2021. június 13., vasárnap, Antal, Anett napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
10:36 Európa legnagyobb mecsetje franciásítja el még jobban Strassburgot10:19 Ezúttal dohányzás miatt tartóztathatták le a Pussy Riot egyik tagját10:01 Gázrobbanás miatt omlott össze egy piacépület Kínában09:45 Már PCR-teszt nélkül is beléphetünk Bosznia-Hercegovinába09:25 Ha gyilkolnak a cigányok, az nem érdekes, de ha felvonulnak a hazafiak, máris fokozott a rendőri és a momentumos készültség09:19 Csaknem 175,7 millióra nőtt a világ regisztrált covidosainak száma08:57 A rendőri erőszak ellen tüntettek Tuniszban08:39 Családlátogatás közben kilőtték az egyik riói milíciavezért08:20 Cihanouszkaja: Lukasenka csak a szankciók nyelvét érti07:59 Brit tudósok szerint az oltásrettegők többsége végül mégiscsak beoltatja magát07:42 A változó elszámolás ellenére sem rossz befektetés a napelem07:24 Bolsonaro megint büntetést kapott, mert nem viselt maszkot06:53 Már a 7. században járhattak az Antarktiszon a maorik22:25 Brit tudósok összefüggést találtak a hosszú orr és a bütykök között22:05 Foci-Eb: egy dán játékos összeesett a pályán - újra kellett éleszteni
24 óra legolvasottabbjai

Anyaország :: :: Hozzászólások

Titkosított értékbecsléseket és pályázatokat tett közzé a Mi Hazánk Újbudán

Reklám

A nem nyilvános önkormányzati értékbecslés összegét el nem érő pályázatok érkeztek az újbudai ingatlankiárusításra, ezért eredménytelenség miatt fel kellene hagyjon a szivárványkoalíció a közösségi vagyon elherdálásával további próbálkozások helyett. Amíg erre legalább egy kétes ígéretet nem tesz László Imre DK-s polgármester, a Mi Hazánk Mozgalom folytatja tiltakozó aláírásgyűjtését is a www.mihazank.hu/ujbudaiiskola címen. Alább folytatódik a közleményük.
A titkosított, de a Mi Hazánk által most nyilvánosságra hozott önkormányzati értékbecslés szerint nettó 676 millió forintot érő, Ulászló utcai, ősfás saroktelekre a pályázatok ma 11 órakor megtörtént bontása során kiderült, hogy öt ajánlat van 335 millió forinttól kezdve, kettő gyanúsan meghaladja bár a vélhetően kiszivárgott értékbecslést 700 és 710 milliós ajánlattal, de a legjobb ajánlatnak is része az építendő rendelő és parkoló 198 millió forintos, önkormányzati visszavásárlása, így 512 millió forint bevétele lehetne csak az önkormányzatnak. A Bocskai úti „örökös ökoiskola” egyetlen zöldterületű udvarára nettó 120 millió forintos ajánlat volt a legmagasabb, noha az értékbecslés szerint nettó 129 millió az értéke, az alatt nem adható el.
A Mi Hazánk elfogadhatatlannak tartja, hogy a mostani ingatlanmutyik pályázati lebonyolítására ráadásul képesek voltak a Kopaszi-gáti ingatlanpanama ügyében Molnár Gyula és Lakos Imre ellen indult büntetőeljárás harmadrendű vádlottját, Zala Lászlót ismét megbízni jogi feladatokkal. Az általa vezetett ügyvédi iroda már 2019 novemberében 4,2 millió forintot számlázhatott az önkormányzatnak, és azóta is folyamatosan, óriási összegeket.
Mindeközben ellentmondások vannak a Momentum szavai és szavazatai közt, hiszen a párt alelnöke és alpolgármestere, Orosz Anna úgy magyarázkodik az újbudai ingatlankiárusítások ügyében, hogy „amennyiben a városvezetés az eladást a testület elé terjeszti”, nemmel szavaznak a kérdésben. Csakhogy az előterjesztést korábban a Momentum is megszavazta, ahogy az LMP képviselője is, ismételt döntésre várhatóan nem fog sor kerülni, a koronavírusra hivatkozva felfüggesztett önkormányzatiság helyett a polgármesterek egyszemélyben döntenek, így a Momentum tiltakozása „nesze semmi, fogd meg jól”! Ha komolyan gondolnák támogatásuk visszavonását, akkor a helyi szivárványkoalícióból való kilépésüket kellene kilátásba helyezniük, de az alpolgármesteri fizetés látszólag fontosabb Orosz Anna számára.
Ugyanígy tettek a már 2010 előtt is jogerősen elítélt Czeglédy Csaba DK-s politikusbűnöző esetében is, hiszen csak szavakban tiltakozott vállalhatatlan megbízatása ellen a Momentum, a Jobbik és az LMP, amikor a Mi Hazánk képviselői előterjesztésére szerződést bonthatott volna az önkormányzat, azt már nem támogatták, így Czeglédy Csaba tízmilliókat zsebelhet be Újbudától továbbra is.
A balliberális pártok a választás előtt azzal kampányoltak, hogy Újbuda megtelt, s inkább fákat ültetnének a magukat jámbor városszépítőnek beállító politikusbűnözők. Most mégis folytatják a túlzott beépítéseket a zöldterületek csökkentésével. Épp elég, hogy az új lakóingatlanok építésével párhuzamosan nem létesülnek játszóterek, bölcsődék, óvodák, iskolák, de a már meglévő intézmények felszámolását nem tűrjük! A ciklusokon átívelő ingatlanspekuláció keretében a Bocskai István Általános Iskola teniszpályáját már korábban eladták, majd megszüntették, most pedig az iskola gyermekei elől elvenni szándékozott zöldterület hiányában csak aszfalt és beton maradna az „örökös ökoiskolában”, a mostani zöldterületen pedig irodaház épülhetne - írja közleményében Novák Előd újbudai önkormányzati képviselő, a Mi Hazánk alelnöke.Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2021 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready