Minden szülő rémálma vált valóra egy magyar sztárséf családjának életében, amikor a gyereküket egy – egyébként vélhetően már többeket megtámadó – "tinibanda" verte meg a nyílt utcán, írja a Blikk. Bár az érintett szakács a nyomozás érdekei és gyermeke védelme miatt nem akart nyilatkozni a bulvárlap kiderített néhány részletet. A legfontosabbról ugyanakkor, hogy mely etnikum ifjainak a rendszeres szórakozása ez, egyetlen szó sem esik, fiatalokként, tinikként és kamaszokként emlegetik őket, mintha az életkoruk, nem pedig a származásuk és a szocializációjuk indítaná őket erre.
Zoom
A támadók bőrszínét sem sikerült eltalálni - bizonyára véletlenül
A szóban forgó fiú néhány hete teljes nyugalomban sétált a Széll Kálmán tér felé, hogy találkozzon a barátaival. Pár méterre onnan azonban egy "kamaszokból" álló banda támadt rá, először csak sértegették, majd ütni kezdték. A támadás okát a mai napig homály fedi, hiszen a felek korábban soha nem találkoztak egymással. (Pedig egyszerű: primitív ösztönlények mulatsága és erőfitogtatása ez - a szerk.)
Ezért fontos, hogy meg tudjuk védeni magunkat
A megtámadott fiúnak csak azért nem lett nagyobb baja, mert gyakorlottan tudta védeni magát, valamint egy arra járó ismeretlen gyorsan hívta a rendőrséget, írja a lap.
A "kis gengszterek" azonnal elpucoltak, egyiküket azonban sikerült visszatartani, őt a rendőrök elfogták. A séf feljelentést tett a rendőrségen, ám az elfogott "tini" társai
bosszút esküdtek a magát megvédő gyerek ellen, üzengetnek, fenyegetőznek.
Az apuka őt védve nem akar a nyilvánosság elé állni. A nyomozók jelenleg is vizsgálják az ügyet, munkájukat térfigyelő kamerák felvételei is segítik.
„Csoportosan elkövetett garázdaság bűntettének gyanúja miatt indult eljárás, egy főt hallgattak ki gyanúsítottként” – közölte a sajtóérdeklődésre a BRFK.
A közelben élők bizonyára nem lepődnek meg a történtek miatt, mivel – sajnos – a Széll Kálmán téren és környékén az utóbbi időben több ehhez hasonló támadást hajtott végre "egy fiatalokból álló csoport".
Tavaly augusztusban két középiskolás fiút egy háromfős társaság ököllel többször megütött, megrugdosott, sőt, az egyik támadó egy kést is előrántott. A két iskolás egy közeli gyorsétterembe menekülve kért és kapott segítséget. Az egyik fiú súlyosan, társa könnyebben sérült meg. A rendőrök azonosították a háromfős bandát. A legfiatalabb ellen nem indult eljárás, a másik kettő szabadlábon védekezik...