Hamarosan ítélet születhet "Lagzi Lajcsi" ügyében, ahol a zenészt és nyolc társát áram-, víz- és gázlopással vádolják, valamint gazdálkodó szervezet részére tevékenységet végző, önálló intézkedésre jogosult személlyel kapcsolatban elkövetett vesztegetés bűntette miatt is felelniük kell, írja a Blikk.
Zoom
Korábbi fotó
Kedden lezárult a több éve húzódó per bizonyítási eljárása, az ügyész több órán át sorolta perbeszédében, hogyan is történt a lopás a mocsai és a tatai lakóparkban. Végül az ügyész elmondta, hogy milyen büntetést kér a vádlottakra: a zenész akár 2-12 évig terjedő szabadságvesztést is kaphat, amennyiben bűnösnek találja a bíróság.
Galambosra és feleségére börtönben letöltendő szabadságvesztést kért az ügyészség, ám annak mértékére nem tett indítványt. Az ügyész hozzátette, a középmérték kiszabását tartaná célszerűnek, amely hét évet jelent, míg feleségénél a minimum értékhez közelítő büntetésre tett javaslatot.
Indítványában kérte az ügyész, hogy mindkettejük esetében a büntetés kétharmadának letöltése után szabadulhassanak legkorábban, valamint hogy tiltsák el őket a közügyek gyakorlásától.
"Lajcsi" kivégzést emleget
Galambos kommentálta a bulvárlapnak a tárgyaláson elhangzottakat és a vád képviselőjének szavait. Azt mondta: tiszta lelkiismerettel várja az ítéletet. Mint mondta, cseppet sem lepődött meg az ügyész vádbeszédét hallva, de nincs benne semmi félelem, emelt fővel várja a folytatást.
- Ez az ügyésznő egyszer már a gyerekeim szeme láttára vitetett el engem és a feleségemet, úgy, hogy nem követtünk el semmit - mondta a zenész. - Valamilyen személyes indítékot sejtek a háttérben, hiába, ahogy a zenémet, úgy a személyemet sem szeretheti mindenki. Nincs új a nap alatt, a vád részéről ugyanaz hangzott el, mint két éve.
- Még szerencse, hogy Magyarországon már eltörölték a halálbüntetést, és nincsenek kivégzések... Persze az, hogy ő mit kér, az nem jelent ítéletet, majd bíróság dönt, nekem tiszta a lelkiismeretem. Bennem fel sem merül, hogy börtönbe kerülhetek, mentálisan, lelkileg erős vagyok. Hála Istennek, úgy tudom nézni ezt az egészet, ami velem történik, mintha egy színdarabot látnék, de nem tragédiát, a végén az igazság győzni fog.
Az ügy - melynek lényege az, hogy két, a zenészhez köthető ingatlanon illegálisan vételezték a vizet, villanyt és a gázt - 2015 óta húzódik. Galambos korábban már hónapokat töltött előzetes letartóztatásban.