Bezár!
2021. április 20., kedd, Tivadar, Töhötöm napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
18:54 Nem tüntetők, hanem szélütések okozták a Capitoliumot védő rendőr halálát januárban18:42 EMA: "nagyon ritka esetekben" kapcsolat "lehet" a Johnson & Johnson vakcinája és a vérrögképződéses esetek között18:28 Nem adtak engedélyt a Moszkva központjába meghirdetett ellenzéki tüntetésre18:04 Legkorábban 40 év múlva szabadulhat az ózdi szörnyeteg, aki megölt két gyereket17:45 Bekérették a prágai orosz nagykövetet a cseh külügyminisztériumba17:11 Tennessee-i transzhorror: a diákoknak nem a képzeletüknek, hanem a nemüknek megfelelő mosdót kell használniuk16:24 Nehéz idők - Gondolatok Adolf Hitler 132. születésnapja alkalmából15:55 MÁV: elkezdődött az új típusú jegy- és bérletautomaták próbaüzeme15:51 Mi Hazánk: ne vessék meg azokat, akik engedték iskolába a gyerekeiket!15:38 Olaszországban több mint 50 embert vettek őrizetbe a maffia elleni művelet keretében15:11 Iráni kormányszóvivő: csak a technikai képességünket akartuk megmutatni az urán 60%-osra dúsításával14:40 Lezuhant a román légierő egyik izraeli segítséggel felújított MiG-21 Lancer vadászgépe14:34 Korábban a lyukói felzárkóztatás címén történő pénzkidobás ellen tiltakozott Jakab, ma már 200 milliót költenének rá14:12 Méhekre veszélyes repcetáblákat semmisíttetett meg a hatóság13:25 Eközben mi amerikai katonákkal gyakorlatozunk
24 óra legolvasottabbjai

Anyaország :: :: Hozzászólások

Az ügyészség nagyon szeretné kímélni Kósát a "csengeri örökösnő" ügyében

Reklám

Az, hogy a „csengeri örökösnőként” hírhedtté vált P. Mária, korábbi nevén Szabó Gáborné miért ragaszkodik Kósa Lajos meghallgatásához, a nyomozati anyagokból kiolvasható, és némiképp új megvilágításba helyezi a politikus szerepét – erről ír a hvg nyomán a 24.
A cikk szerint a csengeri nő egy kézzel írt vallomásában már korábban összefüggésbe hozta Kósát az egyik olyan ügylettel, ami a vádiratban is szerepelt, és amit az előkészítő ülésen is megismételt. Ebben a vallomásában azt állította, hogy az egyik olyan cég, amelyik neki utalt, a pénzt valójában nem is neki szánta, hanem egy harmadik személynek. Erről a harmadik személyről azt állította, hogy az illető a család egy „miniszteri pozícióban lévő barátja”.
Ő kérte meg arra a szívességre, hogy mivel tartoznak neki,
hadd jöjjön a bankszámlánkra ez az összeg, mivel az övére nem mehet, a munkája miatt. És az embere alkalmanként érte jön vagy ő személyesen.
A hvg szerint az ominózus cég, amit P. Mária egyértelműen Kósa Lajossal hozott összefüggésbe, a ceglédi székhelyű, de izsáki fiókteleppel rendelkező Kiskun Tender Kft. Ez a társaság több mint hatvanmillió forintot fizetett ki P. Máriának, aki azt állította, hogy a kft. részéről Kakulya Zoltán meg is kereste őt, mondván, Kósával akar beszélni.
A hvg.hu információi szerint a cég úgy utalt többször több millió forintot P. Máriának, hogy csak jóval később papírozták le a kölcsönügyletet. P. Mária ráadásul azt állítja, hogy
a Kiskun tenderes papírt úgy írtam alá, hogy engem megkért rá Kósa Lajos, és azt mondta, hogy nyugodtan írjam alá, nem lesz bajom belőle. Kakulya Zoltán eljött hozzám a lakásomra, hogy a könyveléshez kell nekik ez, írjam alá.
Majd így folytatta P. Mária: „A Kiskun Tenderrel kapcsolatban utólag írtam alá szerződést, ez igaz, miután elküldték a pénzt a bankszámlára. Egy év-másfél év után lett aláírva. Ha én el akarom csalni a pénzt, akkor aláírom a szerződést utólag?”
A Kiskun Tenderről Kósa Lajos is beszélt vallomásában:
Mária azt akarta, hogy találkozzak a Kiskun Tender Kft. tulajdonosával vagy igazgatójával, Kakulya Zoltánnal, hogy segítsek neki valamilyen munkaügyben. Erre nem voltam hajlandó. Később ellenőriztem mint polgármester, hogy Debrecen városának sem bármelyik intézményének, sem bármelyik vállalatának soha semmilyen szerződéses kapcsolata nem volt a Kiskun Tender Kft.-vel, amíg én polgármester voltam.
A hvg a cikkében meglepőnek nevezi, hogy a csalás miatt ellene indult büntetőperben az ügyészség kifejezetten kérte a bíróságot, hogy ne tegyen eleget a védelem kérésének: ne idézze be tanúként Kósa Lajost, sem a zürichi bankárokat. Az ügyész az előkészítő ülésen azzal érvelt, hogy Kósa nem sértettje az ügynek, és a Svájcban történtek „nem kapcsolódnak szorosan a cselekményhez”.
Korábban írtuk:Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Szavazás

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2021 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready