes mértékben az SS-jelképnek, inkább "44"-es számot ábrázoló villámjeleknek, mely a lefoglalással érintett személy elmondását támasztja alá, egyenesen felháborító és nevetséges, véli a nemzeti kormány által bevett egyházi rangra emelt Chabad-szetások rohamosztaga.
Zoom
Villanyszerelők születésnapi bulija Leányfalun
A macesz leginkább azért akadt meg a torkukon, mert, mint fogalmaznak, "a hatóság az önkényuralmi jelképet kifüggesztő férfi vallomásának adott nagyobb hitelt, mely szerint az összejövetelt egy villanyszerelő kolléga 44. születésnapjára szervezték, a zászlóval pedig a személy életkorát jelezték.
Ez a magyarázat a magyar adófizetők pénzén nemzetközi besúgóhálózatot működtető TEV szerint kísértetiesen hasonlít két korábbi hasonló természetű ügy rendőrségi végkifejletére. Az egyikben Tyirityán Zsoltnak, a Betyársereg vezetőjének 2013. október 23-i beszéde kapcsán tettek feljelentést, a másikban a szedresi zsidó temető értesítő táblájára rajzolt horogkereszt miatt született feljelentés.
Mindkét nyomozást hasonlóan érzéketlen és cinikus rendőrségi indoklás követett - panaszolják Slomóék.
Tyirityán Zsolt ügyében a rendőrség arra hivatkozva szüntette meg a nyomozást, hogy nem lehet uszításról beszélni abban az esetben, ha a hallgatóság egyetért az előadóval.
A szedresi zsidó temető kapcsán pedig arra alapozta a rendőrség a feljelentés elutasítását, hogy a temető táblájára "elhelyezett jelkép több ponton eltér a horogkeresztként ismert önkényuralmi jelképtől. Megállapították, az "több kultúrában, vallásban használatos (...), az esetek jelentős részében a jelkép pozitív jelentéssel bír."
Zoom
A szedresi esetben a rendőrség - tőle szokatlan alapossággal - igen helyesen állapította meg, hogy nem mindegy a forgás iránya
A zsidó gárda szerint a szóban forgó esetek közös vonatkozása, hogy az említett határozatokat a nyomozásban részt vevő hatóságok felülbírálták és új eljárás lefolytatására kötelezték határozatokat kibocsátó szervezeteket. "A rendőrség az elmúlt években minden hasonló ügyben szakszerűen és lelkiismeretesen járt el. Azért is érthetetlen a nyomozás ilyen módon történt megszüntetése a leányfesetben (nem tudjuk, mire gondolt a költő, bár mentségükre szóljon, hogy számukra a magyar nem anyanyelv - a szerk.), mert azt a káros üzenetet közvetíti a közvélemény felé, hogy bizonyos esetekben bátran, büntetőjogi következmények nélkül megúszható a közösségek ellen uszítás" - zárul a TEV dörgedelmes közleménye.
(Kuruc.info)
Kapcsolódó: