Bezár!
2021. április 22., csütörtök, Csilla, Noémi napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
13:32 Vissza az alapokhoz: a koronavírus- helyett a migránsjárvány miatt kellett regionális vészhelyzetet hirdetni Hollandiában 13:21 Gulyás: szombaton nyithatnak a teraszok13:06 Németországban is elmaradt idén az influenzajárvány12:57 Ukrán ügynök elfogásáról számolt be Szevasztopolból az FSZB12:35 Megpróbált öngyilkos lenni a kiskorú lányokat és fiúkat (is) erőszakoló ultraortodox zsidó celeb, de nem járt sikerrel12:30 HVIM: ne visszavonják, hanem szigorítsák a külföldi-ügynökszervezetekről szóló törvényt!12:27 Németország 30 millió adagot vásárol a Szputnyikból12:17 A Harcos ajánlata (x)12:14 "Te vagy a következő" - írta a nőstény fajtársát megállító fehér rendőrnek egy néger kosaras11:43 Megint nem mentek be a munkahelyükre a fideszesek11:37 Belélegezhető oxigént vont ki a Mars ritka légköréből a NASA11:11 Megölte baltával rátámadó apját egy férfi Pakson10:54 Vérszívókat fogunk irtani10:31 Moslékfőzők izgalmai: a Jobbik és Bana kiszállt a versenyből, Czeglédy-Ungár cicaharc jöhet10:15 Társkereső oldalon csalt ki pénzt férfiaktól, vádat emeltek ellene
24 óra legolvasottabbjai

Anyaország, Bevándorlóbűnözés :: :: Hozzászólások

Tényleges életfogytiglani büntetést indítványoz az ügyészség az Iszlám Állam katonája ellen

Tényleges életfogytiglani büntetést indítványoz az elsőfokú ítélet elleni fellebbezésében az ügyészség Hassan F. szír férfi, az Iszlám Állam egykori katonája ellen - közölte a fellebbviteli főügyész csütörtökön az MTI-vel.
Medveczky Gábor közleménye szerint a férfi 2015 előtt csatlakozott a Szíria területi szuverenitását felszámolni kívánó, és önálló állam létrehozására törekvő fegyveres terrorszervezethez, ahol egy fegyveres csoport vezetője lett. 2015 májusában egy szíriai városban a békés polgári lakosság megfélemlítéséért a helyi törzsi vezetőt a piactéren, az erőszakkal összeterelt tömeg előtt bűntársával lefejezte, az eseményről videofelvétel is készült.
A férfi emellett a környező területek megszállásakor legalább öt fegyvertelen civil kivégzésében is közreműködött, és megpróbált fegyveres csoportjába fiatalokat toborozni - tette hozzá.
A Fővárosi Nyomozó Ügyészség 2019 őszén emelt vádat Hassan F. ellen társtettesként elkövetett emberiesség elleni bűntett és társtettesként, emberölés bűntettével megvalósított terrorcselekmény miatt, amelyeket bűnszervezetben követett el.
A Fővárosi Törvényszék 2020. december 3-án elsőfokú ítéletében a fogvatartásban lévő elkövetőt bűnösnek mondta ki bűnszervezetben, társtettesként elkövetett emberiesség elleni bűntettben és őt életfogytig tartó fegyházbüntetésre, valamint Magyarországról végleges hatállyal történő kiutasításra ítélte azzal, hogy feltételes szabadságra legkorábban 30 év elteltével bocsátható - emlékeztetett.
Tudatta, hogy az ítélet ellen az ügyész az elkövető terhére, további bűnösségének, a vád tárgyává tett terrorcselekményben történő megállapításáért és a feltételes szabadságra bocsátás törvénysértő alkalmazása miatt tényleges életfogytig tartó szabadságvesztés büntetés kiszabásáért jelentett be fellebbezést, míg a terhelt és védője felmentés céljából éltek fellebbezési jogukkal.
A Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség a napokban a Fővárosi Ítélőtáblához előterjesztett indítványával az ügyészi fellebbezést fenntartva kezdeményezte, hogy a másodfokú eljárásban, tárgyalás keretében eddig számba nem vett, de feltárt bizonyítékok értékelésével a fellebbviteli bíróság a történeti tényállást pontosítsa - olvasható a közleményben.Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Szavazás

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2021 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready