Magyarországon már nem kínálkozott számomra semmilyen életperspektíva. Semmiféle bizalmam nincs már az ottani államban – ezzel indokolja a Der Spiegel hamburgi hírmagazin legfrissebb, karácsonyi számában a negyvenéves Ördög "Ivett", miért hagyta el Magyarországot, és költözött augusztusban Berlinbe az élettársával. Azóta egy cég szoftverfejlesztői csoportjának vezetőjeként dolgozik a német fővárosban.
Zoom
"Párjával együtt mindketten transzneműek" - írja együttérzéssel a nagyon "szélsőjobbra térített" Index.
Azzal folytatja a lap, hogy Ördög számára Magyarországon egyre jobban beszűkültek a lehetőségek. Hosszú időbe telt, míg "megtalálta valódi önmagát" – derül ki a riportból, amellyel a liberális német magazin "az Orbán-kormány konzervatív családpolitikájának visszásságait igyekszik érzékeltetni".
Zoom
"Ivettke" (j) és Tálos "Atanáz", a másik nyomorult, aki a jelek szerint olyan nő, aki férfinak képzeli magát... Nem a magyarok kirekesztők, hanem ti vagytok nevetségesek
A fiúnak született, de két éve hormonterápián és "nemátalakításon" átesett Ördög "Ivett"
  • munkahelyén kifogásolták, hogy a női mosdót kezdte el használni,
  • a postán és a bankban csalónak nézték,
  • egy zenei fesztiválon rendőrt akart rá hívni a beengedőember.
"A legtöbb magyar nem sokkal ellenségesebb velünk, mint másutt. Orbán és kormánya politikája az, amely annyira szélsőséges" – mondja Ördög "Ivett", aki két ügyben is perli Magyarországot:
  • elutasították a névváltoztatási kérelmét, és
  • szerinte Magyarország nem tartja be az Emberi Jogok Európai Bíróságának a szexuális kisebbségekre vonatkozó ítéleteit.
További hírek a "homofób országból":