Felmondott az összes közalkalmazott orvos munkavállaló a Szent Borbála Kórház sürgősségi osztályán. Többen távoztak a radiológiáról, többek között az osztályvezető, a kardiológián az osztályvezető főorvoson kívül két rezidens maradt, gond van a nefrológián is, alig maradt orvos, a pszichiátrián a nővérek távoztak – ezt írta Kunetz Zsombor Facebook-oldalán. Az egészségügyi szakértő levonta a konzekvenciát is: működésképtelenné vált a kórház.
Az egészségügyi dolgozóknak március 1-jén éjfélig kell aláírniuk az új munkaszerződést, amivel átlépnek az egészségügyi szolgálati jogviszonyba, és tovább dolgozhatnak a közellátásban. Korábban Debrecenben és Nyíregyházán is tiltakoztak az orvosok az új szerződés aláírása ellen, az ugyanis több ponton nem volt egyértelmű az alkalmazottak számára.
Közben a budapesti Szent Imre Kórház intenzív osztályán már le is kapcsolták a villanyt. Az intézmény intenzív osztályának dolgozói a Facebookon búcsúztak el.
Három szakorvos maradt a Jahn Ferenc Kórház egyik belgyógyászati osztályán
Három szakorvos maradt a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház és Rendelőintézet II. Belgyógyászati Osztályán, így a II. Belgyógyászati Osztály és Gasztroenterológia Osztály működésképtelenné vált – ez derül ki abból a levélből, amit Dobosi Zsolt orvosigazgató címzett Paphalmi Ritának, a Nemzeti Népegészségügyi Központ Egészségügyi Igazgatási Főosztálya főosztályvezető asszonyának hétfőn.
A hivatalos levelet Kunetz Zsombor tette közzé Facebook-oldalán.
(Index nyomán)