Bezár!
2021. április 15., csütörtök, Anasztázia, Tas, Nyeste napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
09:52 Gulyás szerint május végére, június elejére "vissza tudunk térni a megszokott életünkhöz"09:26 Dagad a BLM-botrány, amiért egyik vezérük 3.2 millió dollárért vásárolt luxusingatlanokat - fehér elitnegyedben is08:53 256 beteg halt meg, 5307-tel nőtt a fertőzöttek száma08:32 Ausztrália is kivonja csapatait Afganisztánból08:02 Turai vadnyugat: "pénzt vagy életet!"07:45 Már csak 0,71 a fertőzési ráta Izraelben07:29 Kambodzsa lezárja fővárosát, pedig eddig alig érintette a járvány07:12 Házkutatást tartott az orosz rendőrség egy diáklapnál, négy újságírót őrizetbe vettek06:50 Jövőre látogathatóvá válik Julius Caesar meggyilkolásának helyszíne06:41 Dróntámadás érte az Irakban állomásozó amerikai erőket22:33 Az amerikai hírszerzés csúcsvezetője a Kína jelentette "példátlan" fenyegetésre figyelmeztetett22:23 Ausztria is szívesen látná Bident és Putyint22:08 Mire jó a védettségi igazolvány? - Itt a Belügyminisztérium "válasza"21:53 Biden bejelentette az afganisztáni kivonulást21:39 Pakisztán betiltja a Franciaország ellen tüntető radikális iszlamista mozgalmat
24 óra legolvasottabbjai

Anyaország, Videók :: :: Hozzászólások

Az albertirsai vágóhídon is nagyon odafigyeltek arra, hogy kifogástalan minőségű húshoz jusson a magyar

Reklám

A központi vágóhídellenőrzés-sorozaton ismét súlyos higiéniai, valamint élelmiszerbiztonsági jogsértéseket tártak fel a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) szakemberei egy Pest megyei egység vizsgálatakor. Az üzemben tapasztaltak miatt a hatóság azonnali hatállyal felfüggesztette a létesítmény tevékenységét, valamint több mint 12 tonna jelöletlen, nyomon nem követhető élelmiszertételt vont ki a forgalomból.
Zoom
Ismét súlyosan jogsértő higiéniai körülményekkel szembesültek a Nébih ellenőrei, amikor a hivatal központi vágóhídellenőrzés-sorozatának részeként február közepén ellenőrzést tartottak egy Pest megyei sertésvágóhídon. Már az üzem udvari részén akadtak hiányosságok: a jelöletlen élelmiszerek mellett olyan jelölt tételeket tartottak itt, melyek címkéjük szerint 0-6°C közötti hőmérsékleten tárolandók.
Zoom
Az ellenőrök üzemszerte takarítatlanságot és koszt tapasztaltak. A padozat, a mennyezet, az oldalfal, valamint a magaspálya az egység több helyiségében koszos, rozsdás volt, több helyen pergett a festés. A higiénikus kézmosás feltételei (pl. kézmosószer, papírtörlő, szemetes) sem voltak mindenhol adottak, és volt olyan kézmosó, ahol még meleg víz sem volt. Akadt helyiség, ahol a kézmosók közül többet nem kötöttek be megfelelően, így a szennyvíz a padozatra folyt. A béltisztításra használt helyiségben található munkaasztal lefolyójának bekötése szintén hiányos volt, a szennyezett víz a padlóra folyt.
Zoom
A vizsgálat során tapasztalt problémák közül érdemes kiemelni, hogy az eszközfertőtlenítők jelentős része nem működött, ugyanakkor az üzemelők között akadt, aminek a hőmérsékletkijelzője rossz volt. Mindezek, amellett, hogy jogszabályban előírt, alapvető élelmiszerbiztonsági követelmények, a jelenlegi járványhelyzetben különösen súlyos mulasztásnak számítanak.
Zoom
A vágóhíd szennyes övezetében a „pályára emelő” horgokat az egyik kommunális hulladéktároló kukán helyezték el. A testhasító fűrész fertőtlenítésére használt berendezés belső felülete is rendkívül koszos volt. Ami viszont kifejezetten meglepte az ellenőröket, az az eszköz belső részében talált használt kesztyű és két palack bélyegzőtinta.
Zoom
A Nébih a súlyos élelmiszerhigiéniai és -biztonsági problémák miatt az ellenőrzéskor azonnali hatállyal felfüggesztette az üzem tevékenységét.  A helyszínen fellelt több mint 12 tonna jelöletlen, nem nyomon követhető élelmiszernek pedig megtiltotta a forgalomba hozatalát, és haladéktalanul elrendelte a forgalomból történő kivonását.
Zoom
Az érintett egység kizárólag a jogsértő hiányosságok maradéktalan kijavítása után, a hatóság ismételt, kedvező eredményű helyszíni ellenőrzését követően folytathatta vágási tevékenységét Az ügyben az eljárás és bírság megállapítása folyamatban van.
A vállalkozás adatai:
Termékkör/tevékenység: sertés bőr, szalonna, háj, szív, nyelv, gyomor, máj, vér és egyéb belsőség
Név/Vállalkozás: PORCIÓ-ÉK Élelmiszeripari és Kereskedelmi Korlátolt Felelősségű Társaság
Név/vállalkozás címe: 2730 Albertirsa, Homokrész
A jogsértés időpontjában bejegyzett vezető tisztségviselő neve: dr. Horváth Zoltán
Termék: sertés bőr, szalonna, háj, szív, nyelv, gyomor, máj, vér és egyéb belsőség
Termék pontos azonosítására alkalmas adatok: összesen 12 élelmiszer tétel (12 700 kg) forgalomból való kivonása, forgalmazásának megtiltása, valamennyi tétel jelöletlen volt.Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Szavazás

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2021 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready