Minket az érdekelne,
ami kimaradt...
Harcos ellenzéki együttszavazással elfogadta az Országgyűlés hétfői ülésén az Együtt Egymásért, Egy-másért Alapítvány ügyeit vizsgáló bizottság szép pártállami időkre emlékeztető jelentését. A bizottság jelentéséről szóló határozati javaslatot 306 igen, 15 nem szavazattal, 1 tartózkodással fogadta el a parlamenti egypárt.
Az eseti bizottság azt javasolta az előterjesztésben, hogy a Vám- és Pénzügyőrség vizsgálja meg: a tőle elvárható gondossággal járt-e el akkor, amikor lefolytatta az alapítványnak juttatott adományok vámmentességét ellenőrző eljárást. Az országgyűlési határozat felkéri a polgári nemzetbiztonsági szolgálatok irányításáért felelős minisztert, hogy végezzen célszerűségi és eredményességi vizsgálatot az alapítvány és a Nemzetbiztonsági Hivatal együttműködéséről.
Az Együtt Egymásért, Egy-másért Alapítvány és a Nemzetbiztonsági Hivatal (NBH) közötti kapcsolatot vizsgáló országgyűlési bizottság január végén közös jelentés elfogadásával zárta le munkáját. Demeter Ervin, a testület fideszes elnöke és Tóth Károly szocialista alelnök akkor újságírói kérdésekre egyértelműen az mondta, hogy az alapítvány nem volt fedőszervezete az NBH-nak. A jelentésben ugyanakkor az áll, hogy a hivatal „bizonyos műveleti területen végzett munkáját az alapítványon keresztül próbálta leplezni”.
(Kuruc.info - MTI)

Kapcsolódó