Portálunk úgy értesült, hogy Szabó Bálintot meztelenül, megkötözve találták meg egy erdőben, Szegedtől kb. 30 km-re. Kis híján halálra fagyott, alig volt harminc fokos, mikor megtalálták. Az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy nem áll tőle távol a hasonló jellegű figyelemfelkeltés, de ezúttal komolynak tűnik az ügy.
Zoom
Az információ egy régi, megbízható, korábbi esetekben hiteles információkat közlő informátorunktól származik (aki a lepleződés elkerülése érdekében többet nem mondhat), hivatalos forrásból ugyanakkor nem erősítették meg, igaz, nem is cáfolták: a szegedi rendőrkapitányság nemes egyszerűséggel órák óta nem válaszol a kérdéseinkre.
Ha netán mégis megemberelik magukat, természetesen közöljük a válaszlevelüket.
Frissítés: megérkezett a válasz - nem lettünk tőle sokkal okosabbak:
Tisztelt Szerkesztőség!
Megkeresésükre az alábbi választ adjuk:
Az eltűnés körülményei továbbra is tisztázatlanok. A Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság személyi szabadság megsértése bűntett gyanúja miatt, ismeretlen tettes ellen indult eljárás keretében vizsgálja az eset körülményeit.
Tisztelettel:
Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság Kommunikáció
2. frissítés: pszichiátriára vitték
A Szeged Ma információi szerint Szabót egy szolgálaton kívüli rendőr találta meg az út szélén. Úgy tudják, Makóra, az egyetem pszichiátriai klinikájára szállították, állapotáról egyelőre nincs pontosabb információ.
Róla van szó egyébként: 
Korábban írtuk: Leleplezést ígért Botkáról, majd eltűnt egy szegedi önkormányzati képviselő - de már elő is került
A rendőrség honlapjára is felkerült, hogy eltűnt Szabó Bálint, a Mindenki Szegedért Mozgalom politikusa, aki vasárnap közösségi oldalán bejelentette, hétfő reggel sajtótájékoztatót tart, amelyen korrupciós ügyekről szóló leleplező dokumentumok nyilvánosságra hozatalát ígérte – számolt be a SzegedMA és a Pesti Srácok nyomán a Mandiner.
Zoom
A szegedi portál úgy tudja, Szabó kora reggel elindult futni, de onnan már nem ért haza, Szabó felesége tett bejelentést a rendőrségen, amely megerősítette az eltűnés tényét. Vasárnap reggel közzétett videójában Szabó súlyos állításokat fogalmazott meg Botka Lászlóról és egyes „szegedi oligarchákról”. Többek között arról beszélt, hogy a volt MSZP-s polgármester több kérdésben is hazudott a Cserepes sori piaccal kapcsolatban, amelyet a közelmúltban zártak be veszteséges működésre hivatkozva, és szerinte privatizálni akarnak.
Szegeden szétlopják a városi közvagyont – mondta a politikus, és közölte, hogy a polgármesterrel szemben vagyonnyilatkozati eljárást kezdeményezett, illetve rágalmazásért feljelentette Botka Lászlót.
Az ígérte, hétfő reggeli országos sajtótájékoztatóján mutatja majd be a részleteket, de végül nem jelent meg a sajtó képviselői előtt, és a telefonja azóta is ki van kapcsolva. „aki útjában áll a lopásnak Szegeden, azt egyszerűen eltapossák; legyen az illető helyi kisvállalkozó, piaci árus, tényfeltáró újságíró, vagy éppen önkormányzati képviselő” – fogalmazott a politikus. A SzegedMa cikke szerint Szabó több tucat bizonyítékot, fotókat, hangfelvételeket adott át a Pesti Srácok egyik újságírójának.
Szabó Bálint politikai pályafutását ismerve nem kizárt, hogy az eltűnése valójában egy figyelemfelkeltésre szolgáló performansz, de mostanra a rendőrség is kiadta a körözést az ügyben, így lehetséges, hogy valami váratlan esemény történt az önkormányzati képviselővel – olvasható a szegedi portál cikkében.
Frissítés: előkerült, tájékoztatás később
Előkerült a hétfőn eltűnt Szabó Bálint szegedi önkormányzati képviselő – erősítette meg az Indexnek a Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság. A rendőrség kilenc órán át kereste eltűnt személyként a képviselőt.
Hétfő este a rendőrség közölte, hogy élve előkerült Szabó Bálint. További információ egyelőre nem ismert, későbbre ígértek részletes tájékoztatást.